Hoe IP-adres op iPhone te verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe IP-adres op iPhone te verbergen
Hoe IP-adres op iPhone te verbergen
Anonim

Wat te weten

  • Verberg uw IP-adres in Safari: Instellingen > Safari > Verberg IP-adres > tik op voorkeursoptie.
  • Gebruik iCloud Private Relay: Settings > [uw naam] > iCloud > Private Relay> schuif schuifregelaar naar on/green.
  • Andere opties om je IP-adres te verbergen zijn onder meer het gebruik van een VPN en het gebruik van een adblocker.

Dit artikel legt uit hoe je de ingebouwde tools kunt gebruiken om je IP-adres op de iPhone te verbergen en wat er gebeurt als je dat doet.

Hoe u uw IP-adres op iPhone in Safari kunt verbergen

De iPhone geeft je een aantal gratis, ingebouwde tools om het IP-adres van je iPhone te verbergen voor websites, ad-trackers en andere partijen die op zoek zijn naar je gegevens. Uw IP-adres of Internet Protocol-adres is een uniek adres dat aan uw iPhone is toegewezen wanneer deze online is en dat kan worden gebruikt om uw activiteit bij te houden, een profiel van u op te bouwen en advertenties te targeten of gegevens te verkopen.

Een van de belangrijkste plaatsen om uw IP-adres te verbergen, is de Safari-webbrowser. Dat is waar de overgrote meerderheid van de partijen die uw IP willen volgen, toegang proberen te krijgen. Volg deze stappen om uw IP te verbergen in de vooraf geïnstalleerde Safari-browser van Apple:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Safari.

    Image
    Image
  3. Tik op IP-adres verbergen.

  4. Op dit scherm heb je twee opties:

    • Trackers en websites: Hiermee wordt voorkomen dat advertentietechnologie die u op veel verschillende websites volgt, plus de websites die u rechtstreeks bezoekt, uw IP-adres kan volgen.
    • Alleen trackers: Dit blokkeert alleen reclametrackers, maar laat websites uw IP zien. U heeft dit mogelijk nodig als een website vereist dat u zich in een bepaald land bevindt om toegang te krijgen (uw IP kan worden gebruikt om te bepalen in welk land u zich bevindt) of als u werkwebsites heeft die zijn geconfigureerd om specifiek met uw IP te werken.

    Tik op de gewenste optie en je IP wordt verborgen in Safari.

    Image
    Image

Hoe u uw IP-adres op iPhone kunt verbergen met iCloud Private Relay

Hoewel Safari de manier is waarop trackers je IP volgen, is het niet de enige manier. Advertentietrackers kunnen onzichtbaar worden ingevoegd in e-mails die naar u worden verzonden. Apps kunnen allerlei soorten tracking uitvoeren, inclusief uw IP, om gebruikersprofielen te maken die worden verkocht aan gerichte advertenties (transparantie van app-tracking kan hierbij helpen). Dus als je echt serieus je IP wilt verbergen en je privacy wilt behouden, moet je nog een stap zetten.

Apple's iCloud Private Relay is vergelijkbaar met een VPN (Virtual Private Network) en kan je IP-adres verbergen. Het is inbegrepen bij alle betaalde iCloud+-abonnementen (die beginnen bij US $ 0,99/maand). Wanneer iCloud Private Relay is ingeschakeld op uw iPhone, is uw IP-adres voor iedereen verborgen, zelfs voor Apple!

Om iCloud Private Relay in te schakelen, moet je eerst zorgen dat je iCloud+ hebt en dan deze stappen volgen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op [je naam].
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op Privé relais.
  5. Verplaats de Private Relay schuifregelaar naar on/green.
  6. Tik op IP-adreslocatie.
  7. Hiermee kun je bepalen hoe je iPhone wordt weergegeven voor trackers en websites. Dit is belangrijk als u zich in een bepaald land en/of tijdzone moet bevinden om bepaalde sites of programma's te gebruiken. Tik op Algemene locatie behouden of Land en tijdzone gebruiken.

    Image
    Image

Het blokkeren van uw IP-adres is een nuttige privacymaatregel die u meestal geen problemen oplevert. Er zijn echter enkele situaties waarin u uw IP-adres moet kunnen detecteren. Als u zich bijvoorbeeld abonneert op een streamingdienst die verschillende inhoud in verschillende landen aanbiedt, kan de dienst uw IP gebruiken om te bepalen in welk land u zich bevindt. Als dit niet het geval is, kan het uw toegang blokkeren. Sommige werkprogramma's en tools zijn ook afhankelijk van het feit dat u bent verbonden met een intern IP-adres dat eigendom is van het bedrijf. In die gevallen moet u mogelijk uw IP-adresblokkers uitschakelen.

Andere manieren om uw IP-adres op iPhone te verbergen

De twee methoden die tot nu toe zijn genoemd, zijn eenvoudige en krachtige manieren om je IP-adres op je iPhone te verbergen, maar het zijn niet de enige opties. Enkele andere opties om te overwegen zijn:

  • Mail Privacy Protection: Deze functie ingebouwd in iOS 15 en hoger blokkeert advertentietrackers die onzichtbaar zijn ingebed in e-mails. Schakel het in door naar Settings > Mail > Privacy Protection > move Mail > te gaan Activiteit schuifregelaar naar aan/groen.
  • Verberg IP in mobiele instellingen: U kunt advertentietrackers in zowel Mail als Safari blokkeren met slechts één instelling. Ga naar Instellingen > Cellular > Mobiele gegevensopties > verplaats het IP-adres beperken Tracking schuifregelaar naar aan/groen.
  • VPN: Wanneer u verbinding maakt met internet via een VPN, worden alle gegevens die u verzendt en ontvangt via een zeer veilige VPN-verbinding gerouteerd. Dit verbergt uw IP. Zoals hierboven vermeld, is iCloud Private Relay vergelijkbaar met een VPN, maar u kunt zich ook abonneren op betaalde VPN-services.
  • Ad Blockers: Als u zich het meest zorgen maakt over het verbergen van uw IP-adres voor ad-trackers, zullen de bovenstaande tips over Safari en Mail veel helpen. Als je nog een stap verder wilt gaan, installeer dan een adblocker-app van derden. Zorg ervoor dat degene die je kiest trackers kan blokkeren.

FAQ

    Hoe wijzig ik het IP-adres op je iPhone?

    Als u het IP-adres op uw iPhone wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Wi-Fi en tikt u op de Informatie (i) icoon naast de netwerknaam. Tik op Lease verlengen > Lease verlengen (om te bevestigen). Het vernieuwen van de lease kan de DHCP van uw router resetten.

    Hoe vind ik het IP-adres op een iPhone?

    Ga naar Instellingen > Wi-Fi en tik op het Informatiepictogram (i) naast de netwerknaam. Onder IPv4-adres kunt u uw IP-adres bekijken. Als u het hier handmatig wilt wijzigen, tikt u op Configureer IP en voert u een nieuw adres in.

    Hoe vind ik het MAC-adres op een iPhone?

    Het MAC-adres van uw iPhone wordt een Wi-Fi-adres genoemd. Om het MAC-adres op een iPhone te vinden, gaat u naar Settings > General > About >Wi-Fi-adres . Je ziet het aan de rechterkant.

Aanbevolen: