Hoe de Excel CONCATENATE-functie te gebruiken om cellen te combineren

Inhoudsopgave:

Hoe de Excel CONCATENATE-functie te gebruiken om cellen te combineren
Hoe de Excel CONCATENATE-functie te gebruiken om cellen te combineren
Anonim

In Microsoft Excel is concatenatie wanneer de inhoud van twee of meer cellen in een werkblad wordt gecombineerd in een derde, afzonderlijke cel. Dit proces wordt bereikt met behulp van de CONCATENATE-functie of de concatenatie-operator.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel voor Microsoft 365, Excel voor Mac en Excel Online.

CONCATENATE Syntaxis en argumenten

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam van de functie, haakjes, kommascheidingstekens en argumenten.

Image
Image

De syntaxis voor de CONCATENATE functie is:

=CONCATENATE(Tekst1, Tekst2, … Tekst255)

Text1 (vereist): Het eerste item dat moet worden gecombineerd. Dit kan tekst zijn zoals woorden of cijfers, lege spaties tussen aanhalingstekens of celverwijzingen naar de locatie van gegevens in een werkblad.

Text2, Text3, … Text255 (optioneel tot 255 tekstinvoeren): De andere items die moeten worden gecombineerd. Kan worden toegevoegd aan de CONCATENATE-functie tot maximaal 8 192 tekens inclusief spaties. Elke invoer moet worden gescheiden door een komma.

Geen van beide aaneenschakelingsmethoden voegt een spatie toe tussen woorden, wat prima is als je twee delen van een samengesteld woord (zoals honkbal) samenvoegt tot één of twee reeksen getallen combineert. Wanneer u voor- en achternaam of een adres samenvoegt, neemt u de spatie op in de aaneenschakelingsformule, zoals weergegeven in rijen vier, vijf en zes van de voorbeeldafbeelding.

Nummergegevens samenvoegen

Hoewel getallen aaneengeschakeld kunnen worden, zoals te zien is in rij zeven van de voorbeeldafbeelding, wordt het resultaat 123456 door het programma niet als een getal beschouwd, maar als tekstgegevens.

Het resultaat getoond in cel C7 kan niet worden gebruikt als argument voor bepaalde wiskundige functies zoals SUM en GEMIDDELDE. Als dit type invoer is opgenomen in de argumenten van een functie, wordt het behandeld als andere tekstgegevens en genegeerd.

Een indicatie is dat de aaneengeschakelde gegevens in cel C7 links zijn uitgelijnd, wat de standaarduitlijning is voor tekstgegevens. Hetzelfde resultaat treedt op als de functie CONCATENATE wordt gebruikt in plaats van de concatenate-operator.

Hoe de Excel CONCATENATE-functie te gebruiken

Hoewel het mogelijk is om de volledige functie handmatig in te voeren, kan het gemakkelijker zijn om het dialoogvenster te gebruiken om de argumenten van een functie in te voeren. Het dialoogvenster zorgt voor het invoeren van haakjes, komma's en, in dit voorbeeld, de aanhalingstekens rond de lege ruimte.

Hier leest u hoe u de functie in cel C4 invoert met behulp van het dialoogvenster:

  1. Selecteer cell C4 om het de actieve cel te maken.
  2. Ga naar de Formules tab.
  3. Selecteer Text om de vervolgkeuzelijst met functies te openen.
  4. Kies CONCATENATE. Kies in Excel 2019 en Excel 2016 CONCAT.

    De CONCATENATE-functie is vervangen door de CONCAT-functie. De functie SAMENVOEGEN is nog steeds beschikbaar in Excel 2019 en Excel 2016 voor achterwaartse compatibiliteit, maar is mogelijk niet beschikbaar in toekomstige versies van Excel.

    Image
    Image
  5. In het Functieargumenten dialoogvenster, plaats de cursor in het Text1 tekstvak.
  6. Selecteer cell A4 in het werkblad om die celverwijzing in te voeren.
  7. Plaats de cursor in het Text2 tekstvak.

    Image
    Image
  8. Druk op de Space Bar op het toetsenbord om een spatie toe te voegen. Excel voegt dubbele aanhalingstekens toe rond de spatie.
  9. Plaats de cursor in het Text3 tekstvak.
  10. Selecteer cell B4 in het werkblad om die celverwijzing in te voeren.
  11. Selecteer OK om de functie te voltooien.

De aaneengeschakelde naam Mary Jones verschijnt in cel C4.

=CONCATENATE(A4, " ", B4)

Wanneer u cel C4 selecteert, verschijnt de volledige functie in de formulebalk boven het werkblad.

Geef de ampersand weer in aaneengeschakelde tekst

Er zijn momenten waarop het ampersand-teken wordt gebruikt in plaats van het woord, zoals in bedrijfsnamen, zoals weergegeven in rij zes van de voorbeeldafbeelding.

Om het ampersand weer te geven als een tekstteken in plaats van het te laten fungeren als de aaneenschakelingsoperator, plaatst u het tussen dubbele aanhalingstekens zoals andere teksttekens, zoals weergegeven in de formule in rij 6.

Image
Image

In dit voorbeeld worden aan weerszijden van de ampersand spaties geplaatst om dat teken te scheiden van de woorden aan weerszijden. Om dit resultaat te bereiken, typt u spatietekens aan weerszijden van de ampersand binnen de dubbele aanhalingstekens als volgt:

" &"

Als een samenvoegingsformule het ampersand als de aaneenschakelingsoperator gebruikt, moeten de spatietekens en het ampersand tussen dubbele aanhalingstekens ook worden opgenomen om het als tekst in de formuleresultaten te laten verschijnen.

=A6&" &"&B6

De formule in cel C6 kan bijvoorbeeld worden vervangen door de bovenstaande formule om dezelfde resultaten te bereiken.

Aanbevolen: