Hoe Skype te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Skype te gebruiken
Hoe Skype te gebruiken
Anonim

Skype is een online vergadertool die al een tijdje bestaat. Het is ook een populaire manier om te bellen, videochats te houden en online te chatten, en veel ervan is gratis. Microsoft is eigenaar van Skype, dat beschikbaar is voor Windows, macOS, iOS en Android. U kunt Skype ook op Linux installeren en Skype in een webbrowser gebruiken. Dit heb je nodig om Skype te gebruiken.

Je kunt Skype niet gebruiken in een mobiele browser.

Wat u nodig hebt om Skype te gebruiken

Om Skype te gebruiken, heb je drie dingen nodig:

  • Smartphone of een computer die voldoet aan de systeemvereisten van Skype, die we hieronder per platform bespreken
  • Een internetverbinding
  • Een microfoon

U kunt Skype Meet Now gebruiken om gratis telefonische vergaderingen op te zetten, zonder dat u zich hoeft aan te melden of te downloaden. Als je een Skype-account wilt instellen, heb je naast de bovenstaande vereisten ook een Microsoft-ID nodig.

Als uw computer een ingebouwde microfoon heeft, zal Skype deze automatisch vinden en gebruiken. Voor videogesprekken heb je ook een webcam of camera aan de voorkant op je apparaat nodig.

Een Microsoft ID verkrijgen

Een Microsoft-ID is vergelijkbaar met een Google-account, waarbij u met één gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgt tot alle webservices die Microsoft aanbiedt. Als u deze services al gebruikt of als u apps koopt en downloadt in de Windows Store, kunt u dat account gebruiken om u aan te melden bij Skype.

  1. Ga naar de accountpagina van Microsoft en klik op Account aanmaken.
  2. Voer het e-mailaccount in dat je wilt gebruiken.

    We raden u aan het account te gebruiken dat overeenkomt met hoe u Skype gaat gebruiken, omdat deze naam en ID door andere Skype-gebruikers kunnen worden doorzocht. Als u bijvoorbeeld zakelijke gesprekken voert, gebruikt u uw zakelijke e-mailadres.

  3. Kies vervolgens een sterk wachtwoord dat moeilijk te raden is voor iemand.

    Image
    Image
  4. Ga in een apart tabblad of venster naar het e-mailaccount dat je hebt ingevoerd. Microsoft stuurt u een viercijferige code om uw account te verifiëren. Voer de code in en je hebt een Microsoft ID.

Gebruik uw Microsoft-ID om u aan te melden bij Skype met de browserversie op web.skype.com of de app die u hebt gedownload van de officiële Skype-site.

Skype gebruiken

Video- en spraakoproepen tussen twee Skype-accounts op elk platform zijn gratis, maar er zijn kosten aan verbonden als je een speciaal telefoonnummer wilt bellen, zoals iemands mobiele nummer of hun vaste lijn. Onthoud ook dat als je Skype op mobiel of met een mobiele hotspot gebruikt, dat data verbruikt.

Skype werkt op alle verschillende platforms hetzelfde, maar ze zien er niet altijd hetzelfde uit.

Bellen via Skype

Als je de Skype-naam weet van de persoon die je wilt bereiken, voer die dan in in de zoekbalk die je in de linkerbovenhoek ziet, onder je naam.

  1. Klik op de persoon die je wilt bellen, en je gaat naar een venster dat het grootste deel van het scherm vult.

    Image
    Image
  2. In de rechterbovenhoek zijn er drie knoppen. Klik voor een videogesprek op het camerapictogram; voor een spraakoproep, klik op het telefoonpictogram.

    Image
    Image
  3. Met het derde pictogram, een persoon en een plustekenpictogram kunt u iemand toevoegen aan een gesprek.
  4. Wanneer u op een pictogram klikt, zal Skype een persoon "bellen" totdat ze opnemen.

    Zorg ervoor dat je je microfoon aanzet en je speakers of koptelefoon op een comfortabel niveau zet. Als je video gebruikt, zorg er dan voor dat de camera ook aan staat.

    Image
    Image
  5. Telefoongesprekken voeren is nog eenvoudiger. Klik op de telefoontoets in de linkerbovenhoek om het toetsenblok te openen.

    Image
    Image
  6. Als je een getal typt, verschijnt het bovenaan het venster.

    Als je naar het buitenland belt, is er onder het nummer een vervolgkeuzemenu dat de landcode aan je wijzerplaat toevoegt, dus je hoeft die niet eerst in te voeren.

Skype Nu vergaderen gebruiken

Met Skype Meet Now kun je Skype gebruiken zonder account, of zelfs zonder de app. U kunt anderen uitnodigen voor vergaderingen met een unieke URL en iedereen kan deelnemen via Skype op het web. Mobiele gebruikers zullen de app moeten downloaden. U kunt Nu Meet-gesprekken opnemen en Skype bewaart ze gedurende 30 dagen.

  1. Ga naar de Skype-website en klik op Create a free meeting om een meetinglink te genereren (deze verloopt nooit).

    Image
    Image
  2. Klik op Share invite om deelnemers uit te nodigen.

    Image
    Image
  3. Je kunt de link kopiëren of delen via Outlook Mail of Gmail.

    Image
    Image
  4. Klik op Start gesprek.

    Image
    Image
  5. Schakel audio en video in als je wilt en klik opnieuw op Start Call.

    Image
    Image
  6. Klik op de rode End Call knop wanneer de vergadering is afgelopen.

    Image
    Image
  7. Als u wilt deelnemen aan een Meet Now-gesprek zonder in te loggen, klikt u op Deelnemen als gast.

    Image
    Image

Een gesprek op Skype beantwoorden en een gesprek beëindigen

Als je wordt gebeld via Skype, gaat je telefoon of computer over. Als je het volume op je apparaat hebt gedempt, hoor je geen beltoon. maar je krijgt een melding op het scherm.

  1. Klik op het venster dat op je bureaublad verschijnt om te antwoorden, of tik op het scherm van je telefoon.

    Image
    Image
  2. Als het gesprek voorbij is, druk je op de rode knop met een telefoon in het midden; het staat in de rechterbenedenhoek van uw oproepvenster.

    Image
    Image

Skype op Windows

Skype is erg Windows-vriendelijk. Het werkt met elke computer met Windows XP Service Pack 3 of hoger. Mogelijk moet u echter ook uw versie van Internet Explorer upgraden: voor Windows XP SP3 moet Explorer worden bijgewerkt naar ten minste versie 8 en gebruikers van Windows 7 moeten ten minste Internet Explorer 11 gebruiken. U kunt deze downloads vinden op Internet Explorer van Microsoft ondersteuningspagina. Houd er ook rekening mee dat als u een versie van Windows vóór Windows 7 gebruikt, de Skype-app de enige ondersteunde methode is om te bellen.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Image
Image

Bottom Line

Om de Skype-app op de Mac te gebruiken, moet je minimaal macOS X 10.9 of hoger hebben. Als je echter een oudere Mac hebt, zou je in staat moeten zijn om in te loggen op de webversie en die in plaats daarvan te gebruiken.

Skype op iOS

Skype's app staat in de App Store, maar werkt alleen met iPhones en iPads met iOS 8 of hoger.

Image
Image

Skype op Android

Skype werkt op elk Android-apparaat met 4.04 (Ice Cream Sandwich) of hoger. U kunt Skype downloaden van de Google Play Store.

Aanbevolen: