Hoe de fout 'Geen toegankelijke softwaregegevens' op 3DS op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe de fout 'Geen toegankelijke softwaregegevens' op 3DS op te lossen
Hoe de fout 'Geen toegankelijke softwaregegevens' op 3DS op te lossen
Anonim

Wat te weten

  • Verwijder de SD-kaart uit het apparaat, plaats deze in uw computer en kopieer vervolgens de Nintendo 3DS map naar uw bureaublad.
  • Formatteer de geheugenkaart met het FAT32-bestandsformaat en kopieer vervolgens de Nintendo 3DS-map van de pc naar de geheugenkaart.
  • Werp de geheugenkaart uit en installeer hem opnieuw in de Nintendo 3DS door hem helemaal in de sleuf te duwen totdat hij op zijn plaats klikt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de fout 'Geen toegankelijke softwaregegevens' op de 3DS kunt oplossen. De instructies zijn van toepassing op alle modellen van de Nintendo 3DS.

Wat veroorzaakt de fout Geen toegankelijke softwaregegevens op 3DS?

Als je een heleboel games en gegevens hebt die je wilt overzetten van een oude 3DS naar een Nintendo 3DS XL, heb je misschien gekozen voor een systeemoverdracht waarbij een computer wordt gebruikt om de bestanden van de SD van je oude systeem te verplaatsen kaart naar de microSD-kaart van uw nieuwe 3DS.

Nadat je het systeemoverdrachtsproces hebt doorlopen en de microSD-kaart in je nieuwe 3DS XL hebt geplaatst, krijg je mogelijk een foutmelding met de tekst 'Er zijn geen toegankelijke softwaregegevens'.

Dit bericht betekent waarschijnlijk dat het overdrachtsproces de kaart heeft beschadigd en dat u deze opnieuw moet formatteren. Hier leest u hoe u uw games en gegevens terugkrijgt nadat u de foutmelding "geen toegankelijke softwaregegevens" hebt gekregen.

Hoe de fout 'Geen toegankelijke softwaregegevens' op 3DS op te lossen

Om deze fout op te lossen, kopieer je je spel en sla je de gegevens op de harde schijf op om het intact te houden terwijl je de geheugenkaart van de 3DS verwijdert om de corruptie te verwijderen. Volg deze stappen om de kaart te repareren zonder je voortgang, foto's of profiel te verliezen.

  1. Schakel de hardware uit en ontkoppel de voedingsadapter als deze is aangesloten.

    Op sommige 3DS-modellen is de SD-kaartsleuf gemakkelijk toegankelijk aan de zijkant van het apparaat. Verwijder indien mogelijk de SD-kaart en ga verder met stap 6.

  2. Klap de 3DS om en gebruik een kleine kruiskopschroevendraaier om de twee schroeven aan de bovenkant van het achterpaneel los te draaien.

    De schroeven zijn aan de behuizing bevestigd, dus je kunt ze niet helemaal verwijderen.

    Image
    Image
  3. Wrik voorzichtig aan de uitsparingen aan de zijkanten van de behuizing om het achterpaneel te verwijderen.

    Nintendo raadt aan om de punt bovenaan de meegeleverde stylus van het systeem te gebruiken in plaats van je vingernagels.

    Image
    Image
  4. Zoek de microSD-sleuf in het midden van de hardware.
  5. Druk omlaag om de kaart te verwijderen en verwijder deze.

  6. Plaats de kaart in uw computer.
  7. Open de kaart in het besturingssysteem.

    Image
    Image
  8. De kaart moet één map bevatten, genaamd Nintendo 3DS. Sleep deze map naar het bureaublad (of een andere veilige map) om deze te kopiëren.

    Als je deze map niet kopieert, verlies je je spel en sla je gegevens op in de volgende stap.

    Image
    Image
  9. Formatteer de geheugenkaart opnieuw. De instructies voor het verwijderen en herstellen van een SD-kaart verschillen afhankelijk van het besturingssysteem. Welk proces u ook volgt, herschrijf het apparaat met het FAT32 bestandsformaat.
  10. Kopieer de Nintendo 3DS map van de pc naar de geheugenkaart.
  11. Werp de geheugenkaart uit en installeer hem opnieuw in de Nintendo 3DS door hem helemaal in de sleuf te duwen totdat hij op zijn plaats klikt.
  12. Bevestig het achterpaneel weer door het deksel vast te klikken en de twee schroeven vast te draaien.

  13. Schakel het systeem in en je games zouden terug moeten zijn.

Aanbevolen: