Internettrollen: hoe herken je een echte trol?

Inhoudsopgave:

Internettrollen: hoe herken je een echte trol?
Internettrollen: hoe herken je een echte trol?
Anonim

Als je denkt dat je behoorlijk actief bent op sociale media of andere soorten online communities, heb je misschien ervaren wat veel slimme internetgebruikers 'internettrollen' of 'trollen' noemen. Trollen, of het trollen, is iets waar we allemaal in toenemende mate mee te maken krijgen naarmate het internet socialer wordt.

Image
Image

Wat is internettrollen?

In eenvoudige bewoordingen is trollen wanneer iemand commentaar geeft op of reageert op iets dat je plaatst, meestal op een confronterende manier die is ontworpen om een sterke, emotionele reactie op te wekken. Hoewel veel mensen de term gebruiken in contexten waar een gevoel voor humor wordt gewaardeerd, is de waarheid dat internettrollen behoorlijk smerig kan worden en niet altijd een lachertje is.

The Urban Dictionary heeft een heleboel definities onder de term 'trollen', maar de eerste die opduikt, lijkt het zo eenvoudig mogelijk te definiëren. Dus, volgens de best beoordeelde definitie van de Urban Dictionary voor 'trollen', kan het worden gedefinieerd als:

"de opzettelijke handeling, (door een trol - zelfstandig naamwoord of bijvoeglijk naamwoord), van het maken van willekeurige ongevraagde en/of controversiële opmerkingen op verschillende internetfora met de bedoeling een emotionele schokreactie uit te lokken van nietsvermoedende lezers om deel te nemen aan een vechten of ruzie maken."

Wikipedia definieert het als:

een persoon die ruzies begint of mensen op het internet van streek maakt om af te leiden en onenigheid te zaaien door opruiende en afdwalende, externe of off-topic berichten te plaatsen in een online gemeenschap (zoals een nieuwsgroep, forum, chatroom, of blog) met de bedoeling lezers te prikkelen tot het vertonen van emotionele reacties en het normaliseren van tangentiële discussies, of dit nu voor het plezier van de trol is of voor een specifiek gewin.”

Degenen die niet zo bekend zijn met de internettaaldefinitie van 'trollen' of 'trollen', denken misschien automatisch aan het mythische wezen uit de Scandinavische folklore. De mythologische trol staat bekend als een lelijk, vies, boos wezen dat op donkere plaatsen leeft, zoals grotten of onder bruggen, wachtend om iets op te pikken dat voorbij komt voor een snelle ma altijd.

De internettrol is een moderne versie van de mythologische versie. Ze verschuilen zich achter hun computerschermen en doen actief hun best om problemen op internet te veroorzaken. Net als de mythologische trol is de internettrol op alle mogelijke manieren boos en ontwrichtend - vaak zonder enige echte reden.

Waar het ergste trollen online gebeurt

Je kunt trollen op bijna elke hoek van het sociale web vinden. Hier zijn enkele specifieke plaatsen waarvan bekend is dat ze trollen aantrekken.

  • YouTube-videocommentaar: YouTube staat erom bekend de slechtste reacties aller tijden te hebben. Bekijk de reacties van populaire video's en je zult ongetwijfeld enkele van de slechtste reacties ooit vinden. Hoe meer weergaven en reacties een video heeft, hoe meer trollreacties deze waarschijnlijk ook zal hebben.
  • Blogcommentaar: Op sommige populaire blogs en nieuwssites die opmerkingen hebben ingeschakeld, kun je soms trollen zien vloeken, schelden en gewoon problemen veroorzaken. Dit geldt met name voor blogs die controversiële onderwerpen behandelen of voor blogs die veel reacties opleveren van mensen die hun mening met de wereld willen delen.
  • Forums: Forums zijn gemaakt om onderwerpen te bespreken met gelijkgestemde mensen, maar af en toe komt er een trol binnen en begint overal negatieve woorden te spuien. Als forummoderators ze niet verbieden, zullen andere leden vaak reageren en voordat je het weet, raakt de thread volledig van het onderwerp af en wordt niets meer dan één groot zinloos argument.
  • Email: Er zijn veel trollen die actief de tijd en energie nemen om vreselijke e-mailberichten te schrijven als reactie op mensen met wie ze het niet eens zijn, door wie ze beledigd waren of gewoon een kick om uit elkaar te halen zonder noemenswaardige reden.
  • Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, Tumblr of praktisch elke sociale netwerksite: Nu bijna iedereen commentaar kan geven op een statusupdate, kan reageren op een tweet, converseren in een community-thread of stuur een anonieme vraag, trollen is absoluut overal waar mensen kunnen communiceren. Instagram is vooral slecht omdat het een zeer openbaar platform is dat mensen gebruiken om foto's van zichzelf te plaatsen - waarbij iedereen en iedereen wordt uitgenodigd om hun uiterlijk te beoordelen in het commentaargedeelte.
  • Anonieme sociale netwerken: Anonieme sociale netwerken fungeren in feite als een uitnodiging om gemeen te zijn, omdat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken dat hun identiteit wordt gekoppeld aan hun slechte gedrag. Ze kunnen hun woede of haat wegnemen zonder de gevolgen te ondervinden, omdat ze zich kunnen verschuilen achter een gezichtsloos, naamloos gebruikersaccount.

Grote merken op Facebook, beroemdheden op Twitter en Tumblr-tieners met veel volgers worden elke dag geconfronteerd met trollen. Helaas, naarmate het web socialer wordt en mensen vanaf hun smartphones overal toegang hebben tot sociale sites, zal trollen (en zelfs cyberpesten) een probleem blijven.

Waarom trollen mensen op internet?

Elke internettrol heeft een ander achtergrondverhaal en daarom verschillende redenen om de behoefte te voelen om een gemeenschap of een individu op internet te trollen. Ze kunnen zich depressief, hongerig, boos, verdrietig, jaloers, narcistisch of een andere emotie voelen waarvan ze zich misschien niet helemaal bewust zijn dat die hun online gedrag beïnvloedt.

Wat trollen zo gemakkelijk maakt, is dat iedereen het kan doen, en het kan worden gedaan vanaf een veilige, geïsoleerde plek in plaats van persoonlijk met anderen om te gaan. Trollen kunnen zich verschuilen achter hun glimmende computers, schermnamen en avatars wanneer ze op zoek gaan naar problemen, en nadat ze allemaal klaar zijn, kunnen ze doorgaan met hun echte leven zonder enige echte gevolgen te ondervinden. Trollen zorgt ervoor dat veel laffe mensen zich sterker voelen.

Omgaan met trollen

Als een trol je probeert te provoceren, negeer hem dan gewoon. Ze zijn je tijd of emotionele stress niet waard. Probeer niets persoonlijk op te vatten en herinner jezelf eraan dat hun slechte gedrag niet verandert wie je bent.

Vergeet niet dat iemand die een trol lijkt, eigenlijk degene is die op de een of andere manier lijdt en zichzelf probeert af te leiden en zichzelf beter te laten voelen door het op jou af te reageren. Als je kunt, probeer dan eens goed te lachen en bedenk hoe triest het is dat mensen de behoefte voelen om volslagen vreemden op internet te beledigen.

Als je je sterk genoeg voelt, zou je zelfs kunnen overwegen om vriendelijk op hen te reageren door iets over hen te complimenteren (zoals hun profielfoto, hun gebruikersnaam, enz.). Dit is het laatste wat ze van je verwachten, en hoewel je het risico loopt om opnieuw te worden getrolld, is er altijd een kans dat je onverwachte vriendelijkheid hen op een manier kan raken die hun gedrag ten goede verandert.

FAQ

    Hoe vaak komt internettrollen voor?

    Het is heel gewoon. Uit een onderzoek blijkt dat 41 procent van de volwassenen in de VS te maken heeft gehad met online intimidatie. Het onderzoek meldt ook dat 66 procent van de ondervraagden trollgedrag jegens anderen heeft waargenomen.

    Hoe kan ik trollen op Twitter filteren en voorkomen?

    Je kunt gebruikers niet meer volgen of dempen of Twitter-gebruikers helemaal blokkeren. De Twitter-veiligheidsmodus is een ander hulpmiddel dat u mogelijk kunt gebruiken. Als deze tool voor u beschikbaar is via de Privacy- en veiligheidsinstellingen, kunt u een gebruiker tijdelijk automatisch blokkeren voor het plaatsen van intimiderende tweets.

Aanbevolen: