Hoe teken je een animatiekarakterblad

Inhoudsopgave:

Hoe teken je een animatiekarakterblad
Hoe teken je een animatiekarakterblad
Anonim

Een karakterblad is een vereenvoudigde uitsplitsing van meer gedetailleerde karakterconceptart. Een sleutel waar de meeste grote conceptartiesten zich op abonneren, is het verminderen van je personage tot zo min mogelijk regels. Dit is een eenvoudig voorbeeldkarakterblad, met een minimum aan regels omwille van deze demonstratie. Voordat je een animatieprogramma opent, moet je proberen een groot blad te maken met meer details voor je personage.

In de onderstaande stappen zullen we de verschillende afbraakhoudingen nader bekijken.

Animatiekarakterblad / Basisprincipes van de verdeling

Image
Image

Ontmoet Vin. Vin is een personage dat op het punt staat te worden geanimeerd, en als gevolg daarvan hebben we een personage-sheet / personage-uitsplitsing voor hem gemaakt. Met karakterbladen kun je een referentie voor je personage maken, waarbij de basisaanzichten worden behandeld en je ervoor zorgt dat je verhoudingen van tekening tot tekening overeenkomen. Het is een goede gewoonte om de dingen in proportie te houden (zelfs als je verhoudingen de neiging hebben tot bizar lange ledematen, zoals Vin) en om te wennen aan het tekenen van de gezichtsuitdrukkingen van je personage.

Het zijaanzicht

Image
Image

Het zijaanzicht is meestal het gemakkelijkst te tekenen. U hoeft zich maar om één van elke ledemaat zorgen te maken, en het zijaanzicht helpt meestal om de posities van de gelaatstrekken ten opzichte van elkaar te bepalen.

Als je personage onderscheidende markeringen heeft aan de ene of andere kant waardoor hij of zij er van beide kanten anders uitziet, wil je twee zijaanzichten maken om het verschil te illustreren.

Terwijl we hiernaar kijken, kijk eens naar de lijnen achter elke weergave. Je zult merken dat, afgezien van minieme verschuivingen als gevolg van pose, die lijnen overeenkomen met overeenkomstige plaatsen in elke pose: de bovenkant van het hoofd, de taille/ellebogen, vingertoppen, bekken, knieën, schouders.

Na het eerste aanzicht te hebben getekend, is het meestal een goed idee om uw belangrijkste punten te kiezen en een liniaal te gebruiken om lijnen te trekken vanaf die hoofdpunten en over het hele blad, voordat u eroverheen schetst voor de andere aanzichten. Op deze manier heb je referentie om ervoor te zorgen dat je alles op schaal tekent.

Het vooraanzicht

Image
Image

Voor je vooraanzicht, probeer je personage rechtop te tekenen, benen bij elkaar of in ieder geval niet te ver uit elkaar, handen hangend langs zijn of haar zijden met weinig afwijking, gezicht rechtlijnig. Je kunt de houdingshoudingen voor later bewaren. Op dit moment wil je gewoon de basisdetails duidelijk in beeld krijgen. Het vooraanzicht bewijst over het algemeen het beste zicht op de belangrijkste karakterpunten.

Het achteraanzicht

Image
Image

Er is niets mis met een beetje vals spelen voor het achteraanzicht en gewoon je vooraanzicht natrekken met een paar gewijzigde details. Vergeet niet dat als iets naar een specifieke kant is gericht, het achteruit gaat in het achteraanzicht - b.v. het deel in Vin's haar, de helling van zijn riem.

De 3/4 weergave

Image
Image

Meestal teken je je personage niet rechtdoor, noch van voren noch van opzij. Een 3/4-weergave is een van de meest voorkomende hoeken waarin je je personage tekent, dus je zult zeker een van deze in je personageblad moeten opnemen. Je kunt hier wat vrijer zijn met de pose; probeer de uitdrukking en houding van je personage vast te leggen.

Samen met de 3/4 opname, moet je ook wat actiefoto's maken - verschillende poses die in het midden van de beweging zijn vastgelegd, waarin wordt beschreven hoe kleding of haar kan bewegen.

Je zult zien dat de verschillende belangrijke referentiepunten niet meer perfect overeenkomen met de richtlijnen, vanwege de hoek. In plaats daarvan moeten ze precies in het midden van het te meten punt kruisen. De ene schouder zou bijvoorbeeld boven de lijn liggen die de standaardhoogte voor hen aangeeft, terwijl de andere schouder eronder zou zijn. De holte van de keel, een middelpunt voor de schouders, moet bijna precies op de richtlijn rusten.

De close-up

Image
Image

Ten slotte moet je proberen een gedetailleerde close-up van het gezicht van je personage te maken, omdat het de neiging heeft om geminimaliseerd en een beetje slordig te worden in full-body shots. Deze close-ups van uitdrukkingen zouden waarschijnlijk het gezicht in de 3/4-weergave moeten vastleggen, maar het kan nuttig zijn om een paar naar voren te kijken. Het is ook een goed idee om close-ups te maken van andere belangrijke onderdelen, zoals misschien een gegraveerde hanger, handen en voeten, tatoeages of andere markeringen die normaal gesproken zonder details worden getekend in full-body shots. Vergeet niet om oren te tekenen. Oren worden vaak over het hoofd gezien.

Er zijn hier slechts twee gezichtsuitdrukkingen getekend voor dit voorbeeld, maar je moet minstens tien van de meest voorkomende uitdrukkingen voor je personage tekenen - of hij of zij over het algemeen zelfvoldaan, angstig, opgewonden, blij, boos, enz. is. Blijf tekenen totdat je denkt dat je hun hele scala aan emoties hebt behandeld.

Aanbevolen: