Waar is 5G beschikbaar in de VS? (Bijgewerkt voor 2022)

Inhoudsopgave:

Waar is 5G beschikbaar in de VS? (Bijgewerkt voor 2022)
Waar is 5G beschikbaar in de VS? (Bijgewerkt voor 2022)
Anonim

5G biedt een infrastructuur die uw manier van leven verandert en ondersteunt snellere mobiele verbindingen, zodat u vloeiendere films kunt streamen, sneller video's kunt uploaden en meer van uw apparaten met minder vertragingen kunt verbinden met internet.

Door meerdere factoren, zoals testen en regelgeving, kan 5G echter niet onmiddellijk worden uitgerold, dus service is nog niet overal beschikbaar. Dat gezegd hebbende, wordt er regelmatig vooruitgang geboekt voor een snelle uitrol - bekijk het laatste 5G-nieuws voor updates.

VS 5G-uitrol

Image
Image
  • Verizon: vast en mobiel 5G in de hele VS.
  • AT&T: mobiel 5G in duizenden steden.
  • T-Mobile/Sprint: Beschikbaar op duizenden locaties.
  • UScellular: Werkt in delen van Californië, Iowa, Maine en andere staten.
  • C Spire: vast en mobiel 5G in Mississippi.
  • Charter's Spectrum Mobile: begon 5G te leveren in 2020.
  • Comcast/Xfinity: landelijk uitgerold in 2020.
  • Starry: Vast 5G in Boston, Denver, LA, New York City en Washington, D. C.
  • Google Fi & Simple Mobile: landelijke dekking mogelijk gemaakt door T-Mobile.
  • Nex-Tech Wireless: Gelanceerd in 2021.
  • US Mobile: 5G werkt met al hun plannen.
  • Mint Mobile: Beschikbaar in duizenden Amerikaanse steden sinds medio 2020.
  • Cricket Wireless: begon eind 2020 met het aanbieden van diensten.
  • Visible: Werkt via het netwerk van Verizon.
  • Dish: Begonnen met het aanbieden van service in mei 2022.
  • Cellcom: Beschikbaar in delen van Wisconsin.

Niet in de VS? Zie ons artikel 5G-beschikbaarheid over de hele wereld voor releasedatums in andere landen zoals Japan, China en Australië.

Verizon

Verizon biedt momenteel 5G-breedbandinternet aan, 5G Home Internet genaamd en mogelijk gemaakt door 5G Ultra Wideband, in honderden steden. Sommige van die locaties zijn Houston TX, Sacramento CA, Indianapolis IN, Los Angeles CA, Chicago IL, Detroit MI, Minneapolis MN, St. Paul MN, Atlanta GA, Dallas TX, Denver CO en San Jose CA. 5G Home Internet-service begon op 1 oktober 2018.

5G Ultra Wideband begon op 3 april 2019 met de uitrol en is momenteel beschikbaar in delen van 1.700 steden. 5G Nationwide bestrijkt meer dan 2.000 steden.

Verizon 5G Thuis Internet

Verizon-klanten met een in aanmerking komend abonnement betalen slechts $ 25 /maand voor hun 5G-thuisservice, of zelfs $ 80 /maand zonder Auto Pay. De 5G-abonnementen zijn van maand tot maand (geen jaarcontracten) en kennen geen kosten voor vroegtijdige beëindiging of boetes.

Er zijn geen datalimieten en abonnees kunnen snelheden verwachten van 300 Mbps tot ongeveer 1 Gbps, afhankelijk van de locatie. Deze video van Verizon toont de download-, upload- en latentieresultaten van één 5G Home Internet-gebruiker.

Verizon Mobile 5G

Mobiele 5G-service van Verizon begon begin april 2019 en is beschikbaar in een beperkt aantal gebieden, en er wordt het hele jaar door meer verwacht.

Delen van 1.700 steden hebben nu toegang tot 5G Ultra Wideband, waaronder Chicago IL, Minneapolis MN, Denver CO, Providence RI, St. Paul MN, Atlanta GA, Detroit MI, Indianapolis IN, Washington DC, Phoenix AZ, New York City NY, Panama City FL, en anderen.

Alle plannen van Verizon omvatten toegang tot 5G Nationwide. De abonnementen Play More, Do More en Get More Unlimited bevatten toegang tot 5G Ultra Wideband. Er is een extra toeslag van $ 10 per maand voor gebruikers van Start Unlimited.

Verschillende telefoons van Verizon kunnen hun 5G-netwerk gebruiken, waaronder Samsung's Galaxy Z Fold 4 en Z Flip 4, iPhone 13, Pixel 6 en Samsung Galaxy S22 Ultra.

Visible Wireless gebruikt de torens van Verizon voor service en is ook 5G-compatibel. Zie hun dekkingskaart.

AT&T

AT&T claimde de landelijke 5G-status in 2020. Vanaf 21 december 2018 en momenteel nog steeds biedt het bedrijf mobiele 5G aan in duizenden steden.

5G van AT&T is beschikbaar in een paar vormen…

One werkt op het mmWave-spectrum en wordt 5G+ genoemd. Het is beschikbaar in meer dan 40 steden, waaronder delen van Los Angeles, San Diego, San Francisco, San Jose, West Hollywood, Jacksonville, Orlando, Atlanta, Las Vegas, New York City, King of Prussia, Dallas, Houston, San Antonio, Waco, en anderen.

Hun low-band 5G-netwerk werkt in meer dan 20.000 steden en dorpen, waaronder Birmingham AL, Indianapolis IN, Los Angeles CA, Milwaukee WI, Pittsburgh PA, Providence RI, Rochester NY, San Diego CA, San Francisco CA, San Jose CA, Wichita KS, Dayton OH, Boston MA, Allentown PA, Brown County IN, Hancock County GA, Hancock County OH, Harrisburg PA, Topeka KS, Trenton NJ en anderen.

AT&T 5G+ met behulp van het C-Band-spectrum zit tussen die andere twee typen in en biedt een combinatie van ultrahoge snelheden en brede dekking.

Service is beschikbaar via verschillende 5G-telefoons.

T-Mobile & Sprint

T-Mobile lanceerde hun landelijke 5G-netwerk op 2 december 2019 en blijft meer locaties aan het dekkingsgebied toevoegen. De prepaiddienst Metro by T-Mobile biedt op 6 december 2019 toegang tot het 5G-netwerk.

Sprint en T-Mobile samengevoegd tot één bedrijf. Als je een Sprint-gebruiker bent, heb je, afhankelijk van de telefoon die je hebt, 5G-dekking verloren in sommige gebieden waar de service eerder beschikbaar was.

In april 2021 werd T-Mobile Home Internet gelanceerd, waarmee snelheden van 100 Mbps rechtstreeks naar daarvoor in aanmerking komende huizen worden gebracht. Bij de lancering kwamen meer dan 30 miljoen huizen in aanmerking om zich aan te melden.

T-Mobile heeft bevestigd dat op het 600 MHz-spectrum één 5G-toren signalen kan verzenden van meer dan duizend vierkante mijl.

Vergeleken met millimetergolven die een heel klein gebied bestrijken, kunnen golven met een lage band 5G-dekking over honderden vierkante mijlen vanaf slechts één zendmast ontploffen.

Gebruikers kunnen op een dag een gemiddelde downloadsnelheid van 450 Mbps verwachten, met maximale 5G-snelheden van ongeveer 4 Gbps in 2024.

Google Fi en Simple Mobile zijn providers die de torens van T-Mobile gebruiken, dus ze bieden ook landelijke 5G-service aan.

UScellular

UScellular' next-gen internetservice begon op 6 maart 2020 en werkt in delen van Iowa, Wisconsin, Maine, North Carolina, Californië, Oregon, Oklahoma, Nebraska, Washington en andere staten. Het is beschikbaar via al hun plannen. Bekijk de dekkingskaart voor details en bekijk hun telefoonaanbod hier.

Het bedrijf begon in 2016 met het testen van 5G voor vaste draadloze toegang met Nokia, gevolgd door 5G-testen op het platteland en in de stad met Ericsson in 2017. Begin 2019 testten ze opnieuw verschillende 5G-use-cases met Ericsson, zoals virtual reality, augmented realiteit, en massale MIMO, in zowel stedelijke als landelijke gebieden.

Hun 5G Home Internet+-pagina adverteert op sommige locaties met snelheden tot 300 Mbps. Hier is de huidige lijst met steden die FWA krijgen.

Schotel

Dish lanceerde in september 2021 een bètaversie van hun 5G-netwerk. Er is een aparte website genaamd Project Genesis waar je je kunt aanmelden om gewaarschuwd te worden wanneer het netwerk bij jou in de buurt komt. Het draait op het netwerk van AT&T.

Service begon in Las Vegas in mei 2022 en breidde medio juni 2022 uit naar meer dan 120 steden, wat meer dan 20 procent van de Amerikaanse bevolking is. Ze zijn van plan om tegen juni 2023 70 procent van de bevolking te dekken.

C Spire

C Spire, de grootste particuliere draadloze provider in de VS, lanceerde in december 2018 een 5G-service voor vaste draadloze toegang. Deze is beschikbaar voor geselecteerde klanten in heel Mississippi. Controleer hun 5G-beschikbaarheid om te zien of de volgende generatie service wordt aangeboden waar u woont, of vul dit formulier in om uw interesse te tonen om het in uw buurt te krijgen. Er wordt gezegd dat het geen datalimiet, geen installatiekosten en geen langetermijncontract biedt voor $ 50 / maand met downloadsnelheden van 120 Mbps.

Je kunt het gratis krijgen door een 5G Internet Hub Home te worden, waarbij je ermee instemt het bedrijf de juiste apparatuur aan je huis te laten koppelen die vervolgens wordt doorgegeven aan je buren, waardoor hun netwerk wordt uitgebreid.

De 5G FWA-service maakt gebruik van 28 GHz-apparatuur van Phazr. Ondanks de standaard servicesnelheid van 120 Mbps, hebben gebruikers naar verluidt downloadsnelheden tot 750 Mbps en uploadsnelheden tot 600 Mbps kunnen halen, met een latentie van slechts 8 ms.

De president van het bedrijf zegt dat C Spire "van plan is om de komende jaren vast draadloos internet uit te rollen voor duizenden consumenten en bedrijven in de hele staat."

In oktober 2020 rolde C Spire mobiel 5G uit in Mississippi. Brookhaven en Columbus werden gekozen als de eerste 5G-markten. In 2021 onthulden ze een investering van $ 1 miljard om de implementatie in Mississippi en Alabama te versnellen.

Handvest

Charter's Spectrum Mobile rolt diensten uit in tientallen steden, waaronder Omaha, Dallas, Boston, Detroit, Washington D. C., St. Paul, Denver, Miami, Spokane en Kansas City. Controleer de specifieke dekking met hun 5G-kaart.

Bekijk hun 5G-telefoons voor alle apparaten die op hun netwerk werken. Klanten met hun onbeperkte abonnement kunnen 5G-service krijgen zonder extra kosten.

Comcast

Comcast (Xfinity) biedt 5G aan via een MVNO-overeenkomst met Verizon. Het is zonder extra kosten inbegrepen in hun data-abonnement.

Hun 5G-netwerk is sinds 14 oktober 2020 landelijk beschikbaar. Bekijk de 5G-dekkingskaart van Xfinity om te zien waar het netwerk nu beschikbaar is.

Sterren

Starry heeft vaste 5G-diensten beschikbaar in Boston MA, Denver CO, Los Angeles CA, New York City NY en Washington DC. Het 5G-abonnement kost $ 50 / maand voor 200 Mbps-snelheden en geen datalimiet.

Het bedrijf heeft plannen om 5G naar huizen in andere Amerikaanse steden te brengen, maar het is onduidelijk wanneer dit zal plaatsvinden. Ze omvatten Cleveland OH, Chicago IL, Houston TX, Dallas TX, Seattle WA, Detroit MI, Atlanta GA, Indianapolis IN, San Francisco CA, Philadelphia PA, Miami FL, Memphis TN, Phoenix AZ, Minneapolis MN, Manchester NH, Portland OR, en Sioux Falls SD.

Starry Connect is een programma dat gratis of goedkoop 5G-internet biedt aan gebouwen in gebieden met lage inkomens. Zie Starry: Technology voor meer informatie over hoe ze 5G implementeren.

Bottom Line

Nex-Tech Wireless en Ericsson bereikten in april 2020 een deal om 5G te leveren. In maart 2020 implementeerden ze 5G-ready sites en eind 2021 begonnen ze met het aanbieden van 5G-service in deze gebieden van de Verenigde Staten.

US Mobiel

US Mobile is een mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) die werkt op de netwerken van Verizon en T-Mobile. 5G is beschikbaar op al hun abonnementen.

Mint Mobiel

5G kwam in juli 2020 beschikbaar via Mint Mobile. Omdat het gebruikmaakt van het netwerk van T-Mobile, is het beschikbaar vanuit diezelfde steden. Het is gratis voor al hun plannen.

Je kunt er meer over lezen en compatibele apparaten vinden op hun Mint Mobile 5G-pagina.

Bottom Line

Boom! Mobiel voert hun service uit met torens van andere netwerken, en een optie die ze hebben is 5G. Boom! Rood is het abonnementstype dat 5G ondersteunt.

Cricket Wireless

Meeliften op het netwerk van AT&T, biedt Cricket Wireless sinds 21 augustus 2020 5G aan.

Access is nu beschikbaar voor alle abonnementen met een 5G-compatibel apparaat, inclusief iPhone 13, LG K92 en Samsung Galaxy S21 FE 5G; kijk op deze pagina voor een bijgewerkte, volledige lijst van 5G-compatibele telefoons. Zie de Cricket Wireless-dekkingskaart voor meer informatie over waar deze apparaten 5G-snelheden kunnen bereiken.

Cellcom

Cellcom's 5G-netwerk is beschikbaar in delen van Wisconsin. Uitbreiding wordt verwacht in de loop van 2022. Bekijk hun 5G-apparaten voor uw opties.

Aanbevolen: