Uw volgende thuiskantoor kan een camper zijn

Inhoudsopgave:

Uw volgende thuiskantoor kan een camper zijn
Uw volgende thuiskantoor kan een camper zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De grootste uitdaging van werken op de weg is een goede internettoegang.
  • Je kunt je eigen busje bouwen of een kant-en-klare thuiskantoorcamper kopen.
  • Beveiliging is niet zo'n groot probleem als je zou vrezen.

Image
Image

Ventje bouwt VW-campers om tot kleine stacaravans, klaar om te wonen en te werken. Maar is het echt mogelijk om in een busje te wonen en te werken?

Van wonen is verleidelijk, zeker nu werken op afstand steeds typischer wordt. Je kunt overal heen, het is veel goedkoper dan een huis kopen en het is gewoon cool om onderweg te zijn. Aan de andere kant, hoe besta je zonder adres? En kun je echt maanden of jaren in een minibusje wonen en werken? We vroegen enkele vanlifers hoe ze het redden.

"Het is mogelijk en lonend om onderweg te werken. Stel je voor dat je gaat waar je wilt en werkt wanneer je wilt. Spelen wanneer je wilt en toch projecten op tijd inlevert. Het leven van de nomade is ook gevuld met inspiratie, en dat is goed voor alle carrières in elke branche, "vertelde van bewoner en van life blogger Martin Beetschen via e-mail aan Lifewire.

Op de weg

Ventje-campers zijn gebouwd op VW-campers, dus ze zijn klein genoeg om op een parkeerplaats te passen. Ze hebben ook een nette binnen-buitenkeuken en zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt om op afstand te werken, van een dieselgenerator of zonnepaneel op het dak voor off-grid stroom, een dak dat omhoog kan om zelfs lange mensen te laten staan, en een ingenieuze Tetris van stoelen en kussens die het slapen, loungen en zelfs buiten zitten bedekken.

Het is ook gebruikelijk om je eigen stacaravan uit te bouwen om aan je eigen behoeften te voldoen, en er is geen gebrek aan gidsen en inspiratie in de buurt. Zoek de vanlife-hashtag op vrijwel elk sociaal netwerk om aan de slag te gaan.

Verrassend genoeg is het beheren van je dagelijkse leven het makkelijke gedeelte als je er eenmaal aan gewend bent.

"De uitdaging [is] het balanceren van reizen, werk en de complexiteit van het leven in een auto in plaats van een huis", vertelde Josephine Remo, die fulltime in haar busje in Zuid-Amerika woont, via e-mail aan Lifewire. "Ik besteed vele uren per week aan het vullen van mijn watertanks, schoonmaken, organiseren, rennen voor benodigdheden zoals voedsel en het plannen van de komende reis. Het balanceren van Van Life zodat het een plezier wordt en geen probleem is een kunst en oefening dat komt alleen met de tijd en ontdekken wat het beste voor jou werkt."

Verbonden blijven

De grootste zorg bij het werken op de weg is - je raadt het al - een goede internetverbinding.

Ryan Nelson, die al zes maanden onderweg is als sales development manager voor reisservice Cloudbeds, is het daarmee eens. "Het enige echt belangrijke dat je nodig hebt, is een solide internetverbinding. Een hotspot is de beste investering", vertelde hij Lifewire via e-mail.

"De kans is groot dat als je onderweg bent, je stroom en internet nodig hebt", zegt Beetschen. "Gelukkig zijn er een aantal manieren om stroom in je camper te krijgen, van draagbare batterijen tot zonne-energie. Wi-Fi lijkt misschien een grotere uitdaging, maar zelfs op de meest afgelegen plaatsen kan het mogelijk zijn. Ik raad het ten zeerste aan met meerdere internetverbindingen, dus je vertrouwt er niet zomaar op."

5G helpt niet met dekking, hoewel het een vrij kort bereik heeft in vergelijking met andere draadloze technologieën, maar het kan de zaken zeker versnellen als je de hele serie Severance wilt pakken om later te bekijken.

Thuisadres

Een ander probleem van het nomadische leven is dat ze geen vast adres hebben.

"Het kan moeilijk zijn om toegang te krijgen tot belangrijke poststukken en deze te ontvangen zonder een adres", vertelde van bewoner Lauren Keys aan Lifewire via e-mail. "Onze oplossing hiervoor was echter om onze post door te sturen naar een vriend of familielid om deze voor ons te screenen. Als we iets nodig hebben, hebben we die poststukken 's nachts ergens waar we eenvoudig kunnen regelen."

Image
Image

Deze oplossing onthult een ander deel van het leven in een bestelwagen dat sommige mensen wel of niet aanspreekt: interactie met anderen. Je bent onafhankelijker, maar paradoxaal genoeg kan dit je meer afhankelijk maken van anderen. Het is ook gemakkelijker om vreemden te ontmoeten en met hen te praten als je in de open lucht leeft.

Beveiliging

Maar misschien is veiligheid de grootste angst voor potentiële nomaden. Het is gemakkelijker om in een busje in te breken dan in een huis of appartement. De realiteit is echter minder eng, vooral als je voorzichtig bent.

"We hebben ons nooit zorgen gemaakt over de veiligheid of de veiligheid van onze spullen in ons busje. Ons busje heeft opslagruimte onder het bed, waar we onze professionele camera-apparatuur, drone en laptops bewaren. We gaan bewust nooit weg alles in het zicht vanuit de ramen van ons busje, "zegt Keys.

Ryan Nelson is het daarmee eens. "Veiligheid is geen grote zorg voor mij. Mijn camper sluit volledig en ik doe altijd onderzoek voordat ik ergens heen ga om te weten wat ik kan verwachten."

Het leven van een busje is zeker verleidelijk, en het lijkt heel goed mogelijk om onderweg te werken. Nu moet je het gewoon doen.

Aanbevolen: