Cellen splitsen in Excel

Inhoudsopgave:

Cellen splitsen in Excel
Cellen splitsen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Tekst naar kolommen converteren of Flash Fill om een geselecteerde cel te splitsen.
  • Gebruik de linker- en rechter Excel-functies om een cel in tweeën te splitsen.
  • Met Samenvoegen en centreren kunt u één cel over meerdere aangrenzende cellen uitstrekken.

Dit artikel legt uit hoe je een cel in Excel splitst in afzonderlijke cellen.

Hoe splits ik een cel in meerdere cellen?

Er zijn verschillende manieren om een cel in meerdere cellen te splitsen, afhankelijk van de inhoud van de cel die u wilt splitsen.

Een cel splitsen met tekst converteren naar kolommen

Je moet een patroon bepalen om een cel te splitsen. Dit patroon zou een scheidingsteken zijn, zoals een komma, puntkomma of dubbele punt.

  1. In het onderstaande voorbeeld ziet u dat de cel een puntkomma bevat tussen elk stukje informatie. Met deze puntkomma kunt u die afzonderlijke elementen in andere cellen splitsen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de cellen die u wilt splitsen. Selecteer Data in het menu en selecteer Text to Columns op het lint.

    Image
    Image
  3. Selecteer het keuzerondje Gescheiden in het pop-upvenster en selecteer de knop Volgende.

    Image
    Image
  4. Selecteer het juiste scheidingsteken (in dit voorbeeld puntkomma) en selecteer de knop Next. U ziet een voorbeeld van hoe de uitvoercellen eruit zullen zien.

    Image
    Image

    Als geen van de vermelde scheidingstekens voor uw situatie werkt, kunt u Other selecteren en het scheidingsteken in het tekstvak typen. Ook als uw scheidingsteken in veelvouden is (zoals spaties), kunt u het selectievakje naast Behandel opeenvolgende scheidingstekens als één aanvinken.

  5. In dit laatste venster kunt u het formaat voor uw uitvoercellen kiezen, evenals de bestemming voor uw nieuw gesplitste cellen. Selecteer de Finish knop als je klaar bent.

    Image
    Image
  6. Ten slotte ziet u de resultaten in uw hoofdspreadsheet. Als je alles goed hebt ingesteld, wordt je oorspronkelijke cel perfect verdeeld over meerdere cellen.

    Image
    Image

Een cel splitsen met Excel-functies

U kunt hetzelfde doen met Excel-functies. Deze benadering is het beste als de cel slechts twee delen bevat die u moet splitsen. Het voordeel is dat het gebruik van een functie veel sneller is dan de vorige methode.

  1. In dit voorbeeld, om de linkerkant van de informatie op te splitsen, moet je Excel's LEFT-functie gebruiken. Plaats de cursor in de cel waar u die informatie wilt hebben en typ =LEFT(A1, FIND(";", A1)-1). Druk op Enter.

    Image
    Image

    Vervang "A1" in het voorbeeld hier door de broncel die u wilt splitsen.

  2. Plaats de cursor in de volgende uitvoercel en gebruik Excel's RECHTS-functie om de rechterkant van de bronreeks te extraheren. Typ hiervoor =RIGHT(A1, LEN(A1)-FIND(";", A1)). Druk op Enter om te voltooien.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent, wordt je eerste cel in tweeën gesplitst. Vul elk van deze naar beneden om de rest van de cellen te splitsen. Houd de Shift-toets ingedrukt en plaats de cursor in de rechterbenedenhoek van de cel totdat deze in twee regels verandert met een pijl erboven en eronder. Dubbelklik met de muis om naar beneden te vullen. Herhaal dit met beide kolommen.

    Image
    Image

Cellen splitsen met Flash Fill

Flash Fill in Excel is een erg handige functie die op magische wijze het scheidingsteken zal achterhalen op basis van een voorbeeld dat u in aangrenzende cellen typt.

  1. In de eerste cel naast je originele cel die je wilt splitsen, typ je het eerste segment van de cel. Selecteer vervolgens die cel en druk op CTRL + E Excel herkent automatisch welk scheidingsteken u gebruikt op basis van uw voorbeeld en zal de rest van de cellen eronder voor u splitsen.

    Image
    Image
  2. Herhaal hetzelfde proces met de andere secties die je wilt splitsen en gebruik Flash Fill om de cellen eronder uit te splitsen.

    Image
    Image

Split één cel over meerdere aangrenzende cellen

Als je één cel meerdere cellen ernaast wilt laten overspannen, is er een eenvoudige truc om dit te doen.

  1. Selecteer de cel en alle cellen ernaast die je wilt overspannen over meerdere cellen eronder (of ernaast).

    Image
    Image
  2. Selecteer Home in het menu en selecteer vervolgens Samenvoegen en centreren op het lint. Als je klaar bent, worden alle geselecteerde cellen samengevoegd tot één en strekken ze zich uit over meerdere cellen ernaast.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe verwijder ik duplicaten in Excel?

    Excel heeft ingebouwde tools om duplicaten te markeren en automatisch te verwijderen. Markeer eerst de cellen die u wilt controleren. Ga dan naar Home > Voorwaardelijke opmaak > Markeer regels voor cellen > Duplicate Values en kies hoe u de dubbele waarden wilt markeren. Om ze te verwijderen, markeert u de cellen en gaat u naar Data > Remove Duplicates

    Hoe vergrendel ik cellen in Excel?

    Om te voorkomen dat u per ongeluk informatie in Excel-cellen overschrijft, kunt u ze vergrendelen. Selecteer degene die u wilt beschermen en ga dan naar Home > Alignment groep > Cellen opmaken. Kies het tabblad Beveiliging en klik vervolgens op het selectievakje naast Locked Om een volledig werkblad of werkmap te beveiligen, kiest u de Review tab en klik op Blad beschermen of Werkmap beschermen

Aanbevolen: