Hoe u uw iPad-toegangscode en vingerafdruk kunt instellen of wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad-toegangscode en vingerafdruk kunt instellen of wijzigen
Hoe u uw iPad-toegangscode en vingerafdruk kunt instellen of wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Passcode: Open Settings > Touch ID & Passcode. Kies Turn Passcode On om in te stellen of Change Passcode om een nieuwe aan te maken.
  • Touch ID: Open Settings > Touch ID & Passcode. Kies Add a Fingerprint om een nieuwe vingerafdruk toe te voegen of Delete Fingerprint om te verwijderen.
  • Kies waarvoor u Touch ID wilt gebruiken: iPad Unlock, iTunes & App Store, Apple Pay of Password Autofill.

Veel Apple iPad-modellen hebben het bekende toegangscodesysteem en Touch ID, waarvoor een vingerafdrukscan nodig is om het apparaat te ontgrendelen. Deze handleiding laat zien hoe u uw toegangscode en Touch ID-vingerafdruk instelt of wijzigt met de iPad Air 2 of nieuwer, de iPad Mini 3 of nieuwer en de iPad Pro.

Een paar iPad Pro-modellen ondersteunen gezichtsherkenning en zijn uitgerust met Face ID in plaats van Touch ID als beveiligingsfunctie. De Face ID-functie werkt op dezelfde manier als op iPhone X en nieuwer.

Hoe u uw iPad-toegangscode instelt

Een nieuwe toegangscode voor uw iPad maken:

  1. Open Instellingen op de iPad.

    Image
    Image
  2. Selecteer Touch ID & toegangscode.

    Als u een toegangscode op uw iPad instelt, moet u deze invoeren om toegang te krijgen tot de instellingen.

    Image
    Image
  3. Als u voor de eerste keer een toegangscode wilt instellen, selecteert u Schakel toegangscode in. Om uw toegangscode bij te werken, selecteert u Wijzig toegangscode.

    Selecteer Turn Passcode Off om de betaalkaarten te verwijderen die u met Apple Pay hebt ingesteld.

    Image
    Image
  4. Als u uw toegangscode voor de eerste keer inschakelt, voert u deze nu in en bevestigt u deze. Als u uw bestaande code wijzigt, voert u deze in op het volgende scherm.

    Image
    Image
  5. Kies op het volgende scherm een nieuwe code. Voer standaard een zescijferige numerieke toegangscode in. Selecteer Passcode Options om een langere, kortere of complexere te maken.

    Aangepaste toegangscodes moeten ten minste vier tekens lang zijn.

    • Aangepaste alfanumerieke code roept het iPad-toetsenbord op en laat je een toegangscode maken met zowel cijfers als letters.
    • Aangepaste numerieke code laat u een op getallen gebaseerde toegangscode kiezen.
    • 4-cijferige numerieke code is een minder veilige optie. Als je moeite hebt om langere codes te onthouden, kun je met deze optie een kortere instellen.
    Image
    Image
  6. Voer uw nieuwe toegangscode in en voer deze opnieuw in om te bevestigen.

Een vingerafdruk instellen of toevoegen aan Touch ID

Stel voor extra beveiliging Touch ID in, dat gebruikmaakt van een vingerafdruk die u op de iPad opslaat om het apparaat te ontgrendelen en andere acties uit te voeren. Ga als volgt te werk om het in te stellen of een nieuwe vingerafdruk toe te voegen.

  1. Selecteer in het Touch ID & Passcode-menu Add a Fingerprint.

    Image
    Image
  2. Volg de instructies om uw vingerafdruk te scannen door deze op de Home-knop te plaatsen.
  3. Als u de vinger die u zojuist op de iPad hebt opgeslagen, wilt hernoemen, selecteert u de naam in het menu en typt u een nieuwe.

    Image
    Image
  4. Als u een vingerafdruk uit Touch ID wilt verwijderen, selecteert u de naam en vervolgens Delete Fingerprint.

    Image
    Image
  5. U kunt Add a Fingerprint gebruiken om meer vingerafdrukken toe te voegen aan Touch ID. Gebruik deze optie bijvoorbeeld als u uw iPad met beide handen wilt kunnen ontgrendelen.

Maak, voordat je de beveiliging instelt, een back-up van je iPad via iTunes of iCloud. Op die manier kunt u deze back-up herstellen als u uw toegangscode bent vergeten zonder dat u de iPad als een nieuw apparaat hoeft te herstellen.

Extra opties met Touch ID

Boven de Fingerprints sectie ziet u een kop met het label Use Touch ID For. De instellingen in deze regio bepalen waarvoor uw vingerafdruk kan worden gebruikt.

  • iPad Unlock gebruikt Touch ID in plaats van een toegangscode om een iPad te openen.
  • iTunes & App Store laat je aankopen verifiëren met je vingerafdruk voordat je een app, film of tv-programma koopt.
  • Apple Pay gebruikt uw vingerafdruk om aankopen te bevestigen die u doet met de creditcards en betaalpassen die u op uw iPad hebt opgeslagen.
  • Password Autofill vraagt om Touch ID-verificatie voordat je een van de wachtwoorden gebruikt die zijn opgeslagen in je iCloud-sleutelhanger.

Aanbevolen: