Hoe de Bluetooth-naam op Android te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de Bluetooth-naam op Android te wijzigen
Hoe de Bluetooth-naam op Android te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • De meeste Android-telefoons: Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren >Bluetooth > Apparaatnaam.
  • Wijzig de Bluetooth-naam om uw apparaat herkenbaarder te maken.
  • De Bluetooth-naam kan meestal verschillen van de algemene apparaatnaam.

Dit artikel legt uit hoe je de Bluetooth-naam op Android kunt wijzigen om aan te passen hoe andere apparaten je telefoon identificeren. Deze aanwijzingen zouden moeten werken op moderne Android-versies van de meeste telefoonfabrikanten.

Hoe wijzig ik mijn Bluetooth-naam?

Het bewerken van de Bluetooth-naam lost het probleem op om nu te weten met welk apparaat u verbinding maakt via Bluetooth. Als je meerdere telefoons of tablets met dezelfde naam hebt, of als je nooit zeker weet of je het juiste apparaat selecteert, kan het helpen om de Bluetooth-verbinding een andere naam te geven.

Gebruik je een Samsung Galaxy-apparaat? Deze telefoons hebben geen Bluetooth-specifieke naamoptie, maar vertrouwen in plaats daarvan op de apparaatnaam. Zie onderaan deze pagina om te leren hoe u die naam kunt wijzigen.

  1. Open de app Instellingen of veeg twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het instellingen-/tandwielpictogram te vinden.
  2. Ga naar Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth.

    Image
    Image

    Ga op sommige apparaten naar Verbonden apparaten > Bluetooth. Andere apparaten vermelden Bluetooth meteen zonder te worden genest in een andere map.

  3. Selecteer Apparaatnaam. Als je het niet ziet, schakel dan eerst Bluetooth in door de knop bovenaan het scherm te selecteren.

    Bij sommige Android-telefoons moet je Nieuw apparaat koppelen kiezen voordat de optie Apparaatnaam wordt weergegeven.

    Afhankelijk van je apparaat kan er rechtsboven een menu met drie stippen zijn. Selecteer het om Hernoem dit apparaat. te vinden

  4. Wijzig de Bluetooth-naam en tik vervolgens op Hernoemen, het vinkje, OK of welke knop voor 'opslaan' uw apparaat ook gebruikt.

    Image
    Image
  5. U kunt de instellingen nu volledig afsluiten. De nieuwe naam wordt onmiddellijk van kracht.

Bluetooth-naam wijzigen op Samsung Galaxy

Bij de meeste telefoons kun je één naam gebruiken voor Bluetooth en een andere voor het apparaat zelf. Wanneer u uw telefoon bijvoorbeeld op een computer aansluit, is de apparaatnaam zichtbaar. Maar als u Bluetooth gebruikt om uw Android en computer (of auto, enz.) te koppelen, wordt de Bluetooth-naam van uw telefoon weergegeven.

Sommige apparaten, zoals Samsung Galaxy-telefoons, hebben niet de mogelijkheid om de Bluetooth-naam te wijzigen. Aangezien ze de Bluetooth-apparaatnaam gebruiken, kunt u die naam wijzigen om de Bluetooth-verbinding te hernoemen.

Het wijzigen van de apparaatnaam vereist niet zoveel stappen, maar het verschilt wel tussen apparaten. Of je nu een Samsung Galaxy-telefoon hebt of een van een andere fabrikant, dit zijn de verschillende menuknoppen die naar de instellingen van de apparaatnaam leiden: Instellingen > Over de telefoon(of Over tablet of Over apparaat) > Apparaatnaam (of Bewerken).

Aanbevolen: