Internet autoverkoop kan tijd en geld besparen

Inhoudsopgave:

Internet autoverkoop kan tijd en geld besparen
Internet autoverkoop kan tijd en geld besparen
Anonim

In een tijd waarin zo ongeveer alles met een muisklik online kan worden gekocht, is het online kopen van een auto nog steeds een beetje ingewikkelder. De meeste lokale dealers hebben wel internetafdelingen voor autoverkoop, maar het online kopen van een auto is veel meer dan simpelweg op de auto van uw keuze klikken en afrekenen.

Image
Image

Het volledige proces van het online kopen van een auto varieert van dealer tot dealer, maar de meeste volgen hetzelfde basisproces:

Als u online een gebruikte auto koopt, moet u serieus overwegen een onafhankelijke monteur te betalen om het voertuig te inspecteren voordat u het koopt. Als er mechanische problemen optreden, kun je weglopen of een prijsonderbreking onderhandelen.

  1. Neem contact op met de internetverkoopafdeling en vraag een gespecificeerde offerte aan.
  2. Bekijk de offerte en vergelijk deze met prijsinformatie die u online vindt.
  3. Neem contact op met andere dealers als de prijsopgave hoog lijkt.
  4. Als u een lagere prijs vindt, kunt u die gebruiken om over een lagere prijs te onderhandelen.
  5. Vraag een proefrit aan als u liever met de auto rijdt voordat u hem koopt.

    Je hoeft een auto niet te testen voordat je hem online koopt, maar het is een heel goed idee. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de manier waarop hij omgaat, dat u de zichtlijnen niet prettig vindt, of zelfs dat de stoelen oncomfortabel zijn. Het is beter om daar eerder dan later achter te komen.

  6. Bezoek de dealer en rond de transactie persoonlijk af volgens de voorwaarden waarmee u online akkoord bent gegaan.

Online auto kopen versus de dealer bezoeken

De traditionele auto-aankoopervaring begint met het binnenlopen van een lokale dealer en een ontmoeting met een verkoper. Wanneer u een auto vindt waarin u geïnteresseerd bent, zult u merken dat er een sticker met de adviesprijs van de fabrikant op de ruit staat. Dat is waar de onderhandelingen beginnen.

Het grootste verschil tussen het persoonlijk kopen van een auto en online autoshoppen is dat je zelden een adviesprijs op internet tegenkomt. Autoverkoopafdelingen op internet zijn doorgaans gericht op volumeverkopen, wat betekent dat u meestal met een veel lagere prijs begint wanneer u online een auto koopt.

In sommige gevallen zal de initiële prijs die een internetautoverkoper citeert zeer dicht bij het absolute minimum liggen waarvoor de dealer dat voertuig zal verkopen.

Hoe werkt het online kopen van een auto bij een dealer?

Nadat je wat onderzoek hebt gedaan en het specifieke merk en model hebt bepaald dat je wilt, en belangrijke functies hebt geïdentificeerd, zoals adaptieve cruisecontrol of automatisch parkeren, kan het online kopen van dat voertuig op twee manieren gebeuren.

De eerste is om een dealersite te gebruiken. Deze aggregators hebben het voordeel dat ze informatie verzamelen van veel dealers, zowel lokaal als ver weg, waardoor u snel veel verschillende potentiële voertuigen kunt bekijken.

De tweede manier om online een auto bij een dealer te kopen, is door rechtstreeks naar de eigen website van de dealer te gaan. Als u wilt, kunt u ook de dealer bellen en vragen om met de internetverkoopafdeling te spreken.

Het algemene proces van het online kopen van een auto begint met het selecteren van het voertuig waarin u geïnteresseerd bent en het aanvragen van een offerte. Vanaf dat moment kunt u mogelijk doorgaan via e-mail, telefoon of zelfs sms. De internetverkoopafdeling zal u dan een nummer geven dat doorgaans lager is dan de adviesprijs, en u kunt vanaf daar verder gaan. En als u er echt van houdt om online zaken te doen, kunt u uw voertuig misschien ook online registreren als alles klaar is.

Nadelen van het online kopen van een auto

Het grootste probleem met het volledig online kopen van een auto is dat je niet vanuit je luie stoel een proefrit kunt maken. Als dat u echter niet stoort, kunt u mogelijk de hele transactie voltooien zonder ooit een voet bij de dealer te zetten. Sommige dealers zullen uw nieuwe auto zelfs afleveren nadat de transactie is voltooid.

Als je een auto wilt testen voordat je hem online koopt, heb je een paar verschillende opties.

  1. Bezoek voorafgaand aan een offerte een plaatselijke dealer en vraag om een proefrit. Dit kan tijdrovend zijn, aangezien u de dealer daadwerkelijk moet bezoeken en met een traditionele verkoper moet omgaan.
  2. Vraag een proefrit aan nadat u al online een offerte heeft gekregen. Aangezien u op dat moment al met de internetverkoopafdeling te maken heeft, kunt u veilig op uw gemak de dealer bezoeken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over tijdrovende verkooppraatjes.

Zodra u tevreden bent dat u het juiste merk en model hebt gekozen, en u tevreden bent met de prijs, bent u klaar om te tekenen. Dit kan inhouden dat u de dealer moet bezoeken om het voertuig fysiek in bezit te nemen, hoewel sommige dealers zijn ingesteld om de transactie online af te ronden.

Online auto winkelen Rode vlaggen

Hoewel het online kopen van een auto zowel tijd als geld kan besparen, zijn sommige dealers technologisch meer onderlegd dan andere. Het belangrijkste waar u op wilt letten, is dat sommige dealers hun websites gebruiken als een manier om leads te genereren en potentiële kopers te verleiden om de dealer te bezoeken en met een traditionele verkoper te werken. Dit gaat volledig voorbij aan het doel van online autoshopping, dus het is belangrijk om te weten waar u op moet letten.

Wanneer u voor het eerst contact opneemt met de internetautoverkoopafdeling van uw plaatselijke dealer, kunt u een e-mail, telefoontje of sms met een prijsopgave verwachten. Als u om aanvullende informatie vraagt, zoals de specifieke opties die een voertuig biedt, welke belastingen en toeslagen u moet betalen of een geschatte totaalprijs, kunt u die informatie ook verwachten.

Dealers die weigeren online offertes of andere gerelateerde informatie te verstrekken, zijn meestal meer geïnteresseerd in het genereren van leads en u alleen maar binnen te halen om een verkooppraatje te horen. Als u in een dergelijke situatie terechtkomt, kunt u het beste contact opnemen met een andere lokale dealer en hopen dat hun internetverkoopafdeling beter is uitgerust.

Aanbevolen: