Wat is elgooG- Review van de Ultimate Mirror-site

Inhoudsopgave:

Wat is elgooG- Review van de Ultimate Mirror-site
Wat is elgooG- Review van de Ultimate Mirror-site
Anonim

In webdesign is een mirror-site een website die de inhoud van een andere site dupliceert, meestal om het netwerkverkeer te verminderen of om inhoud meer beschikbaar te maken. elgooG is echter een ander type spiegelsite. ElgooG, oftewel Google achterstevoren gespeld, is een spiegelbeeld van de Google-website.

Afhankelijk van de browser die u gebruikt, typt het zoekvak van rechts naar links en worden de resultaten meestal achterstevoren weergegeven. Je kunt achterwaarts of vooruit naar woorden zoeken, maar achteruit typen is leuker.

Image
Image

Is dit een grap?

ElgooG is een parodiesite die oorspronkelijk is ontworpen en gehost door All Too Flat, een parodie- en comedywebsite. Hoewel elgooG niet is aangesloten bij Google, wordt weergegeven in de kleine lettertjes onder aan het elgooG-zoekscherm, maar een zoekopdracht op de Whois-website onthult dat Google inderdaad de eigenaar van de site is.

Hoewel de site bedoeld is als grap, wordt deze al enkele jaren onderhouden en wordt deze regelmatig bijgewerkt om wijzigingen in de Google-website weer te geven. Zoekresultaten in elgooG worden uit de eigenlijke Google-zoekmachine gehaald en vervolgens omgekeerd.

ElgooG heeft hcreaS elgooG en een ykcuL gnileeF m'I-knoppen om Google's Google Search en I'm Feeling Lucky-knoppen te spiegelen. Sommige eerdere versies hadden een link naar een mirror van Google's Even More-pagina met Google-services. De huidige versie van elgooG heeft acht knoplinks. Tik op Onderwater, Gravity, Pac-man, Snake Gameof een van de andere knoppen voor een nieuw en vermakelijk zoekscherm.

Sommige links leiden rechtstreeks naar Google-services en andere gaan naar een spiegelpagina. Sommige browsers gedragen zich mogelijk anders dan andere, en af en toe wordt een niet-gespiegelde website vermeld in de zoekresultaten.

ElgooG en China

China censureert het internet en blokkeert websites die het ongepast acht met behulp van de zogenaamde "Grote Firewall" van China. In 2002 werd Google geblokkeerd door de Chinese overheid. New Scientist meldde dat elgooG niet werd geblokkeerd, dus Chinese gebruikers hadden een achterdeurmethode om toegang te krijgen tot de zoekmachine. Hoogstwaarschijnlijk is het nooit bij de Chinese regering opgekomen dat, hoewel elgooG een parodie is, de resultaten rechtstreeks van Google kwamen.

Sindsdien hebben China en Google een moeizame relatie. Google censureerde resultaten in China - en werd in het Westen bekritiseerd om dat te doen - en trok zich vervolgens volledig terug van het vasteland van China, waarbij alle resultaten naar het ongecensureerde Hong Kong werden gestuurd. Vanaf begin 2018 wordt Google geblokkeerd in China, samen met Facebook en andere websites van buitenlandse bedrijven.

Geen woord over of elgooG nog steeds werkt in China, maar de kans is groot dat het inmiddels is geblokkeerd.

The Bottom Line

ElgooG is niet de gemakkelijkst te gebruiken zoekmachine, maar het is een grappige parodie op de gemakkelijkst te gebruiken zoekmachine.

Aanbevolen: