Hoe F op een Mac te bedienen

Inhoudsopgave:

Hoe F op een Mac te bedienen
Hoe F op een Mac te bedienen
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Command + F op uw Mac-toetsenbord.
  • Selecteer in de menubalk Bewerken > Find en kies Find.
  • Gebruik de Zoeken balk in de applicatie.

Dit artikel legt uit hoe je het Windows-equivalent van Control F (Ctrl + F) op een Mac kunt gebruiken. Deze sneltoets opent het hulpmiddel Zoeken, dat gewoonlijk wordt gebruikt om naar een woord of zin in een document of op een webpagina te zoeken.

Open Zoeken met een sneltoets op het toetsenbord

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn sneltoetsen op macOS anders dan op Windows. Mac-toetsenborden hebben onderscheidende toetsen, waaronder Option en Command.

In Windows kunt u Ctrl + F gebruiken om het hulpmiddel Zoeken te openen. Op Mac drukt u gewoon op Command + F om de macOS-versie van de tool te openen. Er zijn enkele toetsenborden die de vorm van een klein klaverblad tonen in plaats van het woord Command.

Image
Image

Je ziet het zoekvenster klaar voor je invoer. Voer uw trefwoord of zin in en druk op Return om te zoeken.

Image
Image

Open Zoeken via de menubalk

Toetsenbordsnelkoppelingen zijn niet voor iedereen, en sommige Mac-snelkoppelingen zijn moeilijker te onthouden dan andere. U kunt altijd kiezen voor de menubalk waar u de opdracht Zoek vindt in het menu Bewerken.

Voor Apple's eigen apps zoals Pages, Safari, Notes en TextEdit, ga naar de menubalk en selecteer Edit > Find. Kies vervolgens Find in het pop-outmenu.

Image
Image

Dit opent het zoekvak in de bijbehorende applicatie.

Image
Image

Voor apps van derden zie je mogelijk dezelfde optie of een vergelijkbare optie in de menubalk. In Microsoft Word kunt u bijvoorbeeld exact dezelfde navigatie gebruiken, Bewerken > Find > Find.

Image
Image

In de Mozilla Firefox-webbrowser ziet u iets soortgelijks met Edit > Find in Page.

Image
Image

Welke applicatie je ook hebt geopend op Mac, ga naar Edit in de menubalk voor de Find optie.

Gebruik de zoekfunctie van de applicatie

Sommige applicaties bieden een eigen zoekfunctie. Dit is misschien wel de gemakkelijkste optie van allemaal.

In Apple-apps zoals Finder, Herinneringen en Berichten zie je een speciale zoekbalk of knop om het zoekvak bovenaan te openen.

Image
Image

In niet-Apple-apps zoals Microsoft Excel of Slack, zie je een ingebouwde zoekbalk of knop ervoor die normaal ook bovenaan staat.

Image
Image

Elk van deze zoekvakken werkt hetzelfde als het hulpmiddel Zoeken dat u ziet met Command+F. En meestal opent het gebruik van de sneltoets op Mac dezelfde zoekfunctie in de toepassing. Voer uw zoekterm in en druk op Return.

FAQ

    Hoe selecteer ik alles op Mac?

    Om alle inhoud in een venster te selecteren, drukt u op Command+ A. Deze truc werkt voor het markeren van tekst en het selecteren van meerdere bestanden op een Mac.

    Hoe bedien ik F op mijn iPhone?

    Je kunt Control + F niet gebruiken op een iPhone, maar je kunt de zoekbalk in Safari gebruiken om een vergelijkbare functie uit te voeren.

    Waarom werkt Control F niet op mijn Mac?

    Ga naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Shortcuts en zorg ervoor dat Command + F is ingeschakeld. Als je nog steeds problemen hebt, probeer dan eerst op F te drukken (F+ Command).

Aanbevolen: