De 7 beste Android-browsers van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Android-browsers van 2022
De 7 beste Android-browsers van 2022
Anonim

Je Android heeft misschien een ingebouwde webbrowser, maar dat betekent niet dat het de beste Android-browser is. Er zijn veel veel betere opties die ervoor zorgen dat uw browse-ervaring sneller, betrouwbaarder, stabieler en veiliger is. Hier is een overzicht van de beste Android-webbrowser voor elke situatie.

Meest stabiele browser: Firefox

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer betrouwbaar.
  • Veilig.
  • Eenvoudig te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan de telefoon vertragen.
  • Moet Firefox op pc/Mac gebruiken voor het volledige voordeel.

Een populaire naam door de jaren heen, Firefox voor Android is zeer stabiel, ongeacht de leeftijd van uw Android-telefoon, dus u zult zelden vastlopen of crashen. Het is ook ontworpen met privacy in het achterhoofd, met trackingbeveiliging die automatisch delen van webpagina's blokkeert die de browse-activiteit proberen te volgen.

Bovendien raden de zoekhulpmiddelen intuïtief aan waarnaar u op zoek bent op basis van eerdere zoekopdrachten, en er zijn al tal van eenvoudige snelkoppelingen geïmplementeerd.

Dat gezegd hebbende, om te genieten van browsesynchronisatie, moet je Firefox op je desktop of laptop gebruiken en dat is niet zo'n goede browser als sommige alternatieven.

Beste VPN-browser: Opera

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ingebouwde VPN.
  • Ingebouwde adblocker.
  • Veilig in gebruik.

Wat we niet leuk vinden

Snelheidsproblemen afhankelijk van het gebruikte apparaat.

Als je een functierijke browser wilt die nog steeds behoorlijk snel is, is Opera een goede keuze om na te streven. Het heeft een ingebouwde adblocker die opdringerige advertenties effectief verwijdert met behoud van uw privacy, en heeft een ingebouwde VPN die uw privacy en veiligheid tijdens het browsen verder verbetert.

Anders is er een gepersonaliseerde nieuwsfeed met door AI samengesteld nieuws dat is afgestemd op uw interesses. Er is ook een nachtmodus om 's nachts gemakkelijker te browsen, evenals andere toegankelijkheidsinstellingen, zoals het kunnen aanpassen van de tekstgrootte. Voor een algemene allround browser heeft Opera vrijwel alles.

Snelste Android-browser: Chrome

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is snel.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Google Translate ingebouwd.

Wat we niet leuk vinden

Een behoorlijk grote installatie voor oudere telefoons.

Vaak vooraf geïnstalleerd op Android-telefoons omdat het een Google-product is, is de Chrome-browser voor Android ook de snelste browser die er is. Het is een browser waar je waarschijnlijk al aan gewend bent vanwege de prevalentie op pc's en Macs, wat Chrome voor Android nog beter maakt, omdat het gemakkelijk kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten.

Chrome biedt ook gepersonaliseerde zoekresultaten, automatisch aanvullen, incognito browsen en veilig browsen. Dit laatste betekent dat Google een oogje in het zeil houdt als je sites bezoekt die het als gevaarlijk beschouwt, je een waarschuwing geeft en je de toegang blokkeert. Er is ook Google Translate ingebouwd, zodat je snel hele websites kunt vertalen.

Beste door gebaren aangestuurde browser: Dolphin

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebaargestuurde interface.
  • Veel handige add-ons.
  • Adblocker.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet de meest stabiele browser.
  • Niet de snelste.

Dolphin benadert surfen op het web anders dan de meeste andere Android-webbrowsers, wat het overwegen waard is als je iets unieks wilt gebruiken. Om te beginnen gebruikt het gebaren om u door websites te laten bladeren. U kunt bijvoorbeeld de letter B tekenen om Bing te gebruiken of de letter D tekenen om naar Duckduckgo te gaan. Het is aan jou hoe je deze gebaren instelt.

Dolphin stelt je ook in staat om je weg te praten op internet. U kunt ermee praten om online te zoeken of inhoud te delen op Facebook en andere sociale netwerken. Elders is er ondersteuning voor Flash, een ad-blocker, evenals incognito/privé browsen. Er kunnen ook meerdere add-ons worden geïnstalleerd, zoals eenvoudigere manieren om door Dropbox of Pocket te bladeren.

Het is niet de snelste browser die er is, en het heeft wat stabiliteitsproblemen, maar als het werkt, heeft het een overvloed aan geweldige opties.

Meest eenvoudige Android-browser: naakte browser

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het werkt op alle leeftijden van Android-telefoons.
  • Minimalistische gebruikersinterface.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet erg toegankelijk voor onervaren gebruikers.
  • Zeer eenvoudig.

Als je een internetbrowser voor Android nodig hebt die ongelooflijk eenvoudig en eenvoudig is, maar toch handig, dan is Naked Browser iets voor jou. Er is een leercurve dankzij de extreem minimalistische gebruikersinterface, maar als je graag wat technischer wilt worden met dingen omwille van snelheid en efficiëntie, is het de moeite waard.

Naked Browser ziet er heel eenvoudig uit, maar dat betekent dat het heel weinig geheugen gebruikt en dat er geen risico is dat het iets volgt. Dat is ideaal voor zowel beveiligingsbewuste gebruikers als gebruikers met verouderde Android-telefoons die zich zorgen moeten maken over geheugen en schijfruimte.

Naked Browser biedt nog steeds enkele handige functies, zoals tabbladen, en de mogelijkheid om te herstellen waar je was in geval van een crash. Meestal is dit echter een browser die is ontworpen voor de meest minimalistische behoeften.

Beste VR-browser: Samsung-internetbrowser

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je kunt internetten met VR.
  • Geoptimaliseerd voor Samsung-telefoons.

Wat we niet leuk vinden

Kan niet synchroniseren met andere browsers.

Samsung-telefoons hebben misschien al Samsung Internet Browser geïnstalleerd, maar de kans is groot dat je al aan het twijfelen bent of het de moeite waard is over meer gerenommeerde namen zoals Chrome. Dat is het een beetje, tenminste als je een Gear VR-headset hebt.

Plaats je telefoon in een Samsung Gear VR-headset wanneer je een webpagina bekijkt en deze opent zich in een behoorlijk meeslepende virtual reality. Het is een coole gimmick die het de moeite waard maakt om Samsung Internet Browser te installeren.

Voor alle anderen is het geen slechte app. Het heeft anti-tracking-mogelijkheden, veilig browsen waarmee u op de hoogte bent van snode websites en een inhoudblokker. Voor dagelijks gebruik zijn er voordelen, zoals de mogelijkheid om alle afbeeldingen op een site tegelijkertijd op te slaan, samen met een competente downloadmanager.

Meest liefdadige browser: Ecosia

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bomen worden geplant in ruil voor jouw gebruik.
  • Snel.
  • Ethisch.

Wat we niet leuk vinden

Minder functies dan sommige andere browsers.

We weten allemaal dat we meer voor de wereld zouden moeten doen, maar weten hoe we kunnen helpen, kan lastig zijn. Ecosia is een webbrowser voor Android die ook helpt bij het herbebossen van de planeet terwijl je er via zoekt. Met het geld dat Ecosia verdient met zoekopdrachten, financiert het herbebossing om gemeenschappen over de hele wereld sterker te maken. Het heeft een transparant beleid dat bewijst dat het dit ook doet.

Bovendien is het een capabele browser op zich, omdat het gebaseerd is op Chromium, net als Chrome. Het is snel en veilig en biedt tabbladen, een privémodus, bladwijzers en een geschiedenisgedeelte. Hoewel andere functies een beetje mager zijn, zullen de meeste gebruikers meer dan tevreden zijn met wat Ecosia Browser biedt.

Aanbevolen: