De 7 beste gaming-tablets, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 7 beste gaming-tablets, getest door Lifewire
De 7 beste gaming-tablets, getest door Lifewire
Anonim

Met de beste gaming-tablets kunnen gebruikers genieten van een steeds groter wordende selectie van mobiele games, variërend van informele afleiding van 5 minuten tot grafisch veeleisende mainstream-titels tot volledige consolegames die via de cloud worden gespeeld. Dit vraagt om tablets die zijn uitgerust met snelle draadloze verbindingen, beeldschermen met een hoge resolutie en krachtige hardware die geen concessies doet aan draagbaarheid en batterijduur.

Wat dit uiteindelijk betekent, is dat de beste gaming-leien dezelfde zijn die onze recensenten als de beste tablets als geheel beschouwden. Dit omvat de premium-apparaten van Apple's iPad-reeks, Android-aangedreven modellen zoals Samsung's Galaxy Tab en veelzijdige converteerbare laptops die op Windows draaien.

Deze apparaten zijn verre van uitsluitend toegewijde gaming-tablets, maar maken gebruik van de nieuwste processors en mobiele technologie om productiviteit en goed afgeronde multimediafuncties te bieden, terwijl ze ook de prestaties bieden om de hoogste niveaus van mobiel gamen aan te kunnen.

Blader door de lijst die we hieronder hebben samengesteld voor enkele van de beste gaming-tablets van verschillende fabrikanten en besturingssystemen.

Beste iPad: Apple iPad Pro 12,9-inch (2021)

Image
Image

Apple's iPads blijven de standaard voor tablets bepalen, waarbij de iPad Pro de top van de lijn vertegenwoordigt in zowel functies als prijs. Het eersteklas apparaat heeft altijd alle games en grafische apps die we erop hebben getest doorstaan, en het nieuwste model tilt de verwerkingskracht naar een nog hoger niveau met de baanbrekende M1-chip van Apple. Als dezelfde processor die wordt gebruikt in MacBook Pro-laptops en iMac-desktops, zorgt deze ervoor dat de tablet alle software aankan die nu of in de nabije toekomst beschikbaar is.

Andere upgrades op de 5e generatie iPad Pro omvatten ondersteuning voor 5G mobiele connectiviteit - als je deze toevoegt, heb je onderweg toegang tot hogesnelheidsnetwerken voor soepel online gamen zonder wifi.

Er is nu ook een optie met een enorme opslagcapaciteit van 2 TB voor diegenen die een grote verzameling hoogwaardige games verwachten te installeren. Dit zijn allebei leuke bonussen in plaats van essentiële upgrades, en misschien verhoogt u het totale prijskaartje al met andere ondersteunde accessoires zoals een toetsenbord, muis en stylus.

De tablet wordt nog steeds geleverd in 11- en 12,9-inch modellen, beide met heldere 264 ppi Liquid Retina-displays. Het grotere scherm is ook geüpgraded met mini-LED-achtergrondverlichting met 2.596 individuele dimzones. De resulterende niveaus van helderheid en contrast zijn vergelijkbaar met die van OLED-schermen en zorgen voor een opvallende visuele pop van games en video's.

Besturingssysteem: iPadOS 14 | Schermgrootte: 12.9 inch | Resolutie: 2732 x 2048 | Processor: Apple M1-chip | RAM: 8GB of 16GB | Opslag: 128GB tot 2TB | Camera: 12MP voor, 12MP/10MP achter | Batterijcapaciteit: 40,88 wattuur

Beste waarde: Apple iPad (2020)

Image
Image

Hoewel hij op een aantal manieren wordt overklast door de duurdere modellen van Apple, is de iPad op basisniveau nog steeds een uitstekende waarde voor een mobiel gamingapparaat van hoge kwaliteit. De 8e generatie tablet heeft een krachtige A12 Bionic-processor die zelfs volledige laptops en 2-in-1 convertibles overtreft.

Onze tester Jeremy Laukkonen was onder de indruk van de manier waarop hij omging met moderne, grafisch zware titels. Hij waardeerde ook de scherpe, responsieve beelden van het 10,2-inch, 2160 x 1620-pixel Retina-display voor gameplay en veel schermruimte om van de graphics te genieten.

Wat de software betreft, draait de iPad op het nieuwste tabletspecifieke besturingssysteem van Apple, iPadOS 14, waardoor navigeren en schakelen tussen apps soepeler dan ooit verloopt. Je kunt profiteren van de Apple App Store en zijn enorme selectie aan games, en je kunt je ook abonneren op de Apple Arcade-gamingservice voor onbeperkte toegang tot een verscheidenheid aan titels voor een laag maandelijks bedrag.

Net als bij andere iPads is de iPad 2020 gemaakt voor meer dan alleen gamen. Het aansluiten van een Bluetooth-toetsenbord helpt bij de productiviteit, en de Apple Pencil is een leuk creatief accessoire.

De vermelde batterijduur van 10 uur is al voldoende voor games, werk en meer, maar uit onze tests bleek dat deze nog langer meegaat tijdens gebruik en bij het streamen van video. In termen van opslagruimte laat de 32GB-optie beperkte ruimte over om mee te werken, dus de 128GB-versie is misschien de beste keuze voor gamers.

Image
Image

Besturingssysteem: iPadOS 14 | Schermgrootte: 10,2 inch | Resolutie: 2160 x 1620 | Processor: A12 Bionic-chip | RAM: 3GB | Opslag: 32GB of 128GB | Camera: 1.2MP voor, 8MP achter | Batterijcapaciteit: 32,4 wattuur

“De 8e generatie iPad 10,2-inch presteerde goed via zowel wifi- als LTE-verbindingen, met indrukwekkendere wifi- dan mobiele resultaten.” - Jeremy Laukkonen, producttester

Beste Android: Samsung Galaxy Tab S7+

Image
Image

Het aanbod van Android-tablets bleef traditioneel achter bij dat van Apple, maar het nieuwste vlaggenschipmodel van Samsung is naar voren gekomen als een legitieme concurrent van de iPad Pro. De premium Galaxy Tab S7+ draait op een snelle octa-core Qualcomm Snapdragon 865+ processor die zowel hoogwaardige games als multitasking en productiviteitstaken aankan.

Net zo indrukwekkend als de prestaties van de S7+ zijn de visuele ervaring: onze recensent Jason Schneider vond het 12,4-inch, 2800 x 1752-pixel scherm het beste scherm dat hij op een tablet heeft gezien. Het wordt versterkt door de Super AMOLED-technologie van Samsung om levendige, nauwkeurige kleuren en diepe zwarttinten te leveren, en een snelle 120 Hz verversingssnelheid die overeenkomt met de actie op het scherm voor maximale vloeiendheid tijdens het spelen.

Het Android-besturingssysteem van de S7+ wordt gecombineerd met de One UI-interface van Samsung voor een efficiënte, moderne tabletervaring. De Google Play Store heeft talloze games en apps beschikbaar om te downloaden, en je krijgt tot 512 GB interne opslagruimte om te vullen (uitbreidbaar tot 1 TB via microSD-kaart).

Xbox Game Pass Ultimate-abonnees met Android-apparaten kunnen ook genieten van de cloud-gamingservice van Microsoft, waarmee je high-end Xbox-games zoals Halo kunt streamen zonder ze te downloaden. En omdat de S7+ 5G-connectiviteit ondersteunt, kun je die games gemakkelijk onderweg spelen, zelfs zonder wifi.

Besturingssysteem: Android 10 | Schermgrootte: 12,4 inch | Resolutie: 2800 x 1752 | Processor: Qualcomm SDM865+ | RAM: 6GB of 8GB | Opslag: 128GB tot 512GB (microSD tot 1TB) | Camera: 8MP voor, 13MP/5MP achter | Batterijcapaciteit: 10, 090 milliampère-uur

“Dit is niet alleen een compacter scherm dan alles wat er in de tabletruimte is, maar het is ook AMOLED, wat betekent dat het zwart zo inktzwart en scherp mogelijk is, en de kleuren zijn oogverblindend helder.” - Jason Schneider, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Microsoft Surface Book 3 15-inch

Image
Image

Voor degenen die willen betalen voor prestaties, er is geen tablet die helemaal op het niveau van Microsoft's Surface Book 3 ligt (met name het 15-inch model, hoewel de 13,5-inch versie net zo capabel kan zijn). Het is eigenlijk een 2-in-1 hybride laptop-tablet en als een volledige laptop met een toetsenbord is het een zeer effectieve productiviteitsmachine.

De binnenkant van de Surface Book 3 omvat een 10e generatie Intel Core i7-processor en tot 32 GB RAM en 2 TB solid-state opslag. Het is ook uitgerust met een Nvidia GeForce GTX 1660 Ti grafische kaart met Max-Q en 6 GB VRAM, wat zorgt voor een indrukwekkende game-ervaring die niet zal worden geëvenaard door de pure tablets op deze lijst. Simpel gezegd, een speciale grafische processor van dat kaliber zal moeilijk te verslaan zijn voor elk tablet- of smartphone-grade system-on-a-chip.

Helaas kun je alleen profiteren van de discrete grafische kaart als de Surface Book 3 is gedockt in een laptopconfiguratie. Maak het scherm los van de toetsenbordbasis en je krijgt een vrij grote, onhandige tablet, zij het een krachtige en veelzijdige tablet.

U kunt ook profiteren van de hoge styluskwaliteit van de Surface-pen, evenals de mogelijkheid van elke Windows-tablet om alle volledige pc-videogames te spelen die beschikbaar zijn voor het Windows-besturingssysteem.

Besturingssysteem: Windows 10 Home | Schermgrootte: 15 inch | Resolutie: 3240 x 2160 | Processor: Intel Core i7-1065G7 | RAM: 16GB of 32GB | Opslag: 256GB tot 2TB | Camera: 5MP voor, 8MP achter | Levensduur batterij: 17,5 uur met basis

Beste Windows: Lenovo Yoga 9i 15-inch

Image
Image

De Yoga-laptops van Lenovo hebben allemaal de handige flexibiliteit om in een draagbare Windows-tablet te veranderen, maar de 15-inch Yoga 9i is bijzonder gamervriendelijk. De Yoga 9i is een concurrent van Microsoft's (duurdere) Surface Book-lijn en verpakt op dezelfde manier een speciale grafische kaart in een 2-in-1 tablet, in de vorm van een Nvidia GeForce GTX 1650 Ti met 4 GB VRAM.

In plaats van het afneembare formaat van de Surface Book, kun je met het converteerbare ontwerp van de Yoga 9i te allen tijde profiteren van de GPU, zelfs in tabletmodus. Dat betekent meeslepende gaming-beelden en soepele gameplay op een draagbare lei die je in je handen kunt houden.

Het gigantische 15,6-inch scherm heeft ook een 4K-resolutie (3840 x 2160-pixel) voor eersteklas kleur en helderheid. (Er is een 14-inch Yoga 9i beschikbaar, maar met alleen geïntegreerde Intel-graphics.)

De rest van de hardware van de Yoga 9i is even indrukwekkend en volledig aanpasbaar via de Lenovo-site. U kunt een 10e generatie Intel Core i7- of zelfs i9-processor, tot 16 GB RAM en SSD-opslag tot 2 TB laden - het levert voldoende prestaties op voor vrijwel elke taak als laptop of tablet.

Plus, in tegenstelling tot andere merken waar belangrijke accessoires vaak afzonderlijk worden verkocht, wordt de Yoga 9i geleverd met een actieve stylus voor tekenen en notities maken, compleet met een ingebouwd opbergvak aan de zijkant waar hij wordt opgeladen wanneer hij niet in de gebruik.

Besturingssysteem: Windows 10 Home of Pro | Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 3840 x 2160 | Processor: Intel Core i7-10750H | RAM: 12GB of 16GB | Opslag: 256GB tot 2TB | Camera: 5MP voor, 8MP achter | Batterijcapaciteit: 69 wattuur

Beste tablet alternatief: Nintendo Switch

Image
Image

De Nintendo Switch heeft het unieke onderscheid dat het tegelijkertijd een videogameconsole en een draagbare gametablet is. Met een 6,2-inch touchscreen is het niet ongelooflijk groot (vooral met veel smartphones tegenwoordig met grotere schermen), maar het heeft nog steeds het gevoel van een traditionele tablet in je handen. Je kunt de aanraakfunctie gebruiken wanneer games erom vragen, samen met de voordelen van volledige spelbesturing aan beide kanten.

Onze tester Zach Sweat gaf toe dat de aangepaste Nvidia-processor in de Switch niet helemaal overeenkomt met hedendaagse consoles zoals de Xbox One of PS4, en het kleine formaat, het 720p-scherm en de weinige beschikbare apps maken het een redelijk middelmatige tablet voor niet-gaming doeleinden.

De reeks beschikbare games maakt het echter gemakkelijk een van de beste draagbare game-apparaten die er zijn. Geen enkele andere tablet biedt toegang tot first-party Nintendo-titels, inclusief geliefde franchises zoals Mario, de Legend of Zelda en Pokémon.

Een andere grote onderscheidende factor voor de Switch is de mogelijkheid om hem aan de tv te koppelen wanneer je op een groot scherm wilt spelen, samen met andere console-georiënteerde functies. De afneembare Joy-Con-controllers, uitgerust met geavanceerde bewegingssensoren en HD-rumble, worden geleverd in paren die over twee spelers kunnen worden verdeeld. Het is een innovatief ontwerp dat de Switch uitstekend maakt voor lokale multiplayer en feesten.

Schermgrootte: 6,2 inch | Resolutie: 1280 x 720 | Processor: Nvidia Custom Tegra X1-processor | Opslag: 32GB intern (microSD tot 2TB) | Batterijcapaciteit: 16 wattuur

“Als je graag games speelt met vrienden op je bank, je games meeneemt op het woon-werkverkeer of op reis, en gewoon dol bent op Nintendo-games, dan is de Switch een gemakkelijke keuze.” - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste budget: Amazon Fire HD 10 Plus (2021)

Image
Image

Amazon is al jaren de go-to-provider van budgettablets en de line-up bevat nu een nieuw model bovenaan. De primaire upgrade van de Fire HD 10 Plus is de 4 GB RAM, tegenover de 3 GB van de nieuwste basis Fire HD 10 en de 2 GB van de vorige generatie.

Het verschil is helaas niet duidelijk merkbaar op het middelste prestatieniveau van de apparaten, maar elke boost is welkom voor gaming-doeleinden, en de prijs blijft binnen hetzelfde bereik van betaalbaarheid.

Andere onderscheidende kenmerken van de Fire HD 10 Plus zijn onder meer handig draadloos opladen en een zachte afwerking die het apparaat een premium gevoel geeft. De 2021-tablets prezen ook een verbeterde helderheid van 10%, wat bijdroeg aan het bewonderenswaardige scherm dat onze recensent Jordan Oloman altijd als een kracht van de Fire HD 10 beschouwde. Een helder 10,1-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels maakt het een geweldige waarde voor een gaming-tablet.

De software is over het algemeen ongewijzigd, met Fire OS en een interface die sterk gericht is op de mediacollectie van Amazon. Dit kan Amazon Prime-abonnees helpen om snel de talloze inhoud te vinden waartoe ze toegang hebben, maar gebruikers die gewend zijn aan de volledige Android-ervaring zullen zich beperkt voelen door het ontbreken van de Google Play Store en verschillende belangrijke apps. Als het nodig is, is het mogelijk om met wat extra moeite Google Play te installeren.

Image
Image

Besturingssysteem: Fire OS 7 | Schermgrootte: 10,1 inch | Resolutie: 1920 x 1200 | Processor: MediaTek MT8183 | RAM: 4GB | Opslag: 32GB tot 64GB (microSD tot 1TB) | Camera: 2MP voor, 5MP achter | Batterijcapaciteit: tot 12 uur

Krachtige allround tablets zijn ideaal voor gamers, en vooral de Apple iPad Pro (bekijk bij Amazon) heeft een eersteklas processor en een hoogwaardig ontwerp, waardoor het een uitstekende keuze is. Voor degenen die de voorkeur geven aan een Android-tablet, levert de Samsung Galaxy Tab S7+ (bekijk bij Amazon) even snelle prestaties, met een indrukwekkend AMOLED-scherm dat helpt om de onderdompeling in de games die je downloadt of streamt te vergroten.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang is een Lifewire-bijdrager die in 2007 begon te schrijven over technologie, gadgets en gaming als onderdeel van PC Magazine. Hij is een grote fan van gamen onderweg, of het nu op zijn iPad, Nintendo Switch of Lenovo 2-in-1 convertible tablet is.

Jeremy Laukkonen is een technisch schrijver voor Lifewire en een aantal handelspublicaties. Hij heeft een autoblog gemaakt en mede-oprichter van een startup voor videogames. Hij is een expert in Android- en Apple-apparaten.

Jason Schneider heeft tien jaar ervaring in het verslaan van technologie en media, en draagt naast Lifewire bij aan Thrillist en Greatist. Hij is een expert in consumententechnologie, inclusief persoonlijke tablets.

Zach Sweat heeft geschreven voor IGN Entertainment en andere publicaties, naast het beoordelen van gaming-hardware en andere producten voor Lifewire. Hij heeft een achtergrond in zowel multimediajournalistiek als fotografie, en is een expert in gaming.

Image
Image

Waar u op moet letten bij de beste gaming-tablets

Prestaties

Hoogwaardige games kunnen mogelijk de meest veeleisende dingen zijn die u op uw tablet uitvoert, dus meer verwerkingskracht betekent over het algemeen soepelere spelprestaties en een meer toekomstbestendige selectie van titels die u kunt spelen.

De iPad-modellen van de huidige generatie zullen geen problemen hebben op deze afdeling, dankzij de revolutionair snelle interne chips van Apple, namelijk de Apple A12 Bionic en zo. Andere premium-tablets, zoals die in de Samsung Galaxy Tab-lijn, zijn voorzien van Qualcomm Snapdragon-processors die eveneens meer dan voldoende prestaties leveren voor uw gaming-behoeften, gecombineerd met RAM en grafische hardware die het stroomverbruik en de levensduur van de batterij op de juiste manier in evenwicht brengen.

Meer goedkope tablets zoals Amazon's Fire HD-lijn hebben een merkbare prestatieverbetering. Hoewel ze de meeste eenvoudige, niet-grafisch zware mobiele games aankunnen, zijn de nieuwste 3D-titels mogelijk niet speelbaar op het niveau dat gamers verwachten, of helemaal niet.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem waarop een tablet draait, bepa alt onder meer de gebruikersinterface, navigatie en het algemene gevoel van het dagelijkse gebruik van het apparaat, dus het kiezen van een tablet is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur en vertrouwdheid. Voor gaming-doeleinden speelt het ook een cruciale rol bij het bepalen welke titels je daadwerkelijk kunt spelen.

Apple iPads gebruiken een tabletversie van iOS, iPadOS genaamd, die gebruikers van iPhones en Mac-producten heel vertrouwd zal aanvoelen. De App Store van Apple biedt een enorme selectie games die een grondig beoordelingsproces hebben doorlopen, en de Apple Arcade-abonnementsservice biedt onbeperkte toegang tot 200+ games voor $ 4,99 per maand. Tablets die draaien op het flexibelere Android-besturingssysteem hebben een nog grotere verzameling games beschikbaar in de Google Play Store, en de Google Play Pass-service (ook $ 4,99 per maand) bevat een lijst met meer dan 500 games en deze wordt steeds groter.

Als je echter kiest voor een hybride tablet-laptop zoals de Microsoft Surface, kun je profiteren van het Windows 10-besturingssysteem dat zowel mobiele apps als alle pc-games kan draaien die compatibel zijn met je hardware.

Image
Image

Weergeven

Aangezien een groter scherm een van de belangrijkste voordelen is van het spelen van mobiele games op een tablet in plaats van op een smartphone, zouden de grootte en kwaliteit van het scherm van uw tablet een belangrijk onderdeel van de discussie moeten zijn.

De meeste leien bieden schermen van ten minste 10 inch diagonaal, met grotere 10- of 12-inch modellen die vaak worden geleverd met verbeterde hardware. Je kunt zelfs schermen vinden tot 15 inch, meestal in de vorm van converteerbare Windows-laptops, maar dit maakt de tablet minder handig om vast te houden en te vervoeren.

Om de visuele ervaring te vergroten, kunnen premium tabletmodellen beschikken over geavanceerde weergavetechnologieën zoals Apple's Retina-displays en Samsung's AMOLED-schermen, die helderheid, scherpte, kleur en helderheid kunnen verbeteren. Sommige schermen hebben zelfs een snelle verversingsfrequentie van 120 Hz voor extra vloeiende en responsieve gameplay.

FAQ

    Welke games kun je spelen op een tablet?

    Het hangt af van verschillende factoren, waaronder het besturingssysteem van de tablet. Sommige games worden alleen uitgebracht voor iOS/iPadOS of Android-apparaten, terwijl volledige pc-games kunnen worden gespeeld op Windows-tablets. De hardware en grafische mogelijkheden van uw tablet spelen ook een grote rol, aangezien oudere en lagere modellen mogelijk niet de kracht hebben om intensievere, nieuwere games soepel of helemaal niet te spelen.

    Zijn er tablets die speciaal zijn gemaakt voor gamen?

    De meeste tablets zijn bedoeld voor verschillende doeleinden, van entertainment tot creatie tot productiviteit, maar sommige zijn bedoeld om voldoende prestaties te leveren om de steeds intensievere mobiele games van tegenwoordig te draaien. De Nintendo Switch is in de eerste plaats een gameconsole voor thuis met handheld-functionaliteit in tabletstijl. Nvidia introduceerde zijn op gaming gerichte Shield Tablet K1 in 2014, maar is sindsdien niet meer leverbaar.

    Kun je een controller gebruiken om games op een tablet te spelen?

    Ja, de meeste tablets kunnen worden aangesloten op verschillende soorten gamecontrollers, meestal draadloos via Bluetooth. Sommige tablets ondersteunen ook verbindingen met een muis en toetsenbord met een trackpad. Games die voor tablets zijn uitgebracht, kunnen echter meestal worden gespeeld met aanraakbedieningen en hebben geen controller nodig.

Aanbevolen: