Waar is 5G beschikbaar in het VK? (Bijgewerkt voor 2022)

Inhoudsopgave:

Waar is 5G beschikbaar in het VK? (Bijgewerkt voor 2022)
Waar is 5G beschikbaar in het VK? (Bijgewerkt voor 2022)
Anonim

Het Verenigd Koninkrijk is een van de vele landen met 5G-toegang. Afhankelijk van de provider kunnen mobiele abonnees in het VK nu 5G krijgen in belangrijke gebieden.

5G is een enorme vooruitgang ten opzichte van 4G als het gaat om snelheid en latentie, en daarom zal het zoveel gebieden van ons leven verbeteren, zoals voertuigcommunicatie, slimme steden, mobiele communicatie, VR en AR, enz.

Verschillende bedrijven hebben al 5G gelanceerd in het VK, maar niet in elke stad. Providers rollen het nieuwe netwerk in het Verenigd Koninkrijk in de loop van 2022 uit.

Image
Image

EE

Europa's grootste 4G-provider en de grootste netwerkoperator van het VK, zou binnenkort de grootste 5G-provider kunnen worden. EE lanceerde hun netwerk in mei 2019, 5G is nu live in meer dan 50% van de Britse bevolking en het plan is om het hele land tegen 2028 te bestrijken.

EE's 5G Wi-Fi-service kan worden gebruikt met de HTC 5G Hub. De datalimiet kan variëren van 50 GB/maand tot 100 GB/maand.

O2

Een ander bedrijf met 5G in het VK is O2. Op 17 oktober 2019 heeft de op een na grootste telecomprovider van het VK 5G uitgerold in een handvol steden als onderdeel van hun plan om vóór 2020 20 steden te bereiken.

5G-service is verder uitgerold en bereikt nu tientallen steden, waaronder Belfast, Cardiff, Edinburgh, Londen, Slough, Leeds, Birmingham, Glasgow, Liverpool, Newcastle, Bradford, Sheffield, Coventry en andere locaties. Het is beschikbaar in delen van de meeste grote steden in het VK, evenals in veel kleinere steden en dorpen. Bekijk hier de huidige dekking.

Het bedrijf biedt onbeperkte data over hun 5G-abonnementen en verschillende 5G-apparaten.

Het netwerk wordt ook gebruikt door Tesco Mobile. Ze begonnen in maart 2020 met het aanbieden van 5G in delen van verschillende steden. Bekijk hier hun compatibele telefoons en dekkingsgebied.

Vodafone

Meer bewijs dat het VK hard aan het pushen is naar 5G is het feit dat Vodafone UK, de op twee na grootste mobiele telecom van het land, ook actief het draadloze netwerk van de vijfde generatie implementeert.

Vodafone 5G werd oorspronkelijk gelanceerd op slechts een handvol locaties op 3 juli 2019, maar is sindsdien uitgebreid met meer dan 100 locaties in het VK, waaronder de volgende:

  • Birkenhead
  • Birmingham
  • Bristol
  • Bolton
  • Cardiff
  • Gatwick
  • Glasgow
  • Manchester
  • Lancaster
  • Liverpool
  • Londen
  • Newbury
  • Plymouth
  • Stoke-on-Trent
  • Wolverhampton

In 2017 heeft Vodafone UK 5G getest in auto-naar-autocommunicatie; ze deden het eerste 5G-holografische telefoontje in het VK in 2018; in oktober 2018 overgeschakeld op een 5G-proef in Salford, Greater Manchester; in december 2018 begonnen met het installeren van antennes onder putdeksels om de weg vrij te maken voor 5G; en in februari 2019 Manchester Airport verbonden met hun 5G-netwerk.

Volgens het bedrijf is de prijs van 5G hetzelfde als het gebruik van een 4G-netwerk. Bekijk hier hun beschikbare 5G-apparaten.

Virgin Media

Via haar MVNO-samenwerking met Vodafone biedt Virgin Media ook 5G-diensten aan in het VK. Het netwerk ging live op 25 januari 2021, op 100 locaties.

Met gemiddelde snelheden van 176,62 Mbps, wat ongeveer 4,5 keer sneller is dan de gemiddelde 4G-snelheden, is de 5G-service van Virgin Media beschikbaar voor klanten met een reeks snelle en flexibele abonnementen, waaronder SIM Only en Pay Monthly. extra kosten.

Drie UK

Drie Britse abonnees die thuis 5G willen, kunnen zich abonneren op hun 5G-breedbandabonnement, dat onbeperkte data biedt op een contract van 12 maanden. De installatie wordt uitgevoerd via een plug-and-play-hub.

Mobiel 5G is beschikbaar via maandelijkse abonnementen, sim-only en pay-as-you-go-abonnementen.

BT

UK 5G-toegang is ook beschikbaar voor BT-klanten. Tientallen steden hebben toegang, waaronder Londen, Birmingham, Manchester, Edinburgh, Cardiff, Belfast, Glasgow, Newcastle, Leeds, Liverpool, Hull, Sunderland, Sheffield, Nottingham, Leicester en Coventry.

Andere 5G-dekkingsgebieden zijn onder meer de stations Waterloo en Euston in Londen, het centraal station van Cardiff, Bath Street en St Enoch Square in Glasgow, het Kingspan Stadium in Belfast en de ruïnes van het Council House en de kathedraal van Coventry.

Bekijk de 5G-dekkingskaart van BT voor een visuele blik op waar u 5G kunt krijgen in het VK.

De pagina BT Mobile 5G-telefoons en -abonnementen bevat meer informatie over hoe u toegang krijgt tot het netwerk. BT Halo-klanten krijgen het dubbele van de data op elk van die abonnementen, met Smart Plans verhoogd naar onbeperkte 5G-gegevens.

BT Mobile gebruikt EE als provider van netwerkdekking, zodat klanten van beide netwerken toegang hebben tot dezelfde dekkingsgebieden.

Sky Mobiel

Sky Mobile heeft 5G gelanceerd in het VK in delen van 50 steden, waaronder Belfast, Cardiff, Edinburgh, Londen, Slough, Leeds, Leicester, Lisburn, Manchester, Birmingham, Glasgow, Liverpool, Newcastle, Bradford, Sheffield, Coventry, Nottingham, Norwich, Bristol, Derby en Stoke.

Bekijk alle locaties op hun dekkingskaart.

Sky VIP-leden kunnen 5G voor altijd gratis krijgen. Anders is het £ 5 /maand.

Bottom Line

HMD Global heeft een MVNO gevormd om 5G te lanceren, maar het is nog onduidelijk met welke grote provider ze hebben samengewerkt; dit bepa alt waar de service beschikbaar zal zijn.

Proeven bij 5G Innovation Center

Naast de bovengenoemde bedrijven die actief 5G-netwerken testen en uitrollen, bevindt zich het 5G/6G Innovation Center aan de University of Surrey in Guildford, Surrey, Verenigd Koninkrijk.

Het is een testbed waar onderzoekers en partners elke technologie kunnen testen en ontwikkelen die op het volgende generatie draadloze netwerk zou kunnen draaien. Hun doel is om 5G en 6G binnen en buiten te testen, in stedelijke en landelijke locaties waar dekking moeilijk kan zijn, en op plaatsen waar nog geen mobiel netwerk is opgezet.

CityFibre en Arqiva kondigden in december 2018 details aan over de grootste 5G-pilotproef met kleine cellen in de London Borough of Hammersmith en Fulham. De bedrijven creëerden een 15 km glasvezelnetwerk met hoge dichtheid dat de bandbreedte biedt voor mobiele netwerkoperators om 5G te verkennen.

Aanbevolen: