Razer Blade Pro 17 Review: draagbare krachtpatser

Inhoudsopgave:

Razer Blade Pro 17 Review: draagbare krachtpatser
Razer Blade Pro 17 Review: draagbare krachtpatser
Anonim

Bottom Line

De Razer Blade Pro 17 komt in de buurt van een onberispelijke laptop. Zijn indrukwekkende grafische kracht leent zich zowel voor geavanceerde game-ervaringen als voor zware productiviteit en creatieve taken.

Razer Blade Pro 17

Image
Image

Razer heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor onze volledige productreview.

Net als een bewoonbare wereld die om zijn ster draait op de precieze afstand om het leven te ondersteunen, bewoont de Razer Blade Pro 17 die zeldzame Goudlokje-zone van de perfecte laptop. Bijna altijd zul je een achilleshiel vinden die de ervaring verzuurt, maar aan de oppervlakte en het specificatieblad lijkt de Blade Pro 17 bijna engelachtig in zijn opmerkelijke perfectie. Na 50 uur testen vond ik het een uitstekende laptop voor zowel productiviteit als gaming.

Ontwerp: Donker elegant

Hoewel het felgroene Razer-logo en het RGB-toetsenbord met achtergrondverlichting er geen twijfel over laten bestaan dat dit inderdaad een gaming-laptop is, is de Razer Blade Pro 17 echt heel elegant en verfijnd, met een slank zwart chassis dat even thuis in een meer professionele omgeving. Het 17-inch scherm en de serieus krachtige componenten vereisen een zekere mate van bulk, maar alles bij elkaar genomen is het opmerkelijk dun en licht. Het is groot genoeg om een echte desktop-pc-vervanging te zijn, maar compact genoeg om mee te nemen op de weg.

Ik waardeerde het ruime, zeer responsieve toetsenbord en nog meer het enorme trackpad.

Het scharniermechanisme van de Blade Pro 17 is soepel en gemakkelijk te bedienen, maar stevig genoeg zodat het scherm niet wiebelt. De flinterdunne randen versterken het indrukwekkende uiterlijk van de laptop. De laptop wordt geleverd met een grote voedingseenheid en een ongewoon lange stroomkabel van indrukwekkend hoge kwaliteit.

Ik waardeerde het ruime, zeer responsieve toetsenbord en nog meer het enorme trackpad dat qua nauwkeurigheid en reactievermogen wedijvert met dat van Dell en Apple. Het maakt het gebruik van de laptop zonder muis een veel haalbaarder voorstel, en in combinatie met het touchscreen in de configuratie die ik heb getest, is deze laptop opmerkelijk vanwege het gebruiksgemak. Programmeerbare RGB-achtergrondverlichting is een leuke bonus.

De Blade Pro 17 heeft een respectabele reeks poorten, waaronder drie USB 3.2 Gen 2 Type-A-poorten, twee USB 3.2 Gen 2 Type-C-poorten (waarvan één ook Thunderbolt 3), een RJ45 2.5GB Ethernet poort, HDMI 2.1 en een UHS-III SD-kaartlezer.

Mijn enige klacht over het algehele ontwerp is dat er geen speciale DisplayPort of mini-DisplayPort is. Dit betekent dat je een USB-C naar DisplayPort-adapter nodig hebt om externe beeldschermen met hoge resolutie/verversingssnelheid of VR-headsets op de laptop aan te sluiten. Gelukkig zijn dergelijke adapters goedkoop en werken ze goed, zoals ik ontdekte bij het gebruik van de HP Reverb 2 aangesloten op de Blade Pro 17.

Image
Image

Display: Superieure visuele kwaliteit

Het 17-inch scherm van de Razer Blade Pro 17 is er in twee smaken: snel of gedetailleerd. Ik heb de laatste getest en was behoorlijk onder de indruk van de details waartoe het 4K-scherm in staat is, evenals de kleurnauwkeurigheid. Dit model is absoluut ideaal voor taken zoals fotobewerking of grafisch ontwerp, aangezien het 100 procent van het Adobe RGB-kleurengamma en 400 nits helderheid dekt.

Als je echter framesnelheden nodig hebt die hoger zijn dan dit 120Hz 4K-scherm, kun je in plaats daarvan de 1080p-optie overwegen met zijn bijna obscene 360Hz-verversingssnelheid. Als alternatief biedt Razer een middenwegoptie met een resolutie van 1440p en 165 hertz.

Bottom Line

Aan de slag met de Blade Pro 17 was eenvoudig en duidelijk. Start het gewoon op, doorloop het standaard installatieproces van Windows 10 en u bent klaar om te beginnen.

Prestaties: Power to spare

De Blade Pro 17 behandelde alles wat ik erop gooide met zelfvertrouwen, en er zijn momenteel slechts een handvol apparaten beschikbaar die dit kunnen evenaren. Het bevat een Core i7-10875H, 32 GB RAM, een terabyte PCIe NVMe-opslag (met ruimte voor extra schijven) en vooral een Nvidia RTX 3080. Hoewel de vormfactor dit monster van een GPU beperkt in vergelijking met desktop-pc's, zult u waarschijnlijk niet merken. Of je nu Cyberpunk 2077, Assassin's Creed: Valhalla wilt spelen of zware videobewerking wilt doen, deze laptop is klaar voor de taak.

Zelfs in een notoir veeleisend spel als CyberPunk 2077 had ik moeite om de laptop tot het uiterste te drijven.

De laptop scoorde goed in de GFX Bench Aztec Ruins DirectX 12-test, met 3.858 frames, en behaalde een score van 5.347 in PCMark 10. De Blade Pro 17 behaalde ook consistent hoge framesnelheden bij het uitvoeren van de Assassin's Creed: Valhalla benchmarking-applicatie met maximale grafische instellingen.

In de praktijk betekende dit dat ik zelfs in een notoir veeleisend spel als CyberPunk 2077 moeite had om de laptop tot het uiterste te drijven. Met de maximale instellingen ingeschakeld, kwam ik alleen merkbare dalingen van de framesnelheid tegen bij het reizen met extreem hoge snelheden door bijzonder dichte delen van de stad. Tijdens normaal spelen was het een opmerkelijk consistente ervaring.

Hetzelfde geldt voor elke andere game die ik erin gooide, inclusief het veelvuldig gebruiken voor VR-ervaringen zoals Star Wars: Squadrons, waar een hoge en consistente framesnelheid absoluut cruciaal is. Dit maakt de Blade Pro 17 ideaal voor VR op kamerschaal, vooral als je ermee wilt pronken bij een vriend thuis of als de ideale ruimte in je huis voor VR niet geschikt is voor een desktop-pc.

Natuurlijk, voor foto- en videobewerking is al die oomph van harte welkom. Het is meer dan in staat om energie-intensieve taken voor het maken van inhoud aan te kunnen. Het werd met name nooit bijzonder heet of luid, zelfs niet onder zware gaming- of productiviteitsbelasting. Dit is te danken aan het innovatieve dampkamerkoelsysteem van Razor, dat ook deel uitmaakt van wat ervoor zorgt dat de laptop zo dun en licht is.

Het is meer dan in staat om energie-intensieve taken voor het maken van inhoud aan te kunnen.

Audio: Luid en trots

De prominente luidsprekerroosters van de Blade Pro 17 maken duidelijk dat deze laptop de geluidskwaliteit buitengewoon serieus neemt. Muziek, films en games profiteren hier enorm van, en ik had eerlijk gezegd niet de behoefte om het aan te sluiten op speciale luidsprekers of een headset. Het heeft uitstekend werk geleverd door het brede scala aan tonen in de 2Cellos-cover van "Thunderstruck" te reproduceren, die ik gebruikte om de audioapparaten die ik testte te beoordelen. Over het algemeen heeft de Blade Pro 17 gemakkelijk een van de beste geluidssystemen die ik ooit in een laptop heb gevonden.

De Blade Pro 17 heeft gemakkelijk een van de beste geluidssystemen die ik ooit in een laptop heb gevonden.

Bottom Line

Het hebben van een webcam op een laptop is een noodzaak, en het is goed dat de Blade Pro 17 er een heeft, maar ik was oprecht verrast door de slechte kwaliteit van de video. Je krijgt alleen 720p, maar voor een webcam is dat niet per se een probleem. Het grote probleem is hoe korrelig het beeldmateriaal eruitziet, zelfs bij fatsoenlijk licht. Het klaart de klus, maar ik had meer verwacht van zo'n duur apparaat.

Software: Bloatware gratis

De Blade Pro 17 mist iets dat echt als bloatware kan worden omschreven. De enige vooraf geïnstalleerde software die ik op de laptop vond, is Razer Synapse, wat essentieel is voor het regelen van de RGB-achtergrondverlichting.

Connectiviteit: Up-to-date

Zoals je zou verwachten, heeft de Blade Pro 17 de nieuwste netwerkhardware die je nodig hebt voor razendsnelle connectiviteit, inclusief Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 en een Ethernet-poort. Het was altijd snel en betrouwbaar, en ik heb nooit problemen ondervonden met connectiviteit.

Image
Image

Bottom Line

Een waarschuwing bij het inpakken van zoveel kracht in de Blade Pro 17 is dat je er niet veel van kunt verwachten op het gebied van de levensduur van de batterij. Het was slechts goed voor ongeveer 4-5 uur losgekoppeld, hoewel dit natuurlijk varieert op basis van energiebesparende instellingen en waarvoor je het gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat je hier in wezen een volwaardige gaming-pc gebruikt, dus ik beschouw deze relatief slechte levensduur van de batterij als een acceptabel compromis voor de extreme kracht en draagbaarheid van het apparaat.

Prijs: de kosten waard

Met een adviesprijs van $ 3.600 zoals getest, is de Razer Blade Pro 17 zeker prijzig, maar als je kijkt naar de krachtige componenten waar zo veel vraag naar is en zo moeilijk te vinden zijn, biedt deze laptop echt een behoorlijke prijs voor geld. Het vermogen om zowel als draagbare spelmachine als desktopvervanger te functioneren, maakt dat hoge prijskaartje gemakkelijker te verdragen.

Image
Image

Razer Blade Pro 17 vs. Alienware Aurora R11 Gaming Desktop

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige gaming-setup, is de kwestie van laptop versus desktop een stuk lastiger dan vroeger. Het prestatie- en prijsverschil is er nog steeds, maar het is opmerkelijk klein. Omdat componenten moeilijk te verkrijgen zijn, is het bouwen van je eigen gaming-pc niet echt een optie. Als je een van de nieuwste grafische kaarten van Nvidia wilt, kun je het beste een vooraf gebouwde kaart zijn.

De twee beste opties op dit moment zijn misschien wel de Razer Blade Pro 17 en de Alienware Aurora R11 Gaming Desktop. Met vergelijkbare configuraties biedt de R11 meer prestaties tegen een lagere prijs. De meeste gamers zullen die prestatiekloof echter niet opmerken, en met zijn geweldige scherm, uitstekende toetsenbord en krachtige luidsprekers maakt de Razer Blade Pro 17 veel van het verschil in termen van algehele waarde. Tenzij je die extra prestaties nodig hebt, of als je al randapparatuur van hoge kwaliteit hebt, geeft de draagbaarheid van de Blade Pro 17 hem een aantrekkelijk voordeel.

De perfecte combinatie van draagbaarheid en kracht in een laptop

Zelden krijgt een laptop zoveel gelijk als de Razer Blade Pro 17. Het is zowel een echte desktopvervanger als een ultradraagbare krachtpatser. Het behoudt ook zijn gaming-roots en is tegelijkertijd verfijnd en professioneel, zodat het niet misstaat in een professionele omgeving. Als uw budget het toelaat, komt dit het dichtst in de buurt van een apparaat zonder compromissen.

Vergelijkbare producten die we hebben beoordeeld

Dell XPS 13 7390 2-in-1

Razer Blade 15

Apple MacBook Pro 13-inch (M1, 2020)

Specs

  • Productnaam Blade Pro 17
  • Product Merk Razer
  • RZ09-368C63
  • Prijs $3, 600.00
  • Gewicht 6 lbs.
  • Productafmetingen 15,55 x 10,24 x 0,78 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • processor Intel i7-10875H
  • RAM 32GB
  • Opslag 1TB PCIe NVMe
  • GPU Nvidia Geforce RTX 3080
  • Beeldscherm 3840 x 2160 60Hz
  • Poorten 3 USB 3.2 Gen2 Type-A, twee USB 3.2 Gen 2 Type C (gedeeld met Thunderbolt 3-poort), RJ45-ethernetpoort, HDMI 2.1 UHS-iii SD-kaartlezer
  • Besturingssysteem Windows 10

Aanbevolen: