EPUB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EPUB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EPUB-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een EPUB-bestand is een Open eBook-bestand.
  • Open er een met Calibre, Apple Books of Readium.
  • Converteer EPUB naar PDF of MOBI met Zamzar zodat het werkt op je Kindle.

Dit artikel legt uit wat een EPUB-bestand is, hoe je er een opent op al je apparaten en hoe je er een converteert naar een ander formaat dat werkt met je eReader.

Wat is een EPUB-bestand?

Een EPUB-bestand (afkorting van elektronische publicatie) heeft de bestandsindeling Open eBook. Je kunt EPUB-bestanden downloaden en lezen op je smartphone, tablet, e-reader of computer. Deze gratis beschikbare eBook-standaard ondersteunt meer hardware-eBook-readers dan enig ander bestandsformaat.

EPUB 3.2 is de nieuwste EPUB-versie. Het ondersteunt de nieuwste versies van HTML, CSS en SVG en heeft ingebouwde ondersteuning voor ingesloten interactiviteit, audio en video.

Image
Image

Als je op zoek bent naar gratis EPUB-boekdownloads, weet dan dat er veel online bronnen zijn waar je gratis boeken kunt vinden, zoals Open Library.

Hoe een EPUB-bestand te openen

EPUB-bestanden kunnen worden geopend in de meeste eBook-readers, inclusief de B&N Nook, Kobo eReader en Apple's Books-app. Je kunt boeken converteren met een EPUB-converter om ze bruikbaar te maken op de Amazon Kindle, of je kunt de Send to Kindle-app gebruiken om het boek naar je lezer te e-mailen, die de conversie voor je zal doen.

Deze boeken kunnen ook worden geopend op een computer met verschillende gratis programma's, zoals Calibre, Adobe Digital Editions, Apple Books, EPUB File Reader, Stanza Desktop, Okular en Sumatra PDF.

Naast enkele van de zojuist genoemde programma's, kunnen Mac-gebruikers EPUB-bestanden lezen met Readium.

Veel iPhone- en Android-apps bekijken EPUB-bestanden. Er zijn ook add-ons en extensies voor Firefox en Chrome waarmee je net als andere documenten in de browser kunt lezen. EPUBReader voor Firefox en Simple EPUB Reader voor Chrome zijn slechts enkele voorbeelden.

Google Play Boeken is een andere plaats waar u EPUB-bestanden kunt openen door ze te uploaden naar uw Google-account en deze te bekijken via de webclient.

Omdat EPUB-bestanden zijn gestructureerd als ZIP-bestanden, kun je een EPUB-eBook hernoemen,.epub vervangen door.zip, en het bestand vervolgens openen met je favoriete bestandscompressieprogramma, zoals de gratis 7-Zip-tool. Binnenin zou je de inhoud van het EPUB eBook in HTML-formaat moeten vinden, evenals de afbeeldingen en stijlen die zijn gebruikt om het boek te maken. Het formaat ondersteunt het insluiten van bestanden zoals GIF-, PNG-, JPG- en SVG-afbeeldingen.

Een EPUB-bestand converteren

Er zijn verschillende manieren:

  • Caliber is hiervoor het belangrijkste programma. Het converteert van en naar de meeste andere eBook-indelingen, inclusief degenen die compatibel zijn met de Amazon Kindle. Enkele van de ondersteunde conversies zijn EPUB, FB2, HTML, LIT, LRF, MOBI, PDF, PDB, RTF, TXT en SNB.
  • Zamzar is een online EPUB-converter die het vermelden waard is. U kunt de website gebruiken om het boek te converteren naar PDF, TXT, FB2 en andere vergelijkbare tekstformaten.
  • Het gebruik van de Online eBook Converter is een manier om een EPUB-bestand te maken van een ander documentbestand, zoals AZW of PDF.

Je kunt een conversie proberen door het boek in een van de andere lezers te openen en ervoor te kiezen het geopende bestand op te slaan of te exporteren als een ander bestandsformaat, hoewel dit waarschijnlijk niet zo effectief is als het gebruik van Calibre of andere online bestandsconversieprogramma's.

Kan het nog steeds niet openen?

Een van de meest voorkomende fouten bij het openen van een onbekend bestandstype is het verkeerd lezen van de bestandsextensie. Hoewel verschillende bestandsindelingen verschillende bestandsextensies gebruiken, lijken ze soms erg veel op elkaar, wat verwarrend kan zijn als je er een probeert te openen of te converteren.

Een PUB-bestand is bijvoorbeeld slechts één letter verwijderd van het gebruik van exact hetzelfde achtervoegsel als EPUB-bestanden, maar in plaats van eBook-bestanden te zijn, worden ze door Microsoft Publisher gebruikt als documenten.

Het is ook gemakkelijk om een EPM- of EBM-bestand te verwarren met een EPUB-bestand. EBM-bestanden zijn ofwel EXTRA! Basic Macro-bestanden of Embla Recording-bestanden, maar geen van beide formaten is een eBook. De eerste wordt geopend met Micro Focus-software en de andere wordt gebruikt door Embla RemLogic-software.

Als je ontdekt dat je bestand de EPUB-bestandsextensie niet gebruikt, lees het dan opnieuw om te zien wat de extensie is en onderzoek het vervolgens op Google of hier op Lifewire om meer te weten te komen over waar het voor wordt gebruikt en hoe het te openen en/of te converteren.

FAQ

    Hoe open ik EPUB-bestanden op Windows?

    Download en open de Calibre-software voor uw pc > selecteer Boeken toevoegen > voeg de bestanden toe aan uw bibliotheek > markeer een bestand > Bekijken.

    Hoe open ik een EPUB-bestand in Adobe Reader?

    Adobe Acrobat Reader is uitsluitend een programma voor het bekijken en afdrukken van PDF-bestanden. U kunt een ander gratis Adobe-programma, Adobe Digital Editions, gebruiken om zowel PDF- als EPUB-bestanden op uw pc of Mac te bekijken. Download en start de software > selecteer File > Add to Library > en selecteer het bestand/boek dat u wilt bekijken.

Aanbevolen: