Nieuwste webcams bieden dunne redenen om te upgraden

Inhoudsopgave:

Nieuwste webcams bieden dunne redenen om te upgraden
Nieuwste webcams bieden dunne redenen om te upgraden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe webcams van Anker en Microsoft bieden een alternatief voor Logitech's dominante C920.
  • 1080p blijft de beste resolutie en dat zal in 2021 niet veranderen.
  • Externe werknemers die al een 1080p-webcam van hoge kwaliteit hebben, hoeven niet te upgraden.
Image
Image

Nieuwe webcams van Anker en Microsoft zijn bedoeld om je er scherp uit te laten zien tijdens je volgende videogesprek, maar niet iedereen zal dit jaar een reden zien om te upgraden.

De pandemie dwong kantoormedewerkers onverwachts om op afstand te werken, waardoor ze vast kwamen te zitten voor onvoldoende laptopwebcams. De resulterende haast om webcams te kopen, maakte de voorraad leeg. Nu komen er eindelijk nieuwe opties in de winkelrekken, maar of het een upgrade is, hangt af van wat je al op je bureau hebt staan.

"Deze nieuwe webcams lijken nog steeds gericht te zijn op mensen die ofwel een webcam willen toevoegen aan hun desktopcomputer of de ingebouwde webcam van hun laptop willen uitbreiden", zegt Andrew Cunningham, een senior stafschrijver bij Wirecutter.

1080p is hier om te blijven

Anker's Powerconf C300 en Microsoft's moderne webcam blijven beide op een resolutie van 1080p, wat geen upgrade lijkt voor externe werknemers die al een zelfstandige webcam hebben. Je kunt daarvoor de beperkingen van moderne videoconferenties danken.

"Voornamelijk denk ik dat het komt omdat iets hogers overdreven is als je alleen maar videogesprekken voert of onderwijs op afstand doet", zei Cunningham in een direct bericht op Twitter. "Als je met meerdere mensen in gesprek bent, gaan er extra pixels verloren als iedereen wordt gereduceerd tot een kleine rechthoek.”

Standaard opties voor videobellen, zoals Google Meet en Zoom, maximale resolutie op 1080p.

Image
Image

Lori Grunin, een senior redacteur bij CNET, wijst erop dat USB-bandbreedte een ander knelpunt is. "Dat is de reden waarom 4K-modellen bijvoorbeeld USB-C nodig hebben", zei Grunin in een e-mail. "Maar de installed base van Windows-laptops heeft meestal geen USB-C-connectoren."

Met een resolutie van 1080p als functionele bovengrens, zullen nieuwe webcams zich richten op witbalans, belichting en microfoonkwaliteit. De HDR-functie op de moderne webcam van Microsoft zou de manier waarop de camera omgaat met slechte verlichting kunnen verbeteren, hoewel Cunningham waarschuwde dat het moet worden getest om zijn waarde te bewijzen.

Jaron Schneider, hoofdredacteur bij Petapixel, denkt dat webcams worden beperkt door prijs en de kwaliteit van andere alternatieven, zoals smartphones en DSLR's.

Als je met meerdere mensen in gesprek bent, gaan er extra pixels verloren als iedereen wordt gereduceerd tot een kleine rechthoek.'

"Als iemand een mooie webcam wilde hebben, zoals een goede 4K, zou ik geen speciale webcam aanraden", zei Schneider in een direct bericht op Twitter. "Ik zou een echte camera aanraden met webcamfuncties."

Een premium 4K-camera met een grotere sensor en betere optiek klinkt geweldig op papier, maar kan de prijs misschien hoger maken dan wat de meeste externe werknemers willen uitgeven. Schneider denkt dat dit de resolutie, functies en videokwaliteit beperkt die externe medewerkers kunnen verwachten van webcams in de nabije toekomst.

Twee camera's, twee visies op werken op afstand

Anker's Powerconf C300 is nu beschikbaar, terwijl Microsoft's Modern Webcam gepland staat voor release in juli. Ze gebruiken allebei een eenvoudige clipbevestiging en delen een professionele, compacte uitstraling.

Dat is waar de overeenkomsten eindigen. Anker's webcam van $ 129,99 heeft een complexe, veelzijdige benadering van werken op afstand met AI-gestuurde functies zoals auto- en zelfframing. Dit verschuift het gezichtsveld van de camera om je gecentreerd in het frame te houden.

Image
Image

Gebruikers kunnen het gezichtsveld ook handmatig regelen. Dit lijkt misschien een niche-voordeel, maar ik kan ervoor instaan uit mijn tijd met Logitech's Brio Ultra HD, die ook deze functie heeft. Het kan het frame strakker maken voor meer informele gesprekken of uitbreiden voor een dramatische, professionele look.

Microsoft's moderne webcam is eenvoudiger, hoewel het opnemen van HDR ongebruikelijk is voor een webcam die $ 69,99 kost. De prijs van de moderne webcam is gericht op de extreem populaire Logitech C920, een webcam uit het middensegment die de standaardkeuze werd voor veel externe werknemers.

Microsoft zou desgewenst meer functies in de moderne webcam kunnen inpakken; het bracht een 4K-camera uit voor de Surface Hub 2S. Schneider is van mening dat Microsoft op het koord zit tussen prijs en kwaliteit en zegt: "[Microsoft] wil geen product maken dat zo geavanceerd is dat het de kosten op een niveau brengt dat het niet langer in overweging zou worden genomen."

Is het tijd om te upgraden?

Ik vroeg Cunningham of externe medewerkers die al een 1080p-webcam hebben, zoals de Logitech C920 HD, reden hebben om in 2021 te upgraden.

"Zeg nooit nooit, deze kunnen ons helemaal wegblazen", zei Cunningham, "maar ik denk het niet. Dat is een verrassing, want de C920 HD bestaat al bijna tien jaar in een of andere vorm. punt."

Als iemand een mooie webcam wilde hebben, zoals een goede 4K, zou ik geen speciale webcam aanraden. Ik zou een echte camera aanraden met webcamfuncties.

Voor externe werknemers die vastzitten met een 720p-laptopwebcam, bieden Anker en Microsoft echter een alternatief. Beide bedrijven leveren functies die niet worden aangeboden door concurrerende Logitech-webcams.

Het v alt nog te bezien of de nieuwkomers de dominantie van Logitech kunnen uitdagen, maar ze bieden in ieder geval een reden om iets anders te kopen dan een tien jaar oude webcam.

Aanbevolen: