Nieuw kleuren E Ink-scherm kan uw volgende tablet beter leesbaar maken

Inhoudsopgave:

Nieuw kleuren E Ink-scherm kan uw volgende tablet beter leesbaar maken
Nieuw kleuren E Ink-scherm kan uw volgende tablet beter leesbaar maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • E Ink lanceert de Gallery 3, een ePaper-kleurenscherm van de volgende generatie voor de eReader- en eNote-markten.
  • Het bedrijf beweert dat nieuwe technologie een kleurengamma bij elke pixel mogelijk maakt.
  • De technologie zou de low-power display-technologie geschikt kunnen maken voor een breed scala aan tablets.
Image
Image

Tablets kunnen binnenkort worden getransformeerd door een nieuw soort display dat de gebruiksvriendelijke aspecten van elektronisch papier combineert met snelheid en kleur.

E Ink lanceert de Gallery 3, de volgende generatie ePaper-kleurenschermen voor de eReader- en eNote-markten. Het bedrijf beweert dat nieuwe technologie een kleurengamma bij elke pixel mogelijk maakt. De vooruitgang zou de low-power display-technologie eindelijk geschikt kunnen maken voor een breed scala aan tablets.

"Kleuren-eReaders zorgen voor een rijkere lees- en kijkervaring in de eBook-winkel", vertelde Timothy O'Malley, de assistent-vice-president van Amerikaanse bedrijfsactiviteiten bij E Ink, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Color eNotes daarentegen stelt consumenten in staat om met een stylus op het scherm te werken om te tekenen, aantekeningen te maken of PDF-bestanden te bewerken. De toevoeging van kleur verbetert zowel de getoonde inhoud als de ervaring van het markeren van een document met rode inkt of een afbeelding in kleur tekenen."

Zie het in kleur

Net als de schermen die worden gebruikt in Amazon's Kindle, bieden E Ink-schermen een lange levensduur van de batterij en minder schittering en flikkering, waardoor ze een topkeuze zijn voor elektronisch lezen, maar ze bieden geen kleur. In vergelijking met heldere LCD-schermen wordt er geen achtergrondverlichting gebruikt in E Ink-schermen; in plaats daarvan wordt omgevingslicht uit de omgeving gereflecteerd van het oppervlak van het scherm terug naar uw ogen.

"Dit kenmerk vermindert de vermoeidheid van de ogen die consumenten vaak ervaren met LCD-schermen. Bovendien verhoogt het lage stroomverbruik van elektronische inkt de energie-efficiëntie - een gebied waar LCD-schermen tekortschieten", zei O'Malley.

Er zijn verschillende generaties E Ink-kleurenschermen uitgebracht voor andere soorten apparaten, maar tot nu toe was het kleurengamma beperkt. Een kleurengamma wordt bereikt in het nieuwe Gallery 3-platform via een inktsysteem met vier deeltjes: cyaan, magenta, geel en wit, waardoor een kleurengamma bij elke pixel mogelijk is.

Een ander probleem met E Ink-schermen is dat de verversingssnelheid langzamer is dan bij andere typen schermen. In Galerij 3 is de zwart-wit updatetijd verbeterd tot 350 milliseconden (ms), de snelle kleurmodus is 500 ms, de standaard kleurmodus is 750-1000 ms en de beste kleur wordt bereikt bij 1500 ms. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de eerste generatie E Ink Gallery, die een zwart-wit updatetijd van twee seconden en kleurupdates van tien seconden had.

Gallery 3 heeft ook een verbeterde resolutie van 300 pixels per inch (ppi) ten opzichte van de eerdere 150ppi en een bedrijfstemperatuur van 0-50 graden Celsius, vergelijkbaar met zwart-witlezers.

Het nieuwe scherm ondersteunt peninvoer in zwart-wit, met een toevoeging van verschillende andere kleuren en een updatetijd van 30 ms. E Ink Gallery 3 zal worden uitgerust met de nieuwe ComfortGaze-koplamp van E Ink, die een veilige kijkervaring met blauw licht biedt.

Kleur E-inktopties

Er zijn al enkele kleuren E Ink-tablets op de markt, hoewel ze gebruikmaken van de schermen van de vorige generatie van het bedrijf. De Boox Nova3 Color maakt bijvoorbeeld gebruik van de Kaleido Plus-technologie van E Ink, waarmee de gadget 4.096 kleuren weergeeft op het 7,8-inch scherm.

Image
Image

Boeken of strips kunnen in kleur worden bekeken en je kunt ook op het scherm tekenen met de meegeleverde stylus. De aanraakfunctie van de Boox Nova3 voor de stylus wordt mogelijk gemaakt door Wacom, een bedrijf dat tekentablets maakt.

Als je voornamelijk op je tablet wilt lezen, is er ook de PocketBook InkPad Color met een 7,8-inch scherm dat ook gebruikmaakt van E-Ink's nieuwste generatie elektronische kleurenpapiertechnologie. Deze eReader heeft een zwart-witmodus en biedt een resolutie van 1872×1404 pixels bij 300 PPI. In de kleurmodus biedt de InkPad echter een resolutie van slechts 624×468 pixels bij 100 PPI.

Maar niet iedereen denkt dat kleur een noodzaak is voor een tablet, vooral als het voornamelijk wordt gebruikt om te lezen. Kindle-gebruiker Meera Watts zei dat ze tevreden is met schermen zonder kleur.

"Ik concentreer me liever op de woorden en lijnen dan op de kleuren, omdat ze me alleen maar afleiden", vertelde Watts aan Lifewire in een e-mailinterview. "En 99 procent van de Kindle-gebruikers zijn gewoon boekenliefhebbers."

Aanbevolen: