Hoe u de Cover Flow View-opties van uw Mac kunt bedienen

Inhoudsopgave:

Hoe u de Cover Flow View-opties van uw Mac kunt bedienen
Hoe u de Cover Flow View-opties van uw Mac kunt bedienen
Anonim

Wat te weten

  • Open een map in Finder en selecteer View > as Cover Flow. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied en kies Show View Options.
  • Bekijk opties zijn onder meer: Altijd openen in Cover Flow, Rangschikken op, Icoongrootte, Tekstgrootte, Datum gewijzigd, Datum gemaakt, Grootte, Kind, en meer.
  • Apple stopte met Cover Flow met macOS Mojave (10.14) en verving het door Gallery View, dat een andere functionaliteit heeft.

Finder's Cover Flow-weergave is een combinatie van de lijstweergave en de Apple Quick View-weergave. Het verdeelt het Finder-venster in twee verschillende panelen, met de standaard lijstweergave onderaan en de inhoud van een Finder-item bovenaan. Leer hoe u uw Cover View-opties op macOS High Sierra (10.13) en eerder kunt beheren.

Toegang tot Cover Flow View

Cover Flow stelt je in staat om snel door alle items in een map te bladeren. De weergave-opties zijn grotendeels hetzelfde als de lijstweergave-opties. Als je een map bekijkt in de Finder in de Cover Flow-weergave, zijn er enkele extra opties waarmee je het uiterlijk en gedrag kunt bepalen.

  1. Open een map in een Finder-venster.
  2. Zorg ervoor dat u zich in de Cover Flow-modus bevindt door as Cover Flow te selecteren in het View menu.
  3. Klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied van het venster en selecteer Toon weergaveopties. Als u wilt, kunt u dezelfde weergaveopties weergeven door Bekijken > Weergaveopties weergeven te selecteren in de menubalk.
Image
Image

Cover Flow View-opties

U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Altijd openen in Cover Flow: Finder gaat standaard naar de Cover Flow-weergave wanneer u een map opent. Je kunt nog steeds de weergaveknoppen van de Finder gebruiken om het weergavetype te wijzigen nadat je een map hebt geopend.
  • Rangschikken op en Sorteer opties: Deze instellingen bepalen de standaardvolgorde van bestanden in Finder. Lees voor meer informatie over dit onderwerp over de nieuwe optie 'Rangschikken op'.
  • Pictogramgrootte: Kies tussen twee pictogramformaten: klein of groot. De optie voor pictogramgrootte heeft geen invloed op de grootte van het Cover Flow-paneel. Het verwijst naar de pictogrammen in het lijstvenster. Door de kleine pictogramgrootte te selecteren, kunt u meer informatie zien in een Finder-venster. Als u het grote pictogram kiest, worden meer details weergegeven.
  • Tekstgrootte: Met dit vervolgkeuzemenu kunt u de tekstgrootte specificeren die wordt gebruikt voor de naam van een item en de kenmerken die in elke kolom worden weergegeven.
  • Kolommen weergeven: Naast de kolom die de naam van een item of bestand aangeeft, zijn er verschillende optionele kolommen die de Finder kan weergeven. Ze omvatten:
  • Datum gewijzigd: De datum waarop het item voor het laatst is gewijzigd.
  • Aanmaakdatum: De datum waarop het item oorspronkelijk is gemaakt.
  • Datum laatst geopend: Geeft de datum weer waarop de items voor het laatst zijn geopend door een gebruiker of app.
  • Datum toegevoegd: Toen het item aan de map werd toegevoegd.
  • Size: Toont de grootte van een bestand. Mappen zullen alleen hun grootte weergeven als het selectievakje Bereken alle formaten is aangevinkt.
  • Soort: Geeft het itemtype weer, zoals map, tekst, jpeg of PDF.
  • Version: Geeft het versie-attribuut weer. Toepassingen zijn het enige type item dat gewoonlijk een versiekenmerk heeft.
  • Opmerkingen: Aan elk item kan een opmerking worden gekoppeld. Opmerkingen worden toegevoegd via het menu Get Info, dat beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop op een item in de Finder of op het bureaublad klikt.
  • Tags: In deze kolom wordt de kleur weergegeven van een tag die aan het item is toegewezen. Tags vervangen Labels gebruikt in eerdere versies van macOS.
  • Gebruik relatieve datums: U kunt datums weergeven op hun actuele kalenderdatum of als relatieve datum vanaf vandaag. Relatieve datums worden bijvoorbeeld weergegeven als 'Gisteren, 17:13 uur' of 'Vandaag, 4:00 uur'. Datums ouder dan gisteren worden weergegeven als kalenderdatums.
  • Bereken alle maten: Deze optie is alleen actief als je Size hebt gekozen als een van de kolommen om weer te geven. Als deze optie is aangevinkt, zullen alle items en mappen hun grootte weergeven. Het berekenen van de grootte van een map kan tijd kosten, vooral als deze een groot aantal submappen bevat. Als u de grootte van een map niet hoeft te weten, schakelt u deze optie uit.
  • Toon pictogramvoorbeeld: Deze optie schakelt de mogelijkheid van pictogrammen in of uit om een miniatuurvoorbeeld van hun inhoud te tonen. Met een vinkje op zijn plaats, tonen de pictogrammen een voorbeeld; als het vinkje is verwijderd, wordt het standaardpictogram van het bestand weergegeven.

De laatste optie in het Cover Flow-weergavevenster is Als standaard gebruiken Als u deze knop selecteert, worden de weergave-opties van de huidige map als standaard voor alle Finder-vensters gebruikt. Als u deze knop per ongeluk selecteert, zult u misschien niet blij zijn te ontdekken dat elk Finder-venster nu de inhoud ervan weergeeft met Cover Flow.

Voor meer informatie over het instellen van de standaardweergave van de Finder, zie Finder-weergaven instellen voor mappen en submappen.

Aanbevolen: