Hoe weet u of een nummer een mobiele telefoon of een vaste lijn is

Inhoudsopgave:

Hoe weet u of een nummer een mobiele telefoon of een vaste lijn is
Hoe weet u of een nummer een mobiele telefoon of een vaste lijn is
Anonim

Heb je je ooit afgevraagd of het nummer dat je gaat bellen je zal verbinden met een mobiele telefoon of een vaste lijn? Sommige landen kennen mobiele telefoons toe met unieke voorvoegsels, maar in Noord-Amerika kan een voorvoegsel een mobiel nummer of een vaste lijn aanduiden.

Als je er rekening mee houdt dat we mobiele telefoonnummers kunnen overzetten naar nieuwe telefoondiensten, wordt het bijna onmogelijk om te bepalen of een nummer een vast of mobiel nummer is. Er zijn echter enkele manieren om erachter te komen.

Image
Image

Telefoonnummer validator

Een van de gemakkelijkste manieren om te controleren of een telefoonnummer van een mobiel of vast nummer is, is door een telefoonnummer te valideren. Deze tools worden routinematig gebruikt om te controleren of een telefoonnummer geldig is. Bovendien sturen sommige validators van telefoonnummers een live ping naar het nummer om ervoor te zorgen dat het nummer in gebruik is.

Naast de bevestiging dat een nummer echt is, geeft de telefoonnummervalidator ook aanvullende details, waaronder of het nummer voor een draadloze (mobiele) of vaste dienst is.

De telefoonnummervalidator voert deze taak uit door de LRN-database (Location Routing Number) te doorzoeken. Elke telefoonmaatschappij maakt gebruik van een LRN-database die de telefoonmaatschappij instrueert hoe een oproep moet worden gerouteerd en welke schakelaars moeten worden gebruikt om de oproep naar de juiste bestemming te sturen. De LRN-database bevat ook informatie die het lijntype (mobiel of vast) onderscheidt en welke LEC (Local Exchange Carrier) eigenaar is van het nummer.

Telefoonnummervalidators bieden hun diensten meestal tegen een vergoeding aan en verkopen zoekopdrachten in grote batches aan degenen die grote hoeveelheden telefoonnummers moeten verifiëren. Gelukkig bieden veel van deze services een beperkte versie van hun validators waarmee u gratis één nummer tegelijk kunt controleren. Enkele van de bekendste gratis telefoonvalidators zijn TextMagic, Phone Validator en Validito:

Omgekeerd telefoonnummer opzoeken

Als je liever geen telefoonnummervalidator gebruikt, probeer dan een gratis reverse lookup-service. Ooit een speciale service die alleen door de telefoonmaatschappijen werd aangeboden, zijn reverse lookups nu beschikbaar op veel websites. Hier wordt het telefoonnummer gebruikt om informatie op te zoeken, zoals de naam en het adres van de eigenaar van het telefoonnummer.

De meeste reverse lookup-websites bevatten informatie over het nummertype (mobiel of vast) als onderdeel van een gratis informatiepakket en brengen vervolgens kosten in rekening om aanvullende gegevens te onthullen. Omdat je alleen wilt weten of het nummer voor een mobiele telefoon of een ouderwetse vaste lijn is, is een gratis dienst zoals Whitepages of Spokeo voldoende.

Google maakt ook gebruik van zijn standaardzoekservice om basisinformatie over een ingevoerd telefoonnummer te retourneren. Het kan worden geraakt of gemist, maar het zal meestal de informatie verstrekken zonder dat u door de zoekresultaten hoeft te klikken.

Gebruik een app voor nummerherkenning

De laatste suggestie is om een beller-ID-app op je smartphone te gebruiken. De meeste beller-ID-apps voor iPhone- of Android-telefoons bevatten het telefoonnummertype als onderdeel van de informatie die wordt weergegeven voor elke inkomende oproep. Bovendien kun je met sommige beller-ID-apps handmatig een telefoonnummer invoeren, zodat je niet beperkt bent tot het opzoeken van nummers die je hebben gebeld. Enkele van onze favoriete beller-ID-apps voor smartphones zijn TrueCaller en CIA APP.

FAQ

    Is een mobiele telefoon of vaste lijn beter in een orkaan?

    Een vaste lijn is de meest betrouwbare vorm van communicatie bij slecht weer. Zenders en internetverbindingen vallen vaak uit tijdens stormen. Als de stroom uitv alt, werkt een vaste lijn nog steeds.

    Kunnen de 911-operators zien of een oproep afkomstig is van een vaste of mobiele telefoon?

    Ja. Het adres van de beller wordt automatisch weergegeven op het 911-verzendscherm als het een vaste oproep is. Als de oproep echter afkomstig is van een mobiele telefoon, moet de pc van de coördinator de locatie van de mobiele telefoon opvragen. De gegevensuitwisseling kan enkele minuten duren en soms wordt er geen locatie weergegeven.

Aanbevolen: