Wat is de in-line microfoon op een koptelefoon?

Inhoudsopgave:

Wat is de in-line microfoon op een koptelefoon?
Wat is de in-line microfoon op een koptelefoon?
Anonim

Tijdens het winkelen voor nieuwe koptelefoons of oordopjes, ben je misschien een bedrijf tegengekomen dat opschept dat zijn product een in-line microfoon heeft. Dit betekent dat het apparaat is voorzien van een microfoon die is ingebouwd in de kabel van de hoofdtelefoon, zodat u oproepen van uw smartphone kunt beantwoorden of spraakopdrachten kunt gebruiken zonder uw hoofdtelefoon te verwijderen.

Headsets met een microfoon die voor je mond uitzwaait, worden niet beschouwd als een in-line microfoon. Draadloze hoofdtelefoons en oordopjes hebben mogelijk een ingebouwde microfoon in de behuizing of de connectorband.

Controls voor in-line microfoons

In-line microfoons worden meestal ook geleverd met in-line bedieningselementen waarmee u het volume kunt aanpassen, oproepen kunt beantwoorden en beëindigen, de audio kunt dempen of nummers op uw muziekspeler of smartphone kunt overslaan. Als je een keuze hebt, kunnen het type bedieningselementen en het gebruiksgemak een belangrijke factor zijn bij de beslissing om te kopen.

De mute-knop kan de microfoon of het geluid van je telefoon of muziekspeler dempen, of beide. Lees de instructies om erachter te komen of uw stem nog steeds wordt opgevangen door de microfoon wanneer u de mute-functie gebruikt.

Image
Image

Vaak wordt de volumeregeling gedaan met een verschuifbaar lipje of wiel, maar het kan worden gedaan met een druk op de knop om het volume hoger en lager te zetten. De volumeregeling heeft mogelijk alleen invloed op de inkomende audio en niet op de microfoonuitgang. Mogelijk moet u het volume van uw stem aanpassen door de microfoon dichter bij uw mond te brengen of luider te spreken.

De in-line bedieningselementen kunnen ook functies hebben die specifiek zijn voor het beantwoorden van inkomende oproepen van uw telefoon. Door op een knop te drukken, kunt u de oproep beantwoorden, die meestal het afspelen van uw muziek of een andere audio-app voor de duur pauzeert of stopt van de oproep. Mogelijk kunt u de microfoon tijdens het gesprek dempen, wat handig is voor telefonische vergaderingen. U kunt het gesprek ook beëindigen met een knop voor het beëindigen van een gesprek. Vaak hebben ontwerpen slechts een paar knoppen die verschillende functies hebben, afhankelijk van of ze worden gebruikt voor afspelen of wanneer je de microfoon gebruikt.

Bottom Line

Of je alle functies van de in-line microfoon kunt gebruiken, hangt af van het type apparaat dat je hebt en het type hoofdtelefoon dat je koopt. Als u bijvoorbeeld een Android-telefoon gebruikt en de hoofdtelefoon die u bekijkt, is gemaakt voor iPhone, zal de microfoon waarschijnlijk werken, maar de volumeregelaars misschien niet. Dit resultaat kan van model tot model verschillen, dus lees eerst de kleine lettertjes.

Kenmerken van in-line microfoons

Omnidirectionele of 360-graden microfoons vangen geluid vanuit elke richting op. De locatie van de microfoon op het snoer kan van invloed zijn op hoe goed deze uw stem of te veel omgevingsgeluid opneemt.

Houd er bij het kopen van een nieuwe hoofdtelefoon met microfoon rekening mee dat sommige in-line microfoons beter zijn dan andere om andere geluiden dan je stem af te schermen. Over het algemeen zijn in-line microfoons niet van de hoogste kwaliteit en zijn ze mogelijk niet geschikt voor geluidsopname.

Aanbevolen: