Hoe Skype voor Chromebook te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Skype voor Chromebook te gebruiken
Hoe Skype voor Chromebook te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Via app: installeer de Skype-app uit de Google Play Store op de Chromebook en verleen toegang tot uw contacten.
  • Via browser: Ga in de Chrome-browser naar web.skype.com en log in.

In dit artikel worden twee manieren uitgelegd om Skype op uw Chromebook te gebruiken. Een manier is om de Skype-app te downloaden van de Google Play Store, maar niet alle Chromebooks ondersteunen Google Play; de andere methode is om web.skype.com te bezoeken in de Chrome-browser en online in te loggen.

Skype downloaden

De meeste nieuwe Chromebooks voeren apps uit die te vinden zijn in de Google Play Store, waardoor een reeks functies wordt geopend die voorheen niet beschikbaar waren in Chrome OS. Een populaire app is Skype, waarmee u online kunt communiceren via spraak-, video- en tekstchat.

Als u wilt weten of uw Chromebook-model Google Play-apps ondersteunt, opent u de app Instellingen. Als u door de interface naar beneden scrolt maar geen sectie voor Google Play Store kunt vinden, kan uw apparaat de Skype-app niet installeren. Als u dit gedeelte echter vindt, controleer dan of de service is ingeschakeld.

Om Skype met de app te installeren, opent u de link in de Google Play Store en installeert u deze zoals gewoonlijk.

Image
Image

Gebruik de Skype-app op uw Chromebook

De eerste keer dat u zich aanmeldt bij Skype, wordt u gevraagd of u de app toegang wilt geven tot uw contacten. Deze stap is optioneel en u kunt doorgaan door de procedure toe te staan of te weigeren. Er zijn ook verschillende vragen over toestemming gesteld.

Uw antwoorden op deze vragen bepalen welke mogelijkheden de app heeft, zoals videogesprekken voeren met de webcam van de Chromebook. Als u ervoor kiest om bepaalde toegang te weigeren en functionaliteit probeert te gebruiken die dit vereist, wordt u bij een poging nogmaals om toestemming gevraagd.

Gebruik de webversie van Skype op uw Chromebook

Veel oudere Chromebooks ondersteunen de Google Play Store niet. Als uw model in deze categorie v alt, is er een tijdelijke oplossing waarmee u audio- en videogesprekken kunt voeren met een webcam en een microfoon via de Skype-browserinterface. Hoewel het niet alle toeters en bellen bevat die in de Skype-app te vinden zijn, kan dit alleen-web- alternatief de klus klaren door de desktopervaring na te bootsen.

Open de Chrome-browser en ga naar web.skype.com. Log in op de dienst of registreer voor een gratis account. Nadat u bent ingelogd, ziet u de webinterface. Vanaf hier kunt u telefoongesprekken, video- en tekstchats starten en toegang krijgen tot opgeslagen contacten. U kunt ook contactverzoeken van en naar familieleden, vrienden of collega's verzenden en ontvangen.

Image
Image

Zoals het geval is met de Skype-app, moeten bepaalde machtigingen worden verleend voordat u de webcam, microfoon en het bestandssysteem kunt gebruiken. Het belangrijkste verschil is dat in dit geval de Chrome-browser om toestemming vraagt, en niet de applicatie.

Aanbevolen: