Streamers hopen dat Twitch eindelijk online intimidatie heeft genageld

Inhoudsopgave:

Streamers hopen dat Twitch eindelijk online intimidatie heeft genageld
Streamers hopen dat Twitch eindelijk online intimidatie heeft genageld
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitch heeft zijn regels tegen haatzaaiende uitlatingen en intimidatie uitgebreid met gedrag buiten het platform.
  • Streamers die via Twitch worden lastiggevallen, hebben de mogelijkheid om dit op het platform te melden om mensen meer verantwoordelijk te houden.
  • Streamers hebben goede hoop dat, hoewel relatief nieuw, het beleid veranderingen zal doorvoeren, hopelijk ook op andere platforms.
Image
Image

Twitch gaat met zijn intimidatiebeleid verder dan zijn eigen platform, en streamers zeggen dat het een positieve stap in de goede richting is.

Het nieuwe beleid is het eerste in zijn soort om mensen te straffen die anderen lastigvallen op platforms buiten Twitch. Hoewel streamers nog geen onmiddellijk effect van het beleid hebben gezien, hopen ze dat het de cultuur van pesterijen op sociale media zal veranderen.

"Het is een ongelooflijk gedurfde stap voor Twitch om dit te codificeren en daadwerkelijk op schrift te stellen", vertelde Twitch-streamer Veronica Ripley, ook bekend als Nikatine, aan Lifewire via de telefoon. "Ik geloof het pas als ik het zie, maar ik heb er een goed gevoel over."

Intimidatie buiten het platform

Twitch-streamers zijn helaas maar al te bekend met het ervaren van intimidatie, zowel op als buiten het platform.

"Ik gebruik mijn platform om te praten over kwesties op het gebied van sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en rassenkwesties die mij als zwarte vrouw in dit land raken. Dat plaatst een doelwit op mijn rug, en dat doelwit wordt buiten het platform overgedragen, " vertelde Natasha Zinda, een Twitch-streamer die bekend staat als Zombaekillz, in een telefonisch interview aan Lifewire.

Zinda zegt dat de intimidatie die ze ervaart buiten Twitch rechtstreeks verband houdt met het platform, omdat het soms afkomstig is van andere Twitch-streamers.

Het is een ongelooflijk gewaagde stap voor Twitch om dit te codificeren en daadwerkelijk op schrift te stellen.

"Ik werd in maart behoorlijk afschuwelijk lastiggevallen door mensen die voornamelijk op YouTube bestaan, maar ook Twitch-accounts hebben, sommigen zijn Twitch-partners", zei ze.

"Wat voor mij kwaadaardig is, is het feit dat ze naar YouTube gaan, haatvideo's maken, deze video's uploaden en vervolgens hun Twitch [account] hieronder linken."

Ripley heeft ook te maken gehad met online intimidatie op en buiten Twitch. Ze zei dat ze in de loop der jaren ongeveer 50.000 mensen op Twitter heeft geblokkeerd.

"Ik zie [intimidatie] de hele tijd", zei ze. "Ik ben trans en ik zie veel anti-transhaat online. Ik zie het op Twitch, ik zie het op Twitter, waar ik ook ben, ik zal het zien."

Het eerste beleid in zijn soort

Terwijl Twitch in januari begon met het implementeren van het nieuwe beleid, is het bedrijf onlangs transparanter geworden over hoe het de regels uitvoert en wat intimidatie buiten het platform inhoudt.

"Optreden tegen wangedrag dat volledig buiten onze service plaatsvindt, is een nieuwe benadering voor zowel Twitch als de industrie in het algemeen, maar het is er een waarvan we geloven - en van u horen - van cruciaal belang is om gelijk te krijgen," zei Twitch in de aankondiging vorige week.

Zinda zei dat ze ongeveer 10 gevallen van intimidatie buiten het platform bij Twitch heeft gemeld sinds het beleid begin dit jaar van kracht werd, maar heeft nog niets van die klachten gezien.

Image
Image

Twitch zei echter dat de categorieën van off-service intimidatiegedrag beperkt zijn. Deze omvatten gewelddadig extremisme, terroristische activiteiten, expliciete of geloofwaardige dreigementen met massaal geweld, leiderschap of lidmaatschap van een haatgroep, het uitvoeren of optreden als medeplichtige aan seksuele activiteiten of aanranding zonder wederzijds goedvinden, seksuele uitbuiting van kinderen, acties die rechtstreeks de fysieke veiligheid van de Twitch-gemeenschap in gevaar brengen, en expliciete of geloofwaardige bedreigingen tegen Twitch.

Twitch voegde eraan toe dat het enige tijd kan duren om dit soort rapporten onder het nieuwe proces op te lossen.

"Om in deze situaties zo grondig en efficiënt mogelijk te zijn, schakelen we een hoog aangeschreven externe onderzoekspartner in om ons interne team bij deze onderzoeken te ondersteunen", aldus Twitch.

Een hoopvolle verandering

Ripley zei dat de transparantie van Twitch in het proces veelbelovend is.

"Meestal wanneer een technologiebedrijf een nieuw beleid gaat implementeren, zijn het altijd vrij dunne technologiebedrijven die graag vaag zijn omdat ze speelruimte willen hebben, maar eigenlijk naar buiten komen en zeggen dat ze actie voor intimidatie buiten het platform is enorm", zei ze.

Van alle platforms zei Ripley dat ze zich het veiligst voelt op Twitch vanwege de hechte en gelijkgestemde gemeenschappen. Hoewel Twitch nog steeds niet perfect is, zei ze dat het nieuwe beleid bewijst dat het om zijn gebruikers geeft.

Image
Image

"Ik heb altijd gehoopt dat de dingen in de toekomst goed zouden komen, en nu heb ik een beetje meer zekerheid dat ze dat zullen doen," voegde Ripley eraan toe.

Streamers willen er echter zeker van zijn dat het nieuwe beleid op de juiste manier wordt uitgevoerd, wat betekent dat Twitch verantwoordelijk wordt gehouden voor het doorzetten van actie tegen intimidatie buiten het platform.

"Voor gemarginaliseerde makers hebben we niet de financiële mogelijkheid om platforms gewoon te verplaatsen", zei Zinda. "We leggen ons leven en ons levensonderhoud heel erg in de handen van Twitch, dus kom alsjeblieft voor ons op."

Aanbevolen: