De 6 manieren waarop iPhone 5S en 5C anders zijn

Inhoudsopgave:

De 6 manieren waarop iPhone 5S en 5C anders zijn
De 6 manieren waarop iPhone 5S en 5C anders zijn
Anonim

Het kan lastig zijn om de exacte verschillen tussen de iPhone 5S en iPhone 5C te begrijpen. De kleur van de telefoons is duidelijk, maar alle andere verschillen zitten in het lef van de telefoon - en die zijn moeilijk te zien. Bekijk deze zeven belangrijkste verschillen tussen de 5S en 5C om te begrijpen hoe de twee telefoons van elkaar verschillen en om u te helpen het juiste model te kiezen dat bij u past.

Image
Image

Zowel de iPhone 5S als de 5C zijn stopgezet door Apple. Lees meer over de iPhone XS, XS Max en XR om meer te weten te komen over de nieuwste modellen voordat je een nieuwe telefoon koopt.

Processorsnelheid: de 5s is sneller

Image
Image

De iPhone 5S heeft een snellere processor dan de 5C. De 5S heeft een Apple A7-processor, terwijl het hart van de 5C een A6 is.

De A7 is nieuwer en krachtiger dan de A6, vooral omdat het een 64-bits chip is (de eerste in een smartphone). Omdat het 64-bits is, kan de A7 brokken gegevens verwerken die twee keer zo groot zijn als die welke worden verwerkt door de 32-bits A6.

De snelheid van de processor is niet zo'n grote factor in smartphones als in computers (veel andere dingen hebben evenveel invloed op de algehele prestaties als, zo niet meer dan, de processorsnelheid), en de A6 is snel, maar de A7 in de iPhone 5S maakt dat model sneller dan de 5C.

Motion Co-Processor: de 5C heeft het niet

Image
Image

De iPhone 5S is de eerste iPhone met een motion co-processor. Dit is een chip die samenwerkt met de fysieke sensoren van de iPhone - de versnellingsmeter, het kompas en de gyroscoop - om nieuwe feedback en gegevens te leveren aan apps.

Dit omvat veel gedetailleerdere fitness- en trainingsgegevens in apps en de mogelijkheid om te weten of de gebruiker zit of staat. De 5S heeft het, maar de 5C niet.

Touch ID-vingerafdrukscanner: alleen de 5S heeft het

Image
Image

Een van de belangrijkste kenmerken van de iPhone 5S is de Touch ID-vingerafdrukscanner die is ingebouwd in de Home-knop.

Met deze scanner kunt u de beveiliging van uw iPhone koppelen aan uw unieke, persoonlijke vingerafdruk, wat betekent dat uw telefoon zeer veilig is, tenzij u het bent (of iemand anders uw vinger!). Stel een toegangscode in en gebruik vervolgens de vingerafdrukscanner om uw telefoon te ontgrendelen, wachtwoorden in te voeren en aankopen te autoriseren. De scanner is beschikbaar op de 5S, maar niet op de 5C.

Camera: de 5S biedt Slow-Mo en meer

Image
Image

In vergelijking op basis van alleen de specificaties, zien de camera's in de iPhone 5S en 5C er niet heel anders uit: ze halen allebei maximaal 8 megapixels voor stilstaande beelden en 1080p HD-video.

Maar de subtiele details van de camera van de 5S vallen echt op. Het biedt twee flitsen voor levensechte kleuren, de mogelijkheid om slow-motion video op te nemen met 120 frames per seconde in 720p HD en een burst-modus die tot 10 foto's per seconde kan maken.

De camera van de 5C is goed, maar heeft geen van deze geavanceerde functies.

Kleuren: alleen de 5C heeft heldere kleuren

Image
Image

Als je een kleurrijke iPhone wilt, is de 5C je beste keuze. Dat komt omdat het in vele kleuren verkrijgbaar is: geel, groen, blauw, roze en wit.

De iPhone 5S heeft meer kleuren dan eerdere modellen - naast de standaard leisteen en grijs heeft hij nu ook een gouden optie - maar de 5C heeft de helderste kleuren en de grootste selectie daarvan.

Opslagcapaciteit: de 5S biedt tot 64 GB

Image
Image

De iPhone 5S heeft dezelfde maximale hoeveelheid opslagruimte als de iPhone 5: 64 GB van vorig jaar. Dit is genoeg om tienduizenden nummers, tientallen apps, honderden foto's en meer op te slaan. Als je veel opslagruimte nodig hebt, is dit de telefoon voor jou.

De 5C komt overeen met de modellen van 16 GB en 32 GB die de 5S biedt, maar daar stopt het - er is geen 64 GB 5C voor gebruikers die veel opslagruimte nodig hebben.

Aanbevolen: