Hoe RTT op iPhone uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe RTT op iPhone uit te schakelen
Hoe RTT op iPhone uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > Toegankelijkheid > RTT/TTY, en tik op deRTT/TTY wisselen. Tik indien nodig ook op de schakelaar Hardware TTY.
  • RTT/TTY vereist geen extra hardware op de iPhone, maar is wel afhankelijk van de provider.

Dit artikel legt uit hoe je RTT op een iPhone kunt uitschakelen, inclusief een uitleg van wat RTT is en waarom je het misschien nodig hebt.

Hoe RTT van iPhone te verwijderen

Re altime tekst (RTT) is een toegankelijkheidsfunctie van de iPhone die u niet kunt verwijderen, maar als u deze niet nodig hebt, kunt u deze uitschakelen. De functie is ingeschakeld in de toegankelijkheidsinstellingen van uw iPhone.

Zo schakel je RTT uit op een iPhone:

  1. Open Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Toegankelijkheid.
  3. Scroll naar beneden en tik op RTT/TTY.

    Image
    Image
  4. Tik op de Software RTT/TTY schakelaar om het uit te schakelen.
  5. Tik indien nodig op de schakelaar Hardware TTY om deze ook uit te schakelen.
  6. RTT en TTY zijn nu uitgeschakeld op je iPhone.

    Image
    Image

    Om RTT/TTY in de toekomst weer in te schakelen, gaat u naar Settings > Toegankelijkheid > RTT/TTY , en tik op de RTT/TTY schakelaar om het weer in te schakelen.

Wat is RTT/TTY op iPhones?

RTT is een toegankelijkheidsfunctie waarmee je op je iPhone kunt bellen en gebeld kunt worden met tekst in plaats van spraak. Het is in staat om zowel spraak naar tekst als tekst naar spraak te transcriberen, en het lijkt veel op een sms-bericht aan uw kant wanneer u de functie gebruikt. De tekst van oproepen met RTT/TTY wordt ook gearchiveerd en kan worden doorzocht en gelezen nadat de oproep is beëindigd.

Als je een oproep plaatst terwijl RTT is ingeschakeld, heb je de mogelijkheid om een RTT/TTY-oproep te plaatsen in plaats van een gewone spraakoproep. Als uw provider dit ondersteunt, kunt u door op deze manier te bellen tijdens het gesprek tekst in een berichtveld invoeren, waarna het systeem die tekst voorleest aan de persoon die u hebt gebeld. Hun antwoorden worden automatisch omgezet in tekst en verschijnen op het scherm waar u kunt lezen en antwoorden.

RTT/TTY vereist geen extra hardware op iPhones, maar je kunt een fysieke teletypemachine aansluiten als je die hebt.

Voor wie is RTT?

Aangezien RTT/TTY een standaardfunctie is op iPhones en er geen extra hardware of accessoires voor nodig zijn, is het voor iedereen beschikbaar. Deze functie is echter speciaal ontworpen voor iPhone-gebruikers die doof of slechthorend zijn, moeite hebben met praten of helemaal niet kunnen praten. Deze gebruikers moeten normaal gesproken oproepen plaatsen en ontvangen met een telecommunicatieapparaat voor doven (TDD) of teletypewriter (TTY) om te bellen, of vertrouwen op tekstgebaseerde communicatiemethoden zoals sms.

FAQ

    Hoe schakel ik snelkoppelingen voor toegankelijkheid op de iPhone uit?

    Als je een snelkoppeling voor toegankelijkheid op je iPhone hebt gemaakt en deze wilt uitschakelen, ga dan naar Instellingen > Toegankelijkheid Scroll naar beneden naar Algemeen en selecteer Toegankelijkheidssnelkoppeling Tik op het vinkje naast een toegankelijkheidssnelkoppeling om deze uit te schakelen.

    Hoe zet ik een snelkoppeling voor toegankelijkheid op de iPhone aan?

    Om een toegankelijkheidssnelkoppeling op de iPhone in te schakelen, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid Scroll naar beneden naar Algemeenen selecteer Toegankelijkheidssnelkoppeling Tik op een hulpfunctie die u wilt inschakelen en klik vervolgens driemaal op de zijknop om die toegankelijkheidsfunctie in te schakelen.

    Hoe schakel ik de zoomtoegankelijkheid op de iPhone uit?

    Om de zoom-toegankelijkheidsoptie uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom. Tik op de schuifregelaar naast Zoom om de functie uit te schakelen.

Aanbevolen: