ALP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ALP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
ALP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ALP-bestand kan een AnyLogic-project of een Ableton Live-audiopakket zijn.
  • Open er een met AnyLogic of Ableton Live, respectievelijk.
  • Conversies worden ondersteund in diezelfde programma's.

Dit artikel beschrijft drie formaten die de ALP-bestandsextensie gebruiken, inclusief het openen en converteren van elke soort.

Wat is een ALP-bestand?

Een bestand met de ALP-bestandsextensie is een AnyLogic-projectbestand dat wordt gebruikt met AnyLogic-simulatiesoftware. Deze bestanden gebruiken XML om alles op te slaan dat betrekking heeft op het project, inclusief modellen, het ontwerpcanvas, bronverwijzingen, enz.

Ableton Live-pakketbestanden gebruiken deze bestandsextensie ook in Ableton's Live-software voor het opslaan van audiogegevens. Mogelijk ziet u die met andere Ableton-bestanden, zoals die in de Ableton Live-set (. ALS)-indeling.

Image
Image

Een ander formaat dat deze extensie gebruikt, is de Alphacam-laserpost. Deze bestanden worden gebruikt voor het opslaan van houtbewerkingscomponenten in de Alphacam CAD/CAM-software.

ALP wordt ook gebruikt als afkorting voor technologie-gerelateerde termen die niets te maken hebben met deze bestandsindelingen, zoals account login wachtwoord, account lockout beleid, adaptief link-state protocol en assembler programma.

Hoe een ALP-bestand te openen

De AnyLogic-software, inclusief de gratis AnyLogic PLE (Personal Edition) versie, opent projectbestanden. De software werkt op Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen.

Net als andere op XML gebaseerde bestanden, kunnen deze ook worden bekeken in een teksteditor zoals Notepad++. Het openen van een ALP-bestand in een teksttoepassing geeft je een kijkje achter de schermen van hoe het bestand werkt, maar het heeft voor de meeste mensen geen zin. AnyLogic moet in vrijwel alle gevallen worden gebruikt om het bestand te openen.

Als je een Ableton Live-pakketbestand hebt, open het dan met Live (er is een gratis proefperiode van 30 dagen) via de File > Install Packmenu-optie. In Windows wordt het bestand standaard uitgepakt en geïnstalleerd in de Documents map van de gebruiker onder \Ableton\Factory Packs\. U kunt uw map controleren/wijzigen in Options > Preferences > Library > Installatie Map voor pakketten

Gratis Ableton Live pack-bestanden kunnen worden gedownload van de Ableton-website.

Alphacam-software opent Alphacam-laserpostbestanden.

Notepad++ of een andere teksteditor kan ook worden gebruikt als u niet zeker weet wat het ALP-bestand moet openen. Software die hierboven niet wordt vermeld, kan de extensie ook gebruiken, in welk geval het openen in een teksteditor u kan helpen om wat informatie te vinden die aangeeft tot welke software het bestand behoort.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding Bestandskoppelingen wijzigen in Windows voor hulp om dat te doen wijzigen.

Een ALP-bestand converteren

Sommige versies van AnyLogic kunnen een project naar een Java-toepassing exporteren. Op hun website staat een vergelijking van de verschillende AnyLogic-versies om te zien welke dit ondersteunen.

De enige gratis manier die we kennen om een Ableton-audiobestand dat met de Live-software wordt gebruikt, te converteren, is door het te openen in de demoversie van Live. Zodra de audio volledig in het programma is geladen, gaat u naar File > Export Audio/Video en selecteert u WAV of AIF. Als je naar MP3 of een ander formaat wilt opslaan, gebruik dan een van deze gratis audioconverters op het WAV- of AIF-bestand.

ALP-bestanden die met de Alphacam-software worden gebruikt, kunnen mogelijk worden geconverteerd naar een ander bestandsformaat met behulp van de Alphacam-software. Meestal, als dit wordt ondersteund, heeft de applicatie de optie beschikbaar in het File > Save as menu of een soort Exporteren optie.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent, zelfs niet nadat je alle hierboven beschreven suggesties hebt geprobeerd, controleer dan nog een keer de bestandsextensie. Je hebt misschien een totaal niet-gerelateerd bestand dat er alleen maar gerelateerd uitziet als ALP-bestanden omdat de bestandsextensie vergelijkbaar is.

APL-bestanden kunnen bijvoorbeeld trackinformatie zijn die wordt gebruikt door de audiocompressor Monkey's Audio. Of misschien gebruikt uw bestand echt de AIP-bestandsextensie die is gereserveerd voor programma's zoals Adobe Illustrator, Advanced Installer en Actual Installer.

Aanbevolen: