Hoe u de locatiegeschiedenis van uw iPhone kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u de locatiegeschiedenis van uw iPhone kunt controleren
Hoe u de locatiegeschiedenis van uw iPhone kunt controleren
Anonim

Wat te weten

  • Schakel locatieservices in op de iPhone, anders houdt de telefoon je locatie niet bij.
  • Google Maps-geschiedenis bekijken: tik in de app op uw profielafbeelding > Uw gegevens in Maps > Zie & activiteit verwijderen.
  • Om de iOS-geschiedenis te bekijken: Ga naar Instellingen > Privacy > Locatiediensten > Systeemservices > Belangrijke locaties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw locatiegeschiedenis kunt bekijken met behulp van gegevens die zijn verzameld door de Google Maps-app op uw iPhone of gegevens van de locatieservices van uw iPhone. iPhone-instructies hebben betrekking op iOS 12 en hoger.

Activeer locatieservices voor Google Maps

Voordat Google Maps uw locatie kan volgen, moet u Locatieservices op de iPhone inschakelen. De Google Maps-app hoeft niet op de iPhone te worden gestart om uw locatie te volgen, maar kan niet werken zonder dat locatieservices worden ingeschakeld en vervolgens worden geactiveerd voor Google Maps.

  1. Op de iPhone, tik op Instellingen.
  2. Tik op Privacy en schakel vervolgens Locatievoorzieningen in.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en selecteer Google Maps en tik vervolgens op Always.

    Image
    Image

    U hoeft de Google Maps-app niet open te houden. Houd je iPhone gewoon bij je en hij zal je locatie gaan volgen.

Bekijk de trackinggeschiedenis in Google Maps

Nadat u Locatieservices heeft ingeschakeld, kunt u uw volggeschiedenis als volgt bekijken in de Google Maps-app:

  1. Open Google Maps en tik op je profielfoto.
  2. Tik op Uw gegevens in Maps. Selecteer in het gedeelte Google-brede bedieningselementen Activiteit bekijken en verwijderen.
  3. Er wordt een kaart geopend voor de meest recente locatiegeschiedenis, met uw reisroute en lokale bezienswaardigheden of h altes. De kaart is zoombaar, dus u kunt deze vergroten voor details. Gebruik het menu direct onder de kaart om naar andere data te gaan. De details van de geschiedenis verschijnen ook onder de kaart.

    Image
    Image

    Je kunt de geschiedenis van de tijdlijn verwijderen of je hele geschiedenis uit de database verwijderen.

    U kunt de locatiegeschiedenis van uw Google Maps-app ook bekijken op een desktop- of laptopcomputer door naar www.google.com/maps/timeline. te gaan

Apple iOS & iPhone Locatiegeschiedenis How-To

Apple verzamelt ook locatiegegevens als je dat toestaat, maar het levert minder historische gegevens en minder details op. U kunt echter wat geschiedenis zien. Zo stel je het in op je iPhone:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Privacy > Locatievoorzieningen.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm Locatievoorzieningen en tik op Systeemservices.
  4. Tik op Belangrijke locaties (in sommige versies van iOS Frequent Locations genoemd). U kunt deze functie uitschakelen met de tuimelschakelaar bovenaan het scherm Belangrijke locaties.
  5. Scroll naar de onderkant van het scherm om uw locatiegeschiedenis met locatienamen en datums te vinden. Je kunt nu alles zien wat Apple ziet.

    Image
    Image

Apple slaat een beperkt aantal locaties op en biedt geen nauwkeurige reisroutes en tijdlijnen zoals Google. Het biedt een plaats, een datum en een geschatte positiecirkel op een niet-interactieve kaart (u kunt niet knijpen om in te zoomen). Als je niet wilt dat Apple je volgt, schakel dan Belangrijke locaties uit in de app Instellingen van je iPhone.

Hoe locatieservices werken

Niet veel mensen weten dat het locatiebewustzijn van hun draagbare apparaten en software zich ook uitstrekt tot het volgen en vastleggen van hun locatiegeschiedenis. In het geval van Google, als u zich aanmeldt, bestaat uw locatiegeschiedenis uit een gedetailleerd en doorzoekbaar gegevensbestand met een zichtbaar spoor, geordend op datum en tijd. Apple biedt minder informatie, maar houdt, en toont op uw verzoek, een overzicht van uw recent bezochte plaatsen, zonder de gedetailleerde trail-functie die Google biedt.

Zowel Google als Apple bieden deze geschiedenisbestanden garanties over privacy, en u kunt zich afmelden of, in het geval van Google, uw locatiegeschiedenis wissen.

Dit zijn waardevolle services die je helpen zolang je je ervoor hebt aangemeld. In sommige situaties kan locatiegeschiedenis een belangrijke rol spelen in juridische of reddingssituaties.

1:16

Aanbevolen: