10 van Google's andere zoekmachines

Inhoudsopgave:

10 van Google's andere zoekmachines
10 van Google's andere zoekmachines
Anonim

Google heeft een zoekmachine. We zijn er allemaal bekend mee. Het staat op google.com. Binnen Google Zoeken heeft Google ook veel verborgen zoekmachines en hacks, zoals het omrekenen van valuta, het vinden van lokale weersvoorspellingen, filmtijden en het vinden van aandelenkoersen.

Zoekmachines die specifieke subgroepen van het web doorzoeken, staan bekend als verticale zoekmachines Google noemt ze ook wel 'gespecialiseerd zoeken'. Google heeft nogal wat van deze gespecialiseerde zoekmachines. Veel van deze verticale zoekmachines zijn diep geïntegreerd in de hoofdzoekmachine van Google - tot het punt dat ze er echt niet anders uitzien dan een gewone Google-zoekopdracht en alleen zichtbaar zijn als u uw zoekinstellingen aanpast. Sommige zoekmachines van Google zijn echter afzonderlijke zoekmachines met hun eigen URL. Soms krijg je een suggestie te zien om naar die resultaten te zoeken in de hoofdzoekmachine, maar als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, bespaar je gewoon tijd om direct naar de bron te gaan.

Google Scholar

Image
Image

Als je überhaupt zoekt naar academisch onderzoek (inclusief middelbare school papers), moet je iets weten over Google Scholar. Google Scholar is een verticale zoekmachine die zich toelegt op het vinden van wetenschappelijk onderzoek.

Het geeft je niet altijd toegang tot die artikelen (veel onderzoek is verborgen achter betaalmuren), maar het geeft je toegang tot alle open access-publicaties en een richting om te beginnen met zoeken. Databases van wetenschappelijke bibliotheken zijn vaak moeilijk te doorzoeken. Zoek onderzoek op Google Scholar en schakel vervolgens terug naar uw bibliotheekdatabase om te zien of ze dat specifieke document beschikbaar hebben.

Google Scholar rangschikt pagina's door rekening te houden met de bron (sommige tijdschriften zijn gezaghebbender dan andere) en het aantal keren dat het onderzoek is geciteerd (de citatierang). Sommige onderzoekers en sommige onderzoeken hebben meer gezag dan andere, en het aantal citaten (hoe vaak een bepaald artikel door andere artikelen wordt geciteerd) is een veelgebruikte methode om die autoriteit te meten. Het is ook de methode die werd gebruikt als basis voor de PageRank van Google.

Google Scholar kan u ook meldingen sturen wanneer nieuw wetenschappelijk onderzoek wordt gepubliceerd over interessante onderwerpen.

Google Patent Search

Image
Image

Google Patents is een van de meer verborgen verticale zoekmachines. Het is niet langer zo gedurfd als een aparte zoekmachine, hoewel het wel een apart domein heeft op patents.google.com.

Google Patent Search kan zoeken op namen, trefwoorden voor onderwerpen en andere identificatiegegevens voor patenten over de hele wereld. U kunt de patenten bekijken, inclusief de concepttekeningen. U kunt de patentzoekmachine van Google ook gebruiken als onderdeel van een geweldig onderzoeksportaal door Google Patents en Google Scholar-resultaten te combineren.

Google had vroeger een verticale zoekmachine die zich volledig specialiseerde in Amerikaanse overheidsdocumenten (Uncle Sam Search), maar de service werd in 2011 stopgezet.

Google Shopping

Image
Image

Google Shopping (voorheen bekend als Froogle en Google Product Search) is de zoekmachine van Google voor, nou ja, winkelen. U kunt het gebruiken voor zowel casual browsen (winkeltrends) als u kunt zoeken naar specifieke artikelen en dieper ingaan op vergelijkend winkelen. U kunt zoekopdrachten filteren op zaken als leverancier, prijsklasse of lokale beschikbaarheid.

Resultaten tonen meestal zowel online als lokale plaatsen om items te kopen. Informatie voor lokale resultaten is beperkt omdat het afhankelijk is van winkels om hun voorraad ook online te vermelden. Het is dus niet waarschijnlijk dat u zoveel resultaten krijgt van kleinere lokale handelaren.

Google had ook een gerelateerde zoekmachine die het stopte, nieuw leven inblies en vervolgens weer doodde, Google Catalogi genaamd. Het doorzocht gedrukte catalogi naar winkelinformatie.

Google Financiën

Image
Image

Google Finance is een verticale zoekmachine en portal voor aandelenkoersen en financieel nieuws. U kunt zoeken naar specifieke bedrijven, trends bekijken of uw persoonlijke portfolio bijhouden.

Google Nieuws

Image
Image

Google Nieuws is vergelijkbaar met Google Finance omdat het zowel een inhoudportaal als een zoekmachine is. Wanneer je naar de voorpagina van Google Nieuws gaat, lijkt het op een krant die aan elkaar is genaaid uit een groot aantal verschillende kranten. Google Nieuws bevat echter ook informatie van blogs en andere minder traditionele mediabronnen.

U kunt de lay-out van Google Nieuws aanpassen, zoeken naar specifieke nieuwsitems. of stel Google Alerts in om op de hoogte te worden gehouden van nieuwsgebeurtenissen over onderwerpen die u interesseren.

Google Trends

Image
Image

Google Trends (voorheen bekend als Google Zeitgeist) is een zoekmachine voor de zoekmachine. Google Trends meet fluctuaties en relatieve populariteit van zoektermen in de loop van de tijd. Je kunt het gebruiken om algemene trends te meten (veel mensen praten nu over Game of Thrones) of om specifieke zoektermen in de loop van de tijd te vergelijken. In de voorbeeldafbeelding hebben we de relatieve populariteit van 'taco's' en 'ijs' in de loop van de tijd vergeleken.

Google bundelt ook Google Trends-informatie voor het jaar in het Google Zeitgeist-rapport. Houd er rekening mee dat algemene trends veranderingen in populariteit vertegenwoordigen, niet een rangschikking van absoluut zoekvolume. Google geeft aan dat de meest populaire zoektermen in de loop van de tijd niet veel veranderen, dus de trendgegevens sorteren de achtergrondruis om zoektermen te vinden die anders zijn.

Google heeft geëxperimenteerd met een meting van Google-trends om de verspreiding van griep te vinden, genaamd Google Grieptrends. Het project is gestart in 2008 en deed het redelijk goed tot 2013 toen het de piek van het griepseizoen ruimschoots miste.

Google Vluchten

Image
Image

Google Flights is een zoekmachine voor vluchtresultaten. U kunt het gebruiken om te zoeken en te vergelijken tussen de meeste luchtvaartmaatschappijen (sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Southwest, kiezen ervoor niet deel te nemen aan de resultaten) en uw zoekopdrachten te filteren op luchtvaartmaatschappij, prijs, vluchtduur, het aantal tussenstops en tijdstip van vertrek of aankomst. Als dit veel lijkt op het soort dingen dat je al op veel reiszoekmachines kunt krijgen, komt dat omdat Google ITA heeft gekocht om Google Flights te maken, en dat is nog steeds dezelfde zoekmachine die tegenwoordig veel van die reissites aandrijft.

Google Boeken

Image
Image

Google Books is een zoekmachine voor het vinden van informatie in gedrukte boeken en een plek om uw persoonlijke e-bookbibliotheek te vinden voor alle e-books die u heeft geüpload of gekocht via uw bibliotheek in Google Play Books. U kunt ook gemakkelijk gratis e-books vinden via Google Books.

Google Videos

Image
Image

Google Videos was een dienst voor het uploaden van video's die Google heeft gemaakt als concurrent van YouTube. Uiteindelijk gaf Google het idee op om een volledige videostreamingservice helemaal opnieuw te bouwen en kocht YouTube. Ze vouwden de videostreamingfuncties van Google Videos in YouTube en lanceerden Google Videos opnieuw als videozoekmachine.

Google Videos is eigenlijk een behoorlijk geweldige video-zoekmachine. Je kunt natuurlijk resultaten vinden van YouTube, maar je kunt ook resultaten vinden van Vimeo, Vine en meerdere andere streaming videodiensten.

Google Custom Search Engine

Image
Image

Als al het andere fa alt, maak dan je eigen verticale zoekmachine. Met Google Custom Search Engine kunt u uw eigen gespecialiseerde verticale zoekopdrachten maken.

Resultaten van Google Custom Search Engine geven inline advertenties weer, net als standaard Google-zoekresultaten.

Aanbevolen: