Hoe Joy-Con Drift op Nintendo Switch en Switch Lite te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Joy-Con Drift op Nintendo Switch en Switch Lite te repareren
Hoe Joy-Con Drift op Nintendo Switch en Switch Lite te repareren
Anonim

Iedereen die veel tijd met de Nintendo Switch-gameconsole heeft doorgebracht, heeft een van de meest voorkomende problemen met de Joy-Con-controllers tegengekomen of gehoord: drift.

Joy-Con-drift treedt op wanneer de controller een invoer onjuist registreert. In het spel kan je personage bijvoorbeeld in een bepaalde richting bewegen, zelfs als je de joystick niet hebt aangeraakt.

Image
Image

Bottom Line

Joy-Con-drift heeft vaker invloed op de linker joystick dan op de rechter, mogelijk omdat het meestal degene is die je gebruikt om een personage in een game te verplaatsen, dus het wordt meer gebruikt. Afgezien van eenvoudige slijtage, kunnen andere oorzaken van drift een verkeerde kalibratie, een verbindingsprobleem of vuil in de sensor zijn.

Hoe Joy-Con Drift op Nintendo Switch en Switch Lite te repareren

De stappen die je neemt om Joy-Con-drift te verhelpen, zijn afhankelijk van of je de gewone Nintendo Switch of de Switch Lite gebruikt. Volg deze suggesties om je controller weer aan het werk te krijgen.

  1. Reinig de joystick. Ondanks de rubberen pakking die het meeste vuil en vuil uit de Joy-Con moet houden, kan er stof binnendringen en de sensoren verstoren. Als je een blikje perslucht met een mondstuk hebt, probeer dan een paar schoten onder de pakking te krijgen, beweeg de betreffende joystick een beetje en herhaal dan.
  2. Verbind je Joy-Cons met de Switch. Deze oplossing is geen optie als je de Nintendo Switch Lite gebruikt, die geen verwijderbare Joy-Cons heeft. Maar als je de originele versie hebt, kunnen je controllers problemen hebben met de communicatie met de console en deze valse invoer geven. Haal de Switch uit het dock en schuif de Joy-Cons in de zijkanten om te zien of ze op deze manier goed werken.

    Als deze oplossing werkt, maar je je Switch toch in het dock wilt gebruiken, probeer dan dichter bij de console te spelen om ervoor te zorgen dat de verbinding sterk blijft.

  3. Reset je knopconfiguratie. Als je de knoppen van je controller op maat hebt aangepast, kunnen de nieuwe instellingen van invloed zijn op hoe goed de Joy-Con werkt. Ga vanuit het Home scherm naar System Settings > Controllers and Sensors > Change Knoptoewijzing en selecteer vervolgens Reset

    Als je de knoppen van je Joy-Con opnieuw hebt toegewezen, verschijnt er een blauw sleutelsymbool naast het pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm.

  4. Controleer op firmware-updates. Net als de console geeft Nintendo nieuwe software aan de controllers om ze beter en efficiënter te laten werken. Op het Controllers and Sensors scherm in Systeeminstellingen, selecteer Update Controllers om te zien of je Joy-Cons de meest recente versie van hun firmware gebruiken.

    Controleer de console op updates door vanuit het startscherm naar Systeeminstellingen te gaan, omlaag te scrollen naar System ente selecteren Systeemupdate.

  5. Kalibreer de controllers. Om verschillende redenen kunnen de joysticks op uw controllers uit het oog verliezen waar hun midden- of neutrale positie is. Het Controllers and Sensors gedeelte van Systeeminstellingen heeft ook een gebied genaamd Calibrate Control Sticks dat je helpt bij het inbellen van je Joy-Cons.
  6. Controleer op software-updates. Als je maar in één game drift krijgt, kijk dan of deze up-to-date is. Markeer het op het startscherm, druk op de + (plus)-knop en selecteer Software-update > Via internet.

  7. Bevestig je instellingen. Deze optie is ook van toepassing op specifieke games, waarvan sommige bewegingsbesturing gebruiken (bijvoorbeeld de Joy-Con kantelen om een racetitel in te sturen). Controleer de instellingen in het spel om te zien of het bewegingsbesturingen gebruikt in plaats van joysticks.
  8. Verwijder alle stickers of skins van de Joy-Con. Als je je Switch of Switch Lite hebt aangepast met stickers of een aangepaste skin, kan dit de joystick verstoren.
  9. Neem contact op met Nintendo. Als je controller nog steeds niet goed werkt, en je wilt ze niet zelf openen, biedt de Switch-fabrikant een reparatieservice voor Joy-Cons waarbij je je randapparaat moet opsturen.
  10. Vervang de joystick. Behalve alle officiële oplossingen, kunt u ook een nieuw onderdeel bestellen en zelf omwisselen. Sites zoals iFixit bieden vervangingen, tools en stapsgewijze instructies die je helpen om de Joy-Con open te breken en een nieuwe joystick te plaatsen.

    Je zou deze optie alleen moeten gebruiken als je het prettig vindt om je hardware zelf te openen, en dit kan je garantie ongeldig maken.

Aanbevolen: