Hoe foto's op iPhone te verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe foto's op iPhone te verbergen
Hoe foto's op iPhone te verbergen
Anonim

De meeste mensen hebben op zijn minst een paar foto's op hun telefoon die ze verborgen willen houden voor nieuwsgierige blikken. In een tijdperk van hacks van foto's van beroemdheden en massale datalekken, is het beschermen van uw privacy - en de privacy van anderen - uiterst belangrijk. Gelukkig zijn er veel veilige manieren om foto's op je iPhone te verbergen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 14, iOS 13 en iOS 12.

Hoe foto's op iPhone te verbergen met behulp van de Foto's-app

De Foto's-app die vooraf op elke iPhone is geïnstalleerd, heeft ingebouwde tools waarmee je foto's op je iPhone (of iPod touch of iPad) kunt verbergen. Volg deze stappen om een foto op je iPhone te verbergen met de app Foto's:

  1. Tik op de Photos app om deze te openen.
  2. Zoek de foto die je wilt verbergen en tik erop. U kunt ook meerdere foto's selecteren door eerst op Select te tikken.
  3. Tik op het Action icoon (het vierkantje met de pijl die eruit komt).

    Image
    Image
  4. Als je iOS 13 of iOS 14 gebruikt, veeg je omhoog in de lijst met opties onder aan het scherm en tik je op Hide. Als je iOS 12 gebruikt, veeg je over de onderste rij met opties en tik je op Hide.

  5. Tik in het bevestigingsscherm op Hide Photo. De foto verdwijnt.

    Image
    Image

Verborgen foto's zichtbaar maken of bekijken op iPhone

Nu heb je een verborgen foto. Volg deze stappen om verborgen foto's te bekijken of om foto's zichtbaar te maken::

  1. Open de Photos app en tik op Albums.
  2. Veeg omlaag naar het gedeelte Andere albums en tik op Verborgen.
  3. Tik op de foto die je zichtbaar wilt maken om deze te selecteren.

    Image
    Image
  4. Tik op het Action icoon.
  5. Als je iOS 13 of iOS 14 gebruikt, veeg je omhoog in de lijst met opties onder aan het scherm totdat je Unhide ziet. Als u iOS 12 gebruikt, veegt u over de onderste rij met opties totdat u Unhide. ziet
  6. Tik op Maak zichtbaar.

    Image
    Image

Er is geen bevestigingsscherm voor de actie Zichtbaar maken, maar de foto keert terug naar het oorspronkelijke album in Foto's waar hij opnieuw kan worden bekeken.

Er is één groot nadeel aan het op deze manier verbergen van foto's op de iPhone. Het Hidden fotoalbum kan door iedereen worden bekeken die je iPhone gebruikt. De foto's erin zijn op geen enkele manier beschermd. Ze staan alleen niet in je normale fotoalbums. Iedereen die toegang heeft tot uw iPhone, kan de Foto's-app openen en de foto's in het Verborgen album bekijken. Gelukkig is er bij elk iOS-apparaat een andere app die kan helpen.

Hoe foto's op de iPhone te verbergen met behulp van de Notes-app

De Notes-app die vooraf op iPhones is geïnstalleerd, lijkt misschien geen plek om privéfoto's te verbergen, maar dat is het wel - dankzij de mogelijkheid om notities te vergrendelen. Met deze functie kunt u een notitie vergrendelen met een toegangscode die moet worden ingevoerd om deze te bekijken. U kunt een afbeelding in een notitie plaatsen en deze vervolgens vergrendelen. Zo gebruikt u Notes om afbeeldingen op de iPhone te verbergen:

  1. Open Photos en selecteer de foto die je wilt verbergen.
  2. Tik op het Action icoon.
  3. Tik in iOS 14 en iOS 13 op Notes. Tik in iOS 12 op Toevoegen aan notities.
  4. In het venster dat verschijnt, kun je desgewenst tekst aan de notitie toevoegen. Tik vervolgens op Opslaan.

    Image
    Image
  5. Ga naar de Notes app.
  6. Tik op de map Notities met de foto erin.
  7. Tik op de notitie met de foto om deze te openen.

    Image
    Image
  8. Tik op het Action icoon.
  9. Tik op Lock Note en voeg desgevraagd een wachtwoord toe. Als je Touch ID of Face ID gebruikt, kun je de notitie daarmee vergrendelen.
  10. Tik op het slot in de rechterbovenhoek zodat het pictogram vergrendeld lijkt. Dit vergrendelt de notitie. De afbeelding wordt vervangen door een Deze notitie is vergrendeld bericht. De notitie en foto kunnen nu alleen worden ontgrendeld door iemand met het wachtwoord (of die Touch ID of Face ID kan misleiden, wat zeer onwaarschijnlijk is).

    Image
    Image
  11. Ga terug naar de Photos app en verwijder de foto.

    Zorg ervoor dat u de foto volledig verwijdert, zodat deze niet kan worden hersteld.

Apps van derden die foto's op iPhone kunnen verbergen

Naast de ingebouwde apps zijn er apps van derden in de App Store die afbeeldingen op je iPhone kunnen verbergen. Er zijn te veel apps om ze allemaal op te noemen, maar hier zijn enkele goede opties om je privéfoto's te verbergen:

  • Beste geheime map: er klinkt een alarm wanneer een onbevoegd persoon toegang probeert te krijgen tot deze app. Het houdt ook mislukte aanmeldingen bij en maakt foto's van mensen die het vier keer niet kunnen ontgrendelen. Gratis bij in-app aankopen.
  • Keepsafe: beveilig deze app met een toegangscode of Touch ID, voeg er foto's aan toe, gebruik de ingebouwde camera om foto's te maken en deel zelfs foto's die na een bepaalde tijd verlopen. Gratis, met in-app aankopen
  • Private Photo Vault Pro: beveilig dit net als de andere apps met een toegangscode. Het biedt ook inbraakrapporten met de foto en GPS-locatie van de indringer, evenals een in-app webbrowser om foto's direct te downloaden. $3.99
  • Geheime rekenmachine: deze geheime fotokluis is lastig - hij is verborgen achter een volledig functionele rekenmachine-app. Naast die handigheid kun je de inhoud van de app beschermen met een toegangscode of Touch ID. $1.99
  • Secret Photo Album Vault: nog een app met een ingebouwde camera (je kunt ook foto's van andere bronnen toevoegen). Beveilig hem met een toegangscode of Touch ID en ontvang inbraakmeldingen met een foto van de indringer. Gratis, met in-app aankopen.

Aanbevolen: