Cellen samenvoegen en opheffen in Excel

Inhoudsopgave:

Cellen samenvoegen en opheffen in Excel
Cellen samenvoegen en opheffen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer cellen. Ga naar Home > selecteer Samenvoegen en centreren pijl-omlaag > selecteer een samenvoegoptie of Unmerge Cells.
  • Of klik met de rechtermuisknop op geselecteerde cellen > Cellen opmaken > Uitlijning > selecteer of deselecteer Cellen samenvoegen.

Dit artikel legt uit hoe je cellen in Excel samenvoegt en weer opheft, en hoe je een groep samengevoegde cellen in een spreadsheet vindt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Microsoft Excel 2019, 2016 en Excel in Microsoft 365.

Cellen samenvoegen en ongedaan maken in Excel

Door cellen in Excel samen te voegen, kunt u een grotere cel maken die over meerdere rijen en kolommen kan worden bekeken. Deze functie is handig wanneer u een tekstvak of een groter gebied moet maken om uw gegevens weer te geven. Het kan echter ook nodig zijn om de samenvoeging van uw cellen ongedaan te maken om het ontwerp van uw spreadsheet te wijzigen of bepaalde gegevensfuncties uit te voeren.

Er zijn drie afzonderlijke methoden om cellen samen te voegen in Microsoft Excel. Deze methoden gebruiken het Excel-lint, het menu Cellen samenvoegen en maken gebruik van sneltoetsen. Elke methode is eenvoudig te gebruiken en maakt het opmaken van cellen gemakkelijk.

Als je cellen samenvoegt, wordt alleen de cel linksboven van je geselecteerde cellenbereik in de nieuwe cel geplaatst. Alle andere gegevens in aanvullende cellen die zijn samengevoegd, worden na het samenvoegen verwijderd. Dus als er gegevens in die cellen staan die u wilt behouden, moet u deze naar een nieuwe locatie kopiëren voordat u de celsamenvoeging maakt.

Hoe het Excel-lint te gebruiken om cellen samen te voegen en ongedaan te maken

In Microsoft Excel vindt u op het lint de meeste opdrachten die u gebruikt. Met behulp van de opdrachten op dit lint kunt u cellen gemakkelijk overal in een Excel-spreadsheet samenvoegen en weer opheffen.

  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen of opheffen.
  2. Selecteer Home.

    Image
    Image
  3. Ga naar de Alignment sectie en selecteer de Samenvoegen en centreren pijl-omlaag.

    Image
    Image
  4. Selecteer een van de samenvoegopties of Unmerge Cells.

    Image
    Image

    Een snelle manier om cellen samen te voegen of ongedaan te maken met behulp van de optie Samenvoegen en centreren, is door de cellen te selecteren die u wilt samenvoegen of die al zijn samengevoegd en Samenvoegen en centreren te selecteren. Als de gemarkeerde cellen niet zijn samengevoegd, zullen ze dat wel zijn. Als ze worden samengevoegd, worden de cellen niet meer samengevoegd.

'Cellen opmaken' gebruiken om cellen samen te voegen en weer op te heffen

Het opmaakmenu in Excel regelt veel opties voor de manier waarop getallen en tekst in uw spreadsheet worden weergegeven. Je kunt dit menu gebruiken om te bepalen hoe je cellen samenvoegt en weer opheft.

  1. Markeer de cellen die u wilt samenvoegen of opheffen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen en selecteer Cellen opmaken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Uitlijning.

    Image
    Image
  4. Selecteer of deselecteer de Cellen samenvoegen optie.

    Image
    Image

Hoe gebruik je sneltoetsen om cellen samen te voegen en weer op te heffen

Als je de voorkeur geeft aan sneltoetsen in Excel, heb je geluk, want je kunt cellen samenvoegen en samenvoegen met een combinatie van sneltoetsen.

  1. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen.
  2. Druk op de Alt-toets op het toetsenbord om snelkoppelingen weer te geven.

    Image
    Image
  3. Tik op de H-toets om toegang te krijgen tot het Home-lint.

    Image
    Image
  4. Tik op de toets M om het menu Cellen samenvoegen te openen.

    Image
    Image
  5. Druk op de U toets om de cellen samen te voegen.

    Image
    Image

Samengevoegde cellen vinden in Excel

Afhankelijk van de grootte van je spreadsheet, kan het zijn dat je moeite hebt om samengevoegde cellen te vinden wanneer je ze moet opheffen. Elke kolom of rij met een samengevoegde cel maakt het bijvoorbeeld moeilijk voor u om een celbereik te selecteren of de gegevens die ze bevatten te filteren en sorteren. Volg deze eenvoudige stappen om gemakkelijk samengevoegde cellen te vinden.

  1. Selecteer op het tabblad Home Find & Select > Find.

    Image
    Image
  2. In het Zoeken en vervangen dialoogvenster dat wordt geopend, selecteert u Opties.

    Image
    Image
  3. Het dialoogvenster Zoeken en vervangen wordt uitgevouwen. Selecteer het vervolgkeuzemenu Format en selecteer vervolgens Format.

    Image
    Image
  4. Select Alignment > Cellen samenvoegen > OK.

    Image
    Image
  5. Selecteer Find All om alle samengevoegde cellen in uw spreadsheet te bekijken.

    Image
    Image
  6. U kunt elk item in de lijst selecteren om elke samengevoegde cel te selecteren. Eenmaal geselecteerd, kunt u de samenvoeging van elke cel indien nodig ongedaan maken.

Aanbevolen: