Hoe de PS4-controller op Android aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe de PS4-controller op Android aan te sluiten
Hoe de PS4-controller op Android aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Houd de knoppen PS en Share op de controller ingedrukt, ga naar de Bluetooth-instellingen van je Android-apparaat en tik opDraadloze controller.
  • Om de controller van je Android-apparaat te ontkoppelen, sluit je de controller opnieuw aan op je PS4 via de USB-kabel.
  • Sommige functies werken niet op alle Androids. Een andere draadloze Android-gamecontroller werkt mogelijk beter met uw apparaat.

Dit artikel legt uit hoe je een PS4-controller aansluit op een Android-apparaat. De instructies zijn van toepassing op de officiële Sony DualShock 4-controller en apparaten met Android 7 of hoger, inclusief Sony Xperia-telefoons.

Hoe een PS4-controller op een telefoon aan te sluiten

Zo koppel je een PS4-controller aan een Android-telefoon of -tablet:

  1. Houd op de PS4-controller de PS-knop en de Share-knop tegelijkertijd ingedrukt om hem in de koppelingsmodus te zetten. Het LED-lampje op de controller zou moeten beginnen te knipperen.
  2. Veeg op uw Android-apparaat omlaag en tik op Bluetooth.
  3. Tik op Draadloze controller.

    Wat te weten

    Als u geen lijst met apparaten ziet, tikt u op de Bluetooth-schakelaar om deze in te schakelen en tikt u vervolgens op Scan.

  4. Als je wordt gevraagd of je de controller met je apparaat wilt koppelen, tik je op Ja of OK.

    Image
    Image
  5. Start een game om te beginnen met spelen met je PS4-controller.

Naast het koppelen van je PS4-controller met je Android-apparaat, kun je ook PS4-games spelen op je Android-apparaat met PS4 Remote Play.

PS4-bediening op Android

Sony Xperia-apparaten zijn geoptimaliseerd om te werken met PS4-controllers, maar er zijn een paar functies die niet beschikbaar zijn op andere Androids:

  • Het touchpad werkt niet, dus voor sommige games moet je nog steeds op het scherm tikken.
  • U kunt de LED-kleur niet aanpassen.
  • De trilfunctie, bewegingssensor en koptelefoonaansluiting werken niet. Je kunt nog steeds een koptelefoon op je telefoon aansluiten.

Games die zijn ontworpen om Bluetooth-controllers te ondersteunen, zouden prima moeten werken met de DualShock 4, maar andere draadloze Android-gamecontrollers werken mogelijk beter met uw apparaat.

Verbind je controller opnieuw met je PS4

Aangezien het slechts met één apparaat tegelijk kan worden gekoppeld, moet je je PS4-controller opnieuw synchroniseren met de console. Sluit de controller aan op je PS4 met behulp van de USB-kabel en druk op de PS-knop. Je kunt je PS4-controller ook aansluiten op een pc of Mac.

Aanbevolen: