EPRT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EPRT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EPRT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een EPRT-bestand is een eDrawings-bestand.
  • Open er een met eDrawings Viewer of SOLIDWORKS.
  • Converteer naar een afbeelding, EXE-bestand en andere CAD-formaten met dezelfde programma's.

Dit artikel legt uit wat EPRT-bestanden zijn en hoe ze worden gebruikt, plus hoe je er een kunt openen of converteren.

Wat is een EPRT-bestand?

Een bestand met de EPRT-bestandsextensie is een eDrawings-bestand. Het bevat een weergave van een 2D- of 3D-tekening die is gegenereerd vanuit een CAD-programma.

EPRT-bestanden worden gemaakt via CAD-programma's via de eDrawings Publisher plug-in. Ze zijn meestal zo gemaakt dat een 3D-tekening gemakkelijk online kan worden overgedragen en gratis kan worden bekeken, zelfs door een onervaren gebruiker. Het formaat is niet alleen lichtgewicht, maar ook alleen-lezen, wat betekent dat er geen wijzigingen kunnen worden aangebracht aan het originele model.

EDRW en EASM zijn twee andere vergelijkbare eDrawings-bestandsindelingen.

Image
Image

Hoe een EPRT-bestand te openen

EPRT-bestanden kunnen worden geopend met de gratis eDrawings Viewer-software. Hiermee kunt u door het onderdeel in een 3D-ruimte bewegen, zoomen, afdrukken, een animatie uitvoeren die alle kanten van de tekening weergeeft, het bestand beveiligen met een wachtwoord en de tekening stempelen met woorden als definitief, alleen voor intern gebruik, goedgekeurd, ongeldig, voorlopig, enz.

Hetzelfde bedrijf, Dassault Systemes, maakt ook SOLIDWORKS, dat ook EPRT-bestanden zal openen. Het is niet gratis, maar u kunt de SOLIDWORKS-proefversie downloaden.

Een groot deel van het bestandsformaat bestaat in platte tekst, wat betekent dat je een gratis teksteditor zou kunnen gebruiken om het als een tekstdocument te openen. Dit is echter duidelijk niet de route die u wilt gaan als u geïnteresseerd bent in het bekijken van het 3D-model. Blijf daarvoor bij een van de bovengenoemde programma's.

We kennen geen andere indeling die de. EPRT-bestandsextensie gebruikt, maar als je bestand niet met deze programma's wordt geopend, of als je weet dat het geen tekenbestand is, probeer het dan te openen met een tekst editor. Er is normaal gesproken wat tekst aan het begin of het einde van een bestand dat kan helpen bepalen in welk formaat het is.

Als je merkt dat een applicatie op je pc het EPRT-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde applicatie of als je liever hebt dat een ander geïnstalleerd programma deze bestanden opent, kun je de bestandsassociaties in Windows wijzigen.

Een EPRT-bestand converteren

De meest populaire bestandsindelingen, zoals PDF en MP4, kunnen worden geconverteerd naar andere indelingen met een gratis hulpprogramma voor bestandsconversie. Maar met EPRT-bestanden moet u een programma gebruiken zoals hieronder vermeld.

Als u het opent in eDrawings Viewer, gaat u naar File > Save As om het te converteren naar HTM, BMP, TIF, JPG,-p.webp" />.

SOLIDWORKS kan worden gebruikt om het EPRT-bestand te exporteren naar andere CAD-gerelateerde bestandsindelingen zoals FBX, OBJ, DWG en enkele andere soortgelijke.

Voor zover we weten, is er geen manier om je standaard EPRT-bestand naar STL te converteren, tenzij die optie uitdrukkelijk was toegestaan tijdens het maken van het bestand. Zodra de tekening in het STL-formaat is, kan deze via SOLIDWORKS naar SLDPRT worden geconverteerd.

Kan het nog steeds niet openen?

Als die programma's het bestand nu niet openen, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Wanneer dit gebeurt, worden andere bestanden die een soortgelijk achtervoegsel gebruiken verward met een EPRT-bestand.

Een EPP-bestand kan bijvoorbeeld een TalaPhoto-project zijn, iets dat niets met tekeningen te maken heeft. ERP is een andere gelijkaardige extensie die in de Future Games Alter Ego-videogame wordt gebruikt als een archiefbestand.

Aanbevolen: