Het snoer doorknippen en de kabel annuleren

Inhoudsopgave:

Het snoer doorknippen en de kabel annuleren
Het snoer doorknippen en de kabel annuleren
Anonim

Wat te weten

  • Internetsnelheid moet minimaal 10 megabits zijn, maar 20+ wordt aanbevolen voor meerdere apparaten.
  • Vereiste hardware: een dongle zoals een Roku, Firestick of Chromecast.
  • Alternatieve hardware: een tv met ingebouwde dongles zoals Apple TV of andere smart-tv's.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het snoer doorknipt en kabel-tv verwijdert. Aanvullende informatie heeft betrekking op verschillende beschikbare streamingdiensten.

Hoe snel moet uw internet zijn om het snoer door te snijden?

Image
Image

Je beschrijft internetsnelheid meestal in megabits per seconde. Het kost ongeveer 5 megabits om in HD-kwaliteit te streamen, hoewel je realistisch gezien ongeveer 8 megabits nodig hebt om dit soepel te doen. Dit laat echter weinig ruimte over om nog veel meer op internet te doen.

Je wilt waarschijnlijk minstens 10 megabit als je de enige bent die de internetverbinding gebruikt en 20+ voor een gezin om video naar meerdere apparaten te streamen.

Het is gebruikelijk dat veel internetproviders abonnementen aanbieden met 25 megabits per seconde of sneller, wat genoeg is om video naar meerdere apparaten in uw huishouden te streamen. Sommige landelijke gebieden hebben echter mogelijk geen toegang tot deze snelheden. Je kunt je internetsnelheid op verschillende sites controleren.

Dongles: de apparatuur die u nodig hebt om het snoer door te knippen

Image
Image

Het belangrijkste apparaat dat je nodig hebt om de kabel uit te schakelen, is een streamingapparaat. Gelukkig hebben de meesten van ons er al een. Veel van de tv's die tegenwoordig worden verkocht, zijn smart-tv's die verschillende streamingdiensten ondersteunen. Moderne Blu-ray-spelers hebben meestal ook slimme functies, en als je een gamer bent, kun je je Xbox One of PlayStation 4 gebruiken als streamingapparaat.

Als je serieus het snoer wilt doorknippen, wil je misschien investeren in een goedkopere oplossing, een dongle. Smart TV's zijn geweldig, maar de technologie wordt zo snel geüpdatet dat het niet lang duurt voordat de 'slimme' functionaliteit verouderd raakt en je waarschijnlijk niet om de paar jaar je tv wilt uitschakelen. Dongles omvatten:

  • Roku: Hoewel Apple en Amazon misschien bekende namen zijn, levert Roku stilletjes de beste algehele service voor diegenen die kabel willen dumpen. Roku was een van de eersten die een box ontwikkelde voor het streamen van video, het ondersteunt een breed scala aan streamingdiensten, en het beste van alles is dat het een neutrale fabrikant is, dus het werkt met bijna elke televisie of service. Je kunt Roku kopen als een stick, een klein, sleutelachtig apparaat dat je in de HDMI-poort van je tv steekt, of een krachtigere doos.
  • Apple TV: Dit kan worden beschouwd als de luxe auto-versie van streaming-apparaten, met uitzondering van een paar haken en ogen. Apple ging all-in met Apple TV toen het enkele van zijn snelste processors in het apparaat plaatste en een App Store voor Apple TV lanceerde. Apple heeft goed werk verricht door het systeem open te stellen en geweldige functies toe te voegen, zoals de tv-app, die een groot deel van je streamingbibliotheek op één plek samenbrengt.
  • Amazon Fire TV: Net als Roku, wordt Amazon Fire TV geleverd in zowel box- als stick-formaten en draait het op het Amazon Fire OS. Het heeft toegang tot Amazon's app store, en hoewel het niet helemaal het ecosysteem van Apple TV heeft, kun je het gebruiken om zowel games te spelen, tv te kijken en andere handige apps op te starten, zoals Pandora Radio, Spotify en TED.
  • Google Chromecast: Het Chromecast-apparaat verschilt doordat u de dongle in de HDMI-poort van uw tv steekt en het scherm van uw telefoon of tablet naar uw tv "cast". Je telefoon fungeert als afstandsbediening voor de Chromecast, waardoor hij iets moeilijker te gebruiken is dan andere dongles. Toch is het algemene idee om internettelevisie-inhoud te gebruiken en deze op uw televisie te plaatsen om op een groot scherm te bekijken, in het spel.

Andere opties dan een dongle

Je zult je smartphone waarschijnlijk niet willen gebruiken als vervanging voor je tv, maar tablets zijn een geweldige alles-in-één oplossing. Je kunt ook een iPad op je tv aansluiten. U kunt hetzelfde doen met uw Android-apparaat.

Je kunt ook je gameconsole, je tablet en andere apparaten gebruiken.

Probeer een stand-alone service te streamen

Image
Image

Je weet waarschijnlijk al van Netflix en Hulu, waardoor je misschien op het idee kwam om het snoer in de eerste plaats door te knippen. Er zijn nu tientallen opties beschikbaar; sommige consolideren services en andere staan op zichzelf. Hier volgt een korte blik op slechts enkele van uw zelfstandige opties:

  • Netflix: Je hebt niet veel in de weg van de huidige televisie, dus je zult niet de nieuwste Bachelor-aflevering ervan kijken. Wat je wel krijgt, zijn volledige seizoenen van enkele van de meest populaire televisie rond de tijd dat het op dvd wordt uitgebracht. Netflix heeft natuurlijk ook een grote verscheidenheid aan films en investeert nu fors in originele inhoud.
  • Hulu: Netflix heeft misschien de grootste variëteit en de grootste achterstand, maar het is Hulu die de draad doorsnijdt vanwege zijn focus op het produceren en streamen van televisie-inhoud, waaronder live televisie. Hulu dekt niet alles, maar het dekt wel het grootste aantal opties dat er is.
  • Amazon Prime Video: Amazon's streamingdienst is in feite een filmtweeling van Netflix. Het heeft niet echt het aantal titels, maar de toevoeging ervan samen met Netflix zorgt voor een enorm scala aan films en tv voor je streamingplezier. Prime Video produceert zijn eigen inhoud, wat een grote aantrekkingskracht is voor veel kijkers.
  • Crackle: Crackle werkt onder een advertentie-ondersteund model, wat betekent dat het gratis te downloaden en te bekijken is. Hoewel de bibliotheek niet zo gezond is als die van de concurrentie, heeft het genoeg om het te downloaden en te bekijken.
  • Vudu: Vudu is voornamelijk bedoeld voor het kopen of huren van titels, maar het heeft wel een groeiende lijst van door advertenties ondersteunde films die je gratis kunt streamen. Als je van Crackle houdt, moet je Vudu zeker ook eens proberen.
  • HBO, Starz, Showtime en Cinemax: de premium kabelnetwerken zijn nu allemaal in de draadloze wereld. Je kunt nu abonnementen op premiumkanalen krijgen als zelfstandige producten of als onderdeel van de service van Amazon Prime.
  • iTunes Movies, Google Play, Redbox: Het is misschien goedkoper om naar de dichtstbijzijnde Redbox te rijden, er is een hele reeks opties voor degenen onder ons die willen huren of koop een film maar wil de bank niet verlaten.

Koop uw kabel met Premium Services

Image
Image

Misschien is het hebben van een streamingabonnement dat alle inhoud via internet levert, uw oplossing. Er zijn zeker enkele voordelen aan het gebruik van een van deze services ten opzichte van traditionele kabel, behalve dat u alleen de daadwerkelijke kabel die uw huis binnenkomt, uit de vergelijking ha alt. En de belangrijkste van deze voordelen is het ontbreken van een contract, dus je kunt ze de ene maand aan en de andere uitzetten.

Een andere enorme bonus is het ontbreken van huurprijzen voor apparatuur zoals kabelboxen en DVR's. Het is gemakkelijk om $ 30 tot 50 per maand uit te geven aan huurkosten voor traditionele kabel: ondertussen zou een Roku om een van deze kabel-over-internet-oplossingen te streamen u ongeveer hetzelfde kosten als een enkele maand van die traditionele kosten voor het huren van kabelapparatuur.

Deze streaming- alternatieven bieden lokale kanalen in veel grootstedelijke gebieden en bevatten vaak een Cloud DVR, zodat u shows kunt "opnemen" (opslaan) om ze later te bekijken.

  • YouTube TV: de kabel-over-internetservice van YouTube heeft een geweldige interface voor het browsen op kanalen en een uitstekende videokwaliteit. Het staat ook bovenaan met DirecTV Now als het gaat om ondersteuning van lokale kanalen. Een bonus van YouTube TV is de mogelijkheid om het te gebruiken met maximaal vijf afzonderlijke YouTube-accounts binnen hetzelfde huishouden, inclusief huisgenoten of familie. Het biedt ook gratis DVR met onbeperkte opslag.
  • Sling TV: Sling TV heeft slanke pakketten. Soms zijn ze te smal, dus als je de volledige deal met lokale zenders en sportzenders wilt, betaal je uiteindelijk net zoveel als voor een andere dienst. Sling brengt ook kosten in rekening voor zijn cloud DVR-service, wat bijdraagt aan de maandelijkse kosten. Sling TV verslaat nog steeds de traditionele kabel, maar het is het beste voor diegenen die alleen geïnteresseerd zijn in hun oranje of blauwe bundels. Als je het hele pakket wilt, ben je misschien beter af bij een andere provider.
  • Hulu met Live TV: Je kunt Hulu nu krijgen met live televisie. Dit pakket bevat lokale zenders in veel gebieden, samen met de gebruikelijke inhoud als het gaat om entertainment, sport en nieuws. De kanaalselectie komt niet helemaal overeen met wat je op DirecTV Now kunt krijgen, maar omdat het in principe wordt geleverd met gratis Hulu, kan het iets goedkoper zijn. Hulu met Live TV is geweldig als je al geabonneerd bent op Hulu en geld wilt besparen, maar extra kosten zoals het kopen van meer cloud DVR-opslag of het uitbreiden van het aantal schermen waarop je de service kunt bekijken vanaf de limiet van twee voor de standaardservice kan eet de eerste besparingen op.
  • DirecTV Stream: DirecTV Stream biedt een pakket dat een kabelachtige ervaring levert zonder de eigenlijke kabel. Het heeft echter wel een van de slechtste interfaces, vooral op Apple TV. Het ontbreekt ook aan de mogelijkheid om live televisie te pauzeren. Een bonus van DirecTV Stream is toegang tot goedkope abonnementen voor premiumkanalen zoals HBO en Starz. Hoewel de meeste van deze services het gemakkelijk maken om te annuleren, volgt DirecTV Stream een traditionele kabelroute waarbij je wordt gedwongen om met een agent te praten, waardoor het verwarrend wordt om te annuleren.

De digitale antenne en hoe ermee op te nemen

Image
Image

Het is nog steeds mogelijk om de meeste grote zenders op te pikken met een high-definition digitale antenne. Als het grootste ding dat je ervan weerhoudt om de sprong te wagen, is dat je gewoon geen seconde langer kunt wachten om die tv-show te bekijken, dan zal een goede digitale antenne het lukken.

Digitale antennes bieden ook goede oplossingen voor het opnemen van live televisie. De TiVo Edge bevat de mogelijkheid om vanaf een antenne op te nemen, maar je moet nog steeds TiVo's abonnement van $ 15 per maand betalen. Tablo biedt een goedkopere oplossing, maar het is nog steeds $ 5 per maand. Als laatste is er Channel Master, die geen maandelijks abonnement heeft.

Individuele kanaal-apps zijn een geweldige optie

Image
Image

De meeste zenders hebben tegenwoordig een app. Velen, vooral degenen zoals USA en FX, hebben een abonnement nodig om toegang te krijgen tot de goede dingen, maar sommige bieden nog steeds een behoorlijke hoeveelheid inhoud on-demand zonder dat je een abonnement nodig hebt. Andere netwerken, zoals HGTV, Smithsonian Channel en History Channel, bieden ook verschillende mate van toegang tot inhoud via hun apps.

PBS Kids is van bijzonder belang voor ouders. Het snoer doorknippen hoeft niet te betekenen dat je tekenfilms moet uitknippen. PBS Kids heeft gratis toegang tot een heleboel vermakelijke en educatieve tekenfilms.

De snelle en gemakkelijke installatie

Image
Image

Dankzij al deze opties heb je genoeg om naar te kijken en verschillende manieren om ernaar te kijken. De kans is groot dat u kabel in uw leven niet zult missen. Als je echter in de war bent na het lezen van zoveel opties, is hier een solide opzet om aan de slag te gaan:

Koop eerst een dongle of antenne (of beide) en maak verbinding met uw televisie

Onderzoek en bepaal welk apparaat je wilt gebruiken. Sommige mensen houden het liever bij een specifieke fabrikant omdat ze andere producten van dezelfde plaats hebben. Gebruikers van Amazon Alexa geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een Amazon Fire Stick, terwijl Google Home-bezitters misschien de voorkeur geven aan een Chromecast. Uw budget en voorkeuren moeten deze beslissing bepalen.

Meld u vervolgens aan voor een dienst (of een koppel)

Hulu geeft je bijvoorbeeld toegang tot een breed scala aan huidige televisie, en met zowel Netflix als Amazon Prime heb je genoeg films en televisie die al op dvd zijn verschenen. Deze drie abonnementen zijn iets minder dan $ 30 per maand. Je zou kunnen besluiten om met een enkele televisie-app zoals het Smithsonian-kanaal te gaan en slechts $ 5 per maand uit te geven. Misschien wil je een premium service proberen met één stand-alone app; wat je ook wilt doen, ga ervoor. U kunt zich voor deze services aanmelden zodra uw dongle is geïnstalleerd. Het scherm leidt u door de stappen, maar het proces is vergelijkbaar met het downloaden en gebruiken van een app op uw telefoon.

Eindelijk, gewoon ontspannen en kijken

Je kunt naar wens services toevoegen of verwijderen, dus begin met kijken om te beslissen welke je het leukst vindt. Ons advies: profiteer van alle gratis proefversies die beschikbaar zijn om u te helpen beslissen hoe u uw televisie-ervaring precies wilt opbouwen.

Aanbevolen: