Hoe F op Android te bedienen

Inhoudsopgave:

Hoe F op Android te bedienen
Hoe F op Android te bedienen
Anonim

Wat te weten

  • Android mist een universele tekstzoekfunctie vergelijkbaar met Control + F op een pc.
  • In plaats daarvan hebben apps vaak de functie Zoeken op pagina of Zoeken (zoek naar een menu in de linker- of rechterbovenhoek).

De Control + F snelkoppeling (Command + Fop een Mac) is een gemakkelijke manier om tekst op een computer te vinden. Android-apparaten kunnen worden gebruikt om tekst te zoeken, maar de methode verschilt per app. Dit artikel leert je hoe je Control+F kunt gebruiken op Android.

Bottom Line

Android mist een universele Control+F-snelkoppeling om tekst te vinden, dus er is geen enkele, gestandaardiseerde manier om tekst te vinden die in alle Android-apps werkt. De meeste apps hebben echter een manier om tekst te vinden en we zullen de meest voorkomende uitleggen en je tips geven over het vinden van de functie in de app die je gebruikt.

Hoe F te bedienen in Chrome op Android

Hier leest u hoe u Control+F in Chrome op Android kunt gebruiken.

  1. Open het kebabmenu (drie verticale stippen) rechtsboven.
  2. Tik op Zoeken op pagina.
  3. Chrome zoekt terwijl u typt en markeert overeenkomende tekst. Selecteer Zoeken (het vergrootglaspictogram) om het toetsenbord te sluiten en uw zoekopdracht te voltooien.

    Image
    Image

Deze stappen zijn over het algemeen van toepassing op onder andere Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Opera. De stappen zijn bijna identiek in deze browsers, hoewel de pictogrammen en het uiterlijk van het menu zullen verschillen.

Hoe F te bedienen in Google Docs

Google Docs is een gratis app voor het bewerken van documenten die op sommige Android-telefoons is geïnstalleerd. Als u leert zoeken naar tekst in Google Documenten, kunt u door de meeste documentbestanden bladeren. Hier leest u hoe u Control+F kunt gebruiken in Google Docs.

  1. Open het menu (drie verticale stippen) rechtsboven.
  2. Tik op Zoeken en vervangen.
  3. Voer de tekst in die je wilt vinden.
  4. Tik op Zoeken (het vergrootglaspictogram).

    Overeenkomende tekst wordt gemarkeerd door het document weergegeven.

    Image
    Image

De bovenstaande stappen zijn van toepassing op Google Documenten, maar zijn handig voor andere apps voor het bewerken van documenten. De meeste hebben een menu op een vergelijkbare locatie en de meeste verwijzen naar de tekstzoekfunctie als Find and Replace.

Microsoft Word is een opmerkelijke uitzondering, omdat het een tekstzoekfunctie (een vergrootglaspictogram) in de menubalk bovenaan de app plaatst.

Hoe F te bedienen in Berichten

Berichten is de standaard sms-app voor Android-apparaten. Zo bedien je F in de Berichten-app.

  1. Tik op Zoeken (het vergrootglaspictogram) in de menubalk bovenaan de app.
  2. Voer de tekst in waarnaar u wilt zoeken.
  3. Tik op Zoeken (het vergrootglaspictogram) rechtsonder op het QWERTY-toetsenbord.

    Teksten die overeenkomen met de zoekopdracht verschijnen in de app met overeenkomende tekst gemarkeerd.

    Image
    Image

Deze methode is niet zo universeel als andere, omdat veel fabrikanten van Android-telefoons de standaard Berichten-app vervangen door hun eigen alternatief. Berichten-apps van derden, zoals WhatsApp, verschillen ook.

Hoewel elke berichten-app op Android zijn eigen, unieke methode heeft, bestempelen de meeste de Control+F-functie als Search of Find en gebruik een vergrootglaspictogram om het weer te geven.

Control F gebruiken in andere Android-apps

Het is jammer dat er een gebrek is aan een universele Control+F-functie in Android, maar nu je klaar bent met het artikel, heb je misschien een paar trends opgemerkt.

De meeste apps plaatsen een tekstzoekfunctie in een menu (drie verticale stippen). In sommige gevallen is de tekstzoekfunctie te vinden in een menubalk bovenaan de app. Soms wordt een vergrootglaspictogram gebruikt om de zoekfunctie weer te geven.

Hoewel veel Android-apps tekst zoeken bieden, is dit niet altijd beschikbaar. Helaas is het onmogelijk om naar tekst te zoeken in een Android-app die geen eigen in-app-tekstzoekfunctie heeft.

FAQ

    Hoe doe ik een Control-F in een PDF op Android?

    Afhankelijk van welke app je gebruikt om pdf's op een Android-telefoon te bekijken, heb je waarschijnlijk een zoekoptie. Zoek naar een vergrootglaspictogram in de werkbalk of op het toetsenbord, of zoek naar een optie "Zoeken" in een hamburger- of kebabmenu.

    Hoe bedien ik-F in Google Drive op een Android?

    De Google Drive-app heeft een ingebouwde zoekfunctie, net als Google Docs. Ga naar More (drie stippen) > Find and Replace om te zoeken naar woorden en woordgroepen in het document, spreadsheet of ander item.

Aanbevolen: