De 8 beste Thunderbolt 3 en 2 Docks van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste Thunderbolt 3 en 2 Docks van 2022
De 8 beste Thunderbolt 3 en 2 Docks van 2022
Anonim

Alle Mac-computers en verschillende modellen Dell-, Acer- en Intel-laptops hebben een Thunderbolt-poort. Er waren eens laptops met meerdere poorten direct op het apparaat. Maar naarmate ultralichte, ultradunne machines populairder zijn geworden, is het aantal ingebouwde verbindingsopties afgenomen. Dat is waar de Thunderbolt-poort van pas komt. Hiermee kunt u meerdere randapparatuur op uw computer aansluiten via een enkele kabel, voor ultrasnelle gegevensoverdracht naar uw andere apparaten. Een Thunderbolt-dock is de hub die al deze poorten bevat, zodat u monitoren kunt instellen, een Ethernet-kabel kunt aansluiten en zelfs uw computer en telefoon rechtstreeks vanaf het apparaat kunt opladen.

Bij het winkelen voor een Thunderbolt-dock, is de eerste zorg compatibiliteit. Zorg ervoor dat het dock werkt met het besturingssysteem van uw computer (zowel het type als de versie) en de versie van Thunderbolt. Als je bestaande randapparatuur hebt, zoals een beeldscherm of audio-installatie, moet je er ook voor zorgen dat het dock over de juiste soort poorten beschikt. Sommige hebben HDMI-aansluitingen, andere hebben DisplayPort-, DVI/VGA-aansluitingen of een combinatie van de drie. Anderen hebben meerdere audio-opties. Het is belangrijk om de specificaties van het dockingstation zorgvuldig te lezen voordat u het koopt.

Lees verder voor onze lijst met de beste Thunderbolt-docks die beschikbaar zijn voor verschillende soorten computers en werkstationconfiguraties.

Beste algemeen: Belkin Thunderbolt 3 Dock Pro

Image
Image

Als je een krachtig werkstation hebt met meerdere monitoren en randapparatuur, heb je een even krachtig dock nodig. De Belkin Thunderbolt 3 Dock Pro doet zijn naam eer aan en levert professionele prestaties met razendsnelle datasnelheden. Het is compatibel met zowel Mac- als Windows-computers en beschikt over een USB-C-poort, vijf USB-A-poorten, twee Thunderbolt 3-aansluitingen (een voor uw laptop en een voor randapparatuur), een SD-kaartlezer, audio-aansluiting, DisplayPort, Ethernet-aansluiting, en een poort voor de interne voedingseenheid. Het wordt ook geleverd met een Thunderbolt 3-kabel in de doos.

Dit model van Belkin is niet zomaar een dock. Het heeft ook een ingebouwde 170W-voedingseenheid die u kunt gebruiken om uw laptop rechtstreeks vanuit het dock op te laden. Het ondersteunt twee 4K-schermen met overdrachtssnelheden van 60 Hz en 40 Gbps, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met complexe werkstations voor video- en audiobewerking, grafisch ontwerp, 3D-rendering en meer. Het enige nadeel is de poortindeling - sommigen vinden het misschien niet leuk dat er poorten aan meerdere kanten van het apparaat zijn, omdat het kabelbeheer iets minder gestroomlijnd kan worden.

Beste ontwerp: CalDigit Thunderbolt Station 3 Dock

Image
Image

Het CalDigit Thunderbolt Station 3 Dock beschikt over een overvloed aan poortopties, waaronder een DisplayPort, zeven USB-poorten (vijf Type A en twee Type C), een SD-kaartlezer, een Ethernet-verbinding, twee Thunderbolt 3-poorten en drie verschillende audio-aansluitingen (zowel analoog als digitaal). De supersnelle USB-C-verbinding maakt een snelle gegevensoverdracht tussen uw laptop en uw randapparatuur mogelijk en kan dienen als voeding om uw apparaten tot 87 W van stroom te voorzien. De CalDigit ondersteunt dubbele 4K-monitoren op 60 Hz of een enkele 5K-monitor, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die een werkstation met hoogwaardige beeldschermen wil creëren.

Dit dock kan verticaal of horizontaal worden georiënteerd om naadloos in uw opstelling te passen. De aluminium behuizing is zowel lichtgewicht als duurzaam, en de meeste poorten bevinden zich aan de achterkant van het apparaat voor eenvoudiger kabelbeheer. Het is compatibel met Windows en de meeste Mac-laptops, maar werkt niet met Macbooks met Retina-displays.

Beste voor Mac: CalDigit USB-C Pro Dock

Image
Image

Als uw werkstation draait om een Macbook of een iPad, kunt u met dit USB-C Pro Dock van CalDigit uw randapparatuur naadloos aansluiten vanaf één compact apparaat. Het dock heeft drie USB-A-poorten, twee DisplayPorts, een USB-C-poort, een SD-kaartlezer, een Ethernet-poort, een 3,5 mm audio-aansluiting en een Thunderbolt 3-dock dat compatibel is met USB-C. Die poort levert ook tot 85 W stroom om je laptop op te laden. Het dock wordt geleverd met een 28-inch Thunderbolt-kabel in de doos.

Hoewel dit dock het beste is voor Macbooks met USB-C-poorten, heeft het een verrassend brede compatibiliteit met andere soorten apparaten - zelfs als je computer alleen USB-A-poorten heeft, kun je nog steeds verbinding maken met het dock met enkele beperkingen op functionaliteit. Het werkt ook met tablets. Dit maakt het CalDigit USB-C Pro Dock de beste optie voor Macs en een zeer solide optie als je een mix van apparaten hebt om op je randapparatuur aan te sluiten.

Beste voor Windows: kabel is belangrijk Aluminium Thunderbolt 3 Dock

Image
Image

Dit Thunderbolt 3-dock van Cable Matters is een geweldige optie voor Windows-gebruikers, met een gegevensoverdrachtsnelheid van 40 Gbps en tot 60 W laadvermogen voor de hostcomputer en 10 W voor mobiele apparaten. Dit dock ondersteunt dubbele 4K-monitoren op 60 Hz en heeft de extra bonus van een HDMI-poort, een minder gebruikelijke functie voor dit soort docks die uw verbindingsopties nog meer uitbreidt. De hub heeft ook vijf USB-poorten, een SD-kaartsleuf, een Ethernet-poort, een Thunderbolt 3-poort en een koptelefoon-/microfoonpoort. Het wordt geleverd met een 1,5 meter lange Thunderbolt 3-kabel.

Het Cable Matters-dock is compatibel met meerdere Dell-, Acer-, Intel- en Macbook-modellen. Als je je werkstation met meerdere apparaten gebruikt, is de flexibiliteit van dit dock een groot pluspunt. Het is ook vrij klein met 8,8 x 3,1 x 1,1 inch en weegt ongeveer drie pond, waardoor het een draagbare optie is om je werkstation onderweg mee te nemen.

Beste connectiviteit: OWC 14-poorts Thunderbolt 3-dock

Image
Image

Als je een complex werkstation hebt met een verscheidenheid aan verschillende verbindingen, bekijk dan het OWC 14-poorts Thunderbolt 3-dock. Het is een krachtig apparaat met 11 verschillende soorten poorten om zowat elk randapparaat dat je maar kunt bedenken te ondersteunen. Verbindingsopties omvatten zowel USB-A- als USB-C-poorten, SD- en microSD-kaartlezers, een microfoonaansluiting, een digitale audioverbinding en meer. Het kan dubbele 4K-monitoren of een enkele 5K-monitor ondersteunen, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met beeldschermen met een hoge resolutie. Als je een fotograaf of videograaf bent, zijn de opties voor meerdere SD-kaartsleuven ook een groot pluspunt (en verminderen het aantal dongles op je bureau). Net als veel van de andere docks op deze lijst, doet de OWC ook dienst als oplader en levert hij tot 85 W stroom aan uw laptop en tot 7,5 W aan uw andere apparaten. Als je een MacBook Pro hebt, is het vermeldenswaard dat er problemen zijn gemeld met aangesloten beeldschermen die niet correct werken wanneer de laptop is gesloten (in "clamshell-modus").

Beste platformonafhankelijke: plugbare Thunderbolt 3

Image
Image

Als u op zoek bent naar iets dat zowel veelzijdig als betaalbaar is, is het Plugable Thunderbolt 3-dock compatibel met zowel Windows- als Mac-computers en biedt het een solide reeks poortopties. Het is niet zo krachtig als de duurdere modellen, maar het is geweldig voor het maken van een basisconfiguratie met een enkele monitor, een router en een mix van andere randapparatuur zoals microfoons, koptelefoons of een telefoonoplader. De enkele DisplayPort kan een 4K-monitor op 60 Hz ondersteunen, zodat u geen concessies hoeft te doen aan de weergavekwaliteit. Er zit een 20-inch Thunderbolt 40Gbps-kabel en DisplayPort naar HDMI-adapter in de doos. Nog een concessie voor de lagere prijs: het Plugable Thunderbolt 3-dock heeft geen oplaadmogelijkheden voor de host. Dat betekent dat u de batterij van uw laptop moet gebruiken of dat u een voedingsadapter op uw machine moet aansluiten, samen met het dock.

Beste voor meerdere monitoren: plugbaar USB-C drievoudig display-dockingstation

Image
Image

Als je veel schermruimte nodig hebt, heb je het Plugable USB-C Triple Display-dock voor je. Dit Thunderbolt 3-dock ondersteunt maximaal drie schermen, zodat u een werkelijk meeslepende opstelling kunt creëren met naast elkaar gelegen monitoren. Het dock is voorzien van twee HDMI-poorten (2K en 4K), een DVI/VGA-aansluiting, vier USB-poorten, een USB-C-poort, een Ethernet-aansluiting en aansluitingen voor een koptelefoon en een microfoon. Het biedt ook tot 60 W laadvermogen voor het hostapparaat. De meeste apparaten op deze lijst hebben horizontale voetafdrukken die behoorlijk wat ruimte op uw bureau innemen, maar de Plugable heeft een verticaal ontwerp dat sommigen misschien handiger vinden.

Het Plugable Triple Display-dock is voornamelijk een Windows-apparaat. Het is niet compatibel met Chromebooks of Linux-machines en het kan alleen macOS 10.10 tot 10.13.3 ondersteunen (dat is twee versies achter op het moment van schrijven). Maar als je een Windows 10, 8.x of 7-apparaat hebt, ben je klaar om te gaan.

Beste draagbaarheid: CalDigit Thunderbolt 3 Mini Dock

Image
Image

Als je een supercompacte optie wilt, voor onderweg of om gewoon ruimte op je bureau te besparen, dan is de CalDigit Thunderbolt3 Mini Dock de juiste keuze. Het meet 4,9 x 2,6 x 0,7 inch en weegt minder dan een pond, waardoor het het kleinste en lichtste apparaat op onze lijst is. Het CalDigit Mini Dock is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, een met een paar HDMI-poorten en een met een paar DisplayPorts die twee 4K-schermen bij 60 Hz kunnen ondersteunen. Beide modellen hebben ook een USB 3.0-poort voor het opladen van een ander apparaat (zoals je telefoon) en een Ethernet-verbinding. Het kan uw computer niet opladen.

De Belkin Thunderbolt 3 Dock Pro (bekijk bij Amazon) is onze topfoto omdat hij een overvloed aan poorten, een compact ontwerp en een forse interne voeding van 170 W biedt om je laptop opgeladen te houden. Het CalDigit Thunderbolt Station 3 Dock (bekijk bij Amazon) is een goede tweede, met dezelfde brede compatibiliteit, poortopties en een veelzijdig ontwerp dat zowel horizontaal als verticaal kan worden georiënteerd om het beste bij uw werkruimte te passen.

Bottom Line

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en recensies. Ze heeft meerdere jaren ervaring met onderzoek naar en schrijven over consumententechnologie.

Waar u op moet letten in Thunderbolt 3 en 2 Docks

Thunderbolt 2 vs. 3

Wat voor soort poorten heeft je laptop? Als je aan een MacBook Pro van eind 2016 of nieuwer werkt, heb je een Thunderbolt 3 (of USB-C) dock nodig. Als uw machine een ouder model is, moet u een Thunderbolt 2-dock aanschaffen.

Windows versus Mac

Hoewel de term 'Thunderbolt' meteen aan Macs doet denken, zijn veel van deze docks ook compatibel met Windows-machines. Als je een dock nodig hebt dat zowel met Mac als met Windows werkt, moet je daar rekening mee houden. Als u echter alleen op zoek bent naar een Windows-dock, wilt u misschien kijken naar een USB 3.0-model in plaats van een Thunderbolt.

Poorten en grootte

Moet je je dock in een tas kunnen stoppen en ermee kunnen reizen? Als dat zo is, bent u waarschijnlijk op zoek naar meer een dongle dan wat traditioneel wordt beschouwd als een dock. Dit zijn krachtige kleine docks, maar ze hebben een beperkt aantal poorten. Als uw dock op een bureau blijft, wilt u misschien naar een groter model kijken dat u opties biedt voor dubbele monitoren, een Ethernet-poort, een SD-kaartsleuf en meer. Deze zijn echter vaak duurder, dus het is belangrijk om een balans te vinden tussen wat je nodig hebt en de kosten.

FAQ

    Wat is een Thunderbolt 3-dock?

    Een Thunderbolt 3-dock is een type apparaat waarmee een breed scala aan randapparatuur op uw laptop kan worden aangesloten via de Thunderbolt 3-poort. Thunderbolt 3-docks bieden snelle connectiviteit, flexibiliteit en gebruiken de steeds universelere USB-C-poort om verbindingen te bieden.

    Heeft u een Thunderbolt-dock nodig?

    Een Thunderbolt-dock heeft veel toepassingen. Thunderbolt 3 kan bijvoorbeeld meerdere beeldschermen op uw laptop aansluiten door Display Port 1.2 te gebruiken via de Thunderbolt-kabel. Het werkt met elke monitor die DisplayPort gebruikt. Het ondersteunt ook Ethernet-netwerken, zodat u een adapterkabel kunt aansluiten om verbinding te maken met een snel netwerk. Op Thunderbolt gebaseerde opslagopties zijn beschikbaar, met gegevensoverdrachtsnelheden tot 40 Gbps. Er is ondersteuning voor USB 3.1 Gen 2 en eerdere USB-versies, zodat u een aantal op USB gebaseerde apparaten en kabels kunt aansluiten. Voor degenen die grafische kaarten nodig hebben, kun je met Thunderbolt 3 een externe grafische kaart aansluiten, en last but not least kun je een Thunderbolt-dock aansluiten, waardoor je poortopties aanzienlijk worden uitgebreid.

    Waarom zijn Thunderbolt 3-docks zo duur?

    Thunderbolt 3-docks zijn duur omdat ze in wezen een poortdoorbraakbox zijn, die alle poorttypen ondersteunt die Thunderbolt heeft. U kunt een Dock krijgen met USB 3.1-poorten, DisplayPort, HDMI, Ethernet, audio line in en out, optische S/PDIF, hoofdtelefoons en een Thunderbolt 3-doorvoer voor extra Thunderbolt-apparaten. Sommige modellen bieden ook oudere FireWire-poorten en SD-kaartlezersleuven, waardoor u veel veelzijdigheid en flexibiliteit voor uw installatie hebt.

Aanbevolen: