Homeland Security waarschuwt Chrome-gebruikers om browsers te updaten

Inhoudsopgave:

Homeland Security waarschuwt Chrome-gebruikers om browsers te updaten
Homeland Security waarschuwt Chrome-gebruikers om browsers te updaten
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Het is altijd een goed idee om je browser up-to-date te houden, maar misschien nog wel meer als het Cyber Infrastructure-agentschap van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid er een notitie over publiceert. Door de kwetsbaarheden die door de update zijn verholpen, kon een kwaadwillende mogelijk uw systeem overnemen via de Chrome-browser. Nu bijwerken.

Image
Image

The Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, heeft Chrome-gebruikers gewaarschuwd hun browsers bij te werken op macOS, Linux en Windows.

Wat ze zeiden: de notitie moedigt gebruikers en systeembeheerders aan om de Chrome-release-opmerkingen (80.0.3987.116) te lezen en de browsersoftware meteen bij te werken.

The Big Picture: de kans is groot dat uw Chrome-browser zichzelf heeft bijgewerkt. Het is echter gemakkelijk te controleren via het menu Meer (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het browservenster, onder het item Help/Over Google Chrome.

Achter de schermen: in de release-opmerkingen van Google worden vijf beveiligingsupdates vermeld die door de update worden aangepakt. De CISA-aankondiging merkt op dat een van hen "kwetsbaarheden aanpakt die een aanvaller zou kunnen misbruiken om de controle over een getroffen systeem over te nemen."

The Bottom Line: Ervoor zorgen dat uw webbrowser up-to-date is, is van het grootste belang voor uw eigen computerbeveiliging; controleren op updates en deze tijdig uitvoeren is de beste manier om uw systeem veilig te houden.

Aanbevolen: