Hoe Firefox voor Mac te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Firefox voor Mac te gebruiken
Hoe Firefox voor Mac te gebruiken
Anonim

Microsoft Edge is een verbetering ten opzichte van het eerbiedwaardige Internet Explorer, maar toch beschouwen velen Safari van Apple als gebruiksvriendelijker en meer compatibel dan deze Windows-aanbiedingen.

Er zijn veel browseropties beschikbaar voor Mac, waaronder de huidige leider in webbrowsen, Google Chrome, maar Mozilla's Firefox voor Mac zou een kandidaat moeten zijn voor iedereen die op zoek is naar een alternatief voor Safari. Laten we de voordelen ervan bekijken in de onderstaande secties en u laten zien hoe u het kunt installeren.

Waarom Firefox voor Mac overwegen?

Het groeiende aantal taken dat we tegenwoordig op internet uitvoeren, in vergelijking met desktoptoepassingen, maakt uw browserkeuze belangrijk. Hier zijn enkele redenen waarom u Firefox zou kunnen overwegen:

  • Maturity: Firefox bestaat al langer dan Safari. Hoewel beide volwassen producten zijn, kan Firefox op sommige gebieden de overhand hebben. Een voorbeeld zijn extensies: de Firefox-extensiebibliotheek bestaat al langer en heeft waarschijnlijk een bredere selectie van add-ons. Het heeft ook een groter deel van de markt (de tweede alleen voor Chrome), dus ontwikkelaars zullen eerder Firefox voor hun extensies overwegen dan Safari.
  • Freedom: De Mozilla Corporation werkt als een non-profit en Firefox zelf is open source software. Als vrijheid en privacy belangrijk voor je zijn, is het ontwikkelingsproces van Firefox transparanter, en is er geen bedrijf met winstoogmerk dat hierover beslissingen neemt.
  • Privacy: de privé-browsingfunctie van Firefox gaat verder dan alleen het niet opnemen van uw geschiedenis, en zal daadwerkelijk voorkomen dat websites u volgen.
  • Compatibiliteit: Wat betreft compatibiliteit voldoen zowel Firefox als Safari (en Chrome trouwens) behoorlijk aan de webstandaarden. Maar als er een website is die gewoon niet goed voor u werkt in Safari, kan de Quantum-renderingengine van Mozilla de zaken voor u gladstrijken.
  • Aanpasbaarheid: Een functie die Safari mist, vanwege een aantal ontwerpbeslissingen van Apple, is de mogelijkheid om de interface aan te passen. U kunt de werkbalken niet herschikken of andere aanpassingen naar uw smaak maken. In Firefox kunt u enkele van deze aanpassingen maken.
  • Security: terwijl andere browsers u waarschuwen als u op een verdachte website terechtkomt, blokkeert Firefox de downloads die het als schadelijk beschouwt. Safari laat je doorgaan met downloaden als je alle waarschuwingen negeert.

Houd in gedachten dat dit geen of-of-beslissing is. Zowel Safari als Firefox zullen gelukkig samenvallen op je Mac. Als een of meer van de bovenstaande redenen u hebben overtuigd, is het nu tijd om Firefox op uw macOS Mojave te installeren.

Hoe Firefox op macOS te installeren

  1. Ga naar de Mozilla-website en klik op Download Firefox in de koptekst.

    Image
    Image
  2. Het. DMG-archief zou automatisch moeten beginnen met downloaden, maar als dat niet het geval is, staat er een link op de pagina waar u het opnieuw kunt proberen. Er is ook een veld om uw e-mailadres op te geven, maar u hoeft dat niet op te geven om Firefox te gebruiken.
  3. Dubbelklik op het. DMG bestand om het te openen.
  4. De. DMG bevat Firefox in. APP-indeling. Sleep dit gewoon naar uw map Programma's.

    Image
    Image
  5. Firefox-bestanden kopiëren naar uw Mac.

    Image
    Image
  6. Klik op het Firefox pictogram om de browser te starten.

Nu Firefox actief is, zult u merken dat uw standaard browse-activiteiten vrijwel hetzelfde zijn als die van andere browsers. Dat geldt ook voor enkele van de unieke functies die het onderscheiden van Safari.

Extensies voor Firefox beheren op macOS

Firefox's enorme bibliotheek met extensies is een van de grootste troeven. Om ze te gebruiken:

  1. Klik op het hamburger menu helemaal rechts op de hoofdwerkbalk en klik vervolgens op Add-ons in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Klik op de pagina Add-onsbeheer op Extensions aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Dit toont je een lijst met extensies die je mogelijk hebt geïnstalleerd, evenals een menu Instellingen dat je de mogelijkheid geeft om meer te vinden of de extensies die je momenteel hebt bij te werken.

    Image
    Image

    Bekijk ons overzicht van wat Firefox-extensies zijn, hoe u ze kunt krijgen en hoe u ze kunt installeren.

  4. Dat is het!

Firefox-werkbalken aanpassen op macOS

U kunt de hoofdwerkbalk aanpassen aan uw behoeften. Standaard bevat het het volgende:

  • Vooruit en terug navigatie iconen
  • Een verversingspictogram
  • Een link naar uw startpagina
  • De zoek-/URL-balk
  • Een downloadpictogram
  • Een bibliotheekpictogram (de bibliotheek is in feite een submenu van inhoud die u verzamelt, inclusief downloads, gesynchroniseerde tabbladen en/of artikelen die u aan Pocket hebt toegevoegd).
  • A Zijbalken toggle
  • Het Overloop-menu ("hamburger"-menu) waar je andere tools en menu-items kunt opbergen.
Image
Image

Klik met de rechtermuisknop op de hoofdwerkbalk en klik op Aanpassen om te kiezen welke items in welke werkbalken verschijnen. De Bibliotheek bevat bijvoorbeeld een link naar Downloads, dus waarom hebben we de aparte Downloads-knop nodig? Sleep het eenvoudig van de werkbalk terug naar het hoofdgedeelte van de pagina en het zal niet meer verschijnen. Klik op Done om uw wijzigingen af te ronden. U kunt ook items uit het midden van de pagina pakken en ze op de werkbalk of het overloopmenu plaatsen

U kunt de bladwijzerwerkbalk ook in- en uitschakelen. Klik gewoon met de rechtermuisknop en selecteer/deselecteer vervolgens de overeenkomstige optie. Gebruik deze aanpassingen om een Firefox-interface te maken die zo eenvoudig of mooi is als u wilt.

Inhoud blokkeren in Firefox op macOS

Privé-navigatiemodus in de meeste browsers beschermt uw privacy door:

  • Je geschiedenis niet opnemen tijdens het browsen
  • Ik accepteer geen cookiebestanden die websites kunnen gebruiken om u te volgen
  • Geen tijdelijke kopieën van pagina's of bestanden bewaren, die mogelijk kwaadaardig zijn

Bovendien gebruikt Firefox een functie voor het blokkeren van inhoud om de volgsystemen die sommige websites gebruiken te blokkeren. Firefox wordt bijgewerkt met nieuwe informatie over het volgsysteem als onderdeel van nieuwere versies.

Om deze functie te verfijnen:

  1. Klik op het Hamburger menu en selecteer vervolgens Inhoud blokkeren.

    Image
    Image
  2. Inhoudsblokkering is standaard gelabeld als "Standaard", wat alleen volgsystemen blokkeert wanneer u zich in de privénavigatiemodus bevindt. U kunt echter op Strict Mode klikken om ze altijd te blokkeren, of op Custom klikken om uw eigen instellingen te maken.

    Aangezien blokkering bij sommige websites problemen kan veroorzaken, klikt u op Uitzonderingen beheren.

    Image
    Image
  3. Voeg specifieke websites toe aan het scherm Uitzonderingen om ze uit te sluiten van uw instellingen voor het blokkeren van inhoud en klik op Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image
  4. Klik op Wijzigingen opslaan zodra u klaar bent met het toevoegen van uitzonderingen aan uw inhoudsblokkering.

Aanbevolen: