Apps downloaden op een Fire TV-stick

Inhoudsopgave:

Apps downloaden op een Fire TV-stick
Apps downloaden op een Fire TV-stick
Anonim

Wat te weten

  • Ga op het startscherm naar Apps > Selecteer de app, klik op Get en wacht tot het downloaden is voltooid. Open de app als je klaar bent.
  • Selecteer op amazon.com/appstore het Fire TV-model > selecteer app > selecteer uw Fire TV onder Afleveren aan en klik op App ophalen.

Dit artikel legt uit hoe je apps op een Fire TV Stick kunt downloaden met behulp van het apparaat of de Amazon-website, evenals de soorten apps die je kunt downloaden. De volgende instructies zijn van toepassing op alle Fire TV-apparaten.

Zoeken en downloaden van nieuwe apps op uw Fire TV-stick

Het App-gedeelte van de Fire TV Stick-interface is geordend per categorie. Volg deze stappen om een app te downloaden:

  1. Verbind je Fire TV Stick met internet. Anders kan het geen apps downloaden.
  2. Navigeer naar het startscherm van je Fire TV-apparaat.

    Image
    Image
  3. Druk rechts op je afstandsbediening totdat je bij de Apps sectie komt.
  4. Druk op uw afstandsbediening om het gedeelte Apps te openen en gebruik vervolgens de navigatieknop om een app te zoeken waarin u geïnteresseerd bent. Met die app gemarkeerd, drukt u op de knop in het midden van het navigatiepad om de app te selecteren.
  5. Met Get geselecteerd, drukt u op de knop in het midden van het richtingspad.
  6. Wacht tot de download is voltooid om de app te starten, of ga later terug naar de Apps sectie om de app op elk gewenst moment te gebruiken.

Als je de afstandsbediening voor je Fire TV Stick kwijt bent, kun je je telefoon altijd als afstandsbediening gebruiken totdat je hem weer vindt. Je moet er een app voor installeren, maar het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Hoe de zoekfunctie te gebruiken om apps op een Fire TV-stick te zoeken en te downloaden

Als je de app die je zoekt niet ziet in het gedeelte App van je Fire TV-interface, gebruik dan de zoekfunctie om naar specifieke apps te zoeken. Je kunt deze functie ook gebruiken als je een bredere categorie apps hebt die je wilt downloaden.

Als je de naam van een app niet meer weet, maar je weet wel wat hij doet of wat voor soort inhoud hij heeft, kun je daar ook naar zoeken.

Hier leest u hoe u de zoekfunctie op een Fire TV-stick of een ander Fire TV-apparaat gebruikt om apps te vinden en te downloaden:

  1. Navigeer naar het startscherm van je Fire TV Stick of een ander Fire TV-apparaat.
  2. Druk links op het navigatiepad om het zoekgedeelte te openen.

    Image
    Image

    Het zoekgedeelte wordt weergegeven door een vergrootglas. Als je een Fire TV-afstandsbediening met ingebouwde microfoon hebt, kun je ook zoekopdrachten uitvoeren door op de microfoonknop op de afstandsbediening te drukken.

  3. Gebruik het richtingspad om de naam van de app die u zoekt in te typen en selecteer deze vervolgens in de lijst.

    Image
    Image

    Je hoeft misschien niet de hele naam van de app te typen. Als u de app ziet die u zoekt en u bent nog niet klaar met typen, drukt u gewoon op down op het richtingstoetsenbord totdat u de naam van de gewenste app bereikt.

  4. Zoek de app waarin u geïnteresseerd bent en druk op de knop in het midden van het richtingstoetsenbord om deze te selecteren.

    Image
    Image
  5. Met Get geselecteerd, drukt u op de knop in het midden van het richtingstoetsenbord om de app te downloaden.

    Image
    Image
  6. Wacht tot de app is gedownload en start hem dan, of ga later terug naar de Apps sectie om hem te gebruiken wanneer je maar wilt.

Apps downloaden naar een Fire TV-stick met behulp van de Amazon-website

De andere manier om apps voor Fire TV-apparaten te vinden en te downloaden, is door de Amazon-website te gebruiken. Deze methode is wat minder handig, omdat je een computer moet gebruiken in plaats van je Fire TV Stick. Het is echter ook gemakkelijker omdat u het Fire TV-toetsenbord op het scherm niet hoeft te gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren.

Als je deze methode gebruikt, zoek je een app op de Amazon-website en vertel je Amazon welk apparaat de app moet downloaden. Verder is het allemaal geautomatiseerd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over extra ingewikkelde stappen.

Hier leest u hoe u Fire TV-apps kunt vinden en downloaden via de Amazon-website:

  1. Ga met de webbrowser van uw keuze naar amazon.com/appstore.

    Image
    Image

    Je kunt ook gewoon naar je app zoeken op de hoofdsite van Amazon, maar als je rechtstreeks naar de app store navigeert, krijg je relevantere zoekresultaten.

  2. Scroll naar beneden totdat je de sectie Fire TV Model in de linkerzijbalk vindt en klik op het selectievakje naast het type Fire TV-apparaat dat je hebt.

    Image
    Image

    Als je niet weet welk type Fire TV je hebt, sla deze stap dan over. In de zoekresultaten worden mogelijk apps weergegeven die niet compatibel zijn met uw apparaat, maar u kunt daar achter komen voordat u iets koopt of downloadt.

  3. Zoek een app waarin u geïnteresseerd bent en klik erop.

    Image
    Image

    Als je op zoek bent naar een bepaald type app, of een specifieke app in gedachten hebt, kun je het bereik van de resultaten verkleinen door een categorie te selecteren in de linkerzijbalk of door naar een app te zoeken met behulp van de zoekbalk bovenaan de pagina.

  4. Klik op het naar beneden gerichte vak onder Deliver to.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Fire TV die u de app wilt downloaden en klik erop.

    Image
    Image

    Als je je Fire TV-apparaat niet in dit menu ziet, zorg er dan voor dat je bent aangemeld bij het juiste Amazon-account. Als je bent aangemeld bij het juiste account, is de app niet compatibel met je Fire TV-apparaat. Sommige apps zijn alleen ontworpen om met Fire-tablets te werken.

  6. Klik op App ophalen.

    Image
    Image
  7. Wacht tot je Fire TV de app downloadt en zoek deze vervolgens in de Apps sectie.

Wat voor soort apps kun je downloaden op een Fire TV-stick?

Fire TV Stick-apps zijn voornamelijk gericht op het leveren van video-inhoud, en alle grote streamingdiensten hebben apps. Je kunt apps krijgen voor Netflix, Hulu, Paramount+, HBO en de meeste andere streamingdiensten.

Je vindt er ook apps voor muziek, zoals Spotify, apps voor sport, nieuws en de meeste andere soorten inhoud die je op een computer en andere apparaten kunt streamen. Er zijn zelfs webbrowsers, zoals Firefox, die je op je Fire TV Stick kunt gebruiken, en ook sommige games.

De meeste Fire TV Stick-apps zijn gratis, maar er zijn er ook die een aankoop vooraf vereisen, en andere werken alleen als je een maandelijks bedrag beta alt of een kabelabonnement hebt.

Aanbevolen: