Waar is 5G beschikbaar in Australië? (Bijgewerkt voor 2022)

Inhoudsopgave:

Waar is 5G beschikbaar in Australië? (Bijgewerkt voor 2022)
Waar is 5G beschikbaar in Australië? (Bijgewerkt voor 2022)
Anonim

Australische 5G-netwerken duiken op, maar nog niet iedereen heeft toegang. Dit is niet uniek voor Australië; verschillende landen hebben 5G, maar de dekking is nog steeds een fractie van die van 4G.

Als je niet bekend bent, is 5G de volgende upgrade naar mobiele netwerken na 4G. Het is vele malen sneller dan 4G en biedt tal van nieuwe mogelijkheden, zoals slimme steden en boerderijen, en ongebonden AR- en VR-ervaringen.

Of je nu wacht op 5G in Australië of elders, je kunt op de hoogte blijven van hoe deze nieuwe technologie zich over de hele wereld ontvouwt met dagelijkse updates: 5G: het laatste nieuws en updates.

5G in Australië

Image
Image

Er zijn drie grote namen om naar te kijken: Optus, Telstra en Vodafone. De service die voor u beschikbaar is, hangt af van waar u woont, of de provider al 5G-compatibele telefoons heeft en of u mobiele service of alleen 5G-internet thuis wilt.

Optus

Eén provider is Optus, het op een na grootste telecombedrijf van het land. In november 2019 begonnen ze met het aanbieden van zowel een mobiele 5G-oplossing als vaste draadloze toegang (FWA) 5G. Vanaf de lanceringsdatum waren er meer dan 290 5G-sites in Sydney, Canberra, Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth, NSW, Victoria en Queensland.

Optus heeft eind 2021 hun standalone 5G-netwerk ingeschakeld voor een beperkte proefperiode.

U kunt 5G Thuisbreedband bestellen met een tevredenheidsgarantie van 50 Mbps. Een van de abonnementen ha alt maximaal 100 Mbps, maar de andere niet, en er wordt gezegd dat het gemiddelde downloadsnelheden van meer dan 200 Mbps biedt.

Zie hun 5G-telefoonpagina voor een bijgewerkte lijst van hun compatibele smartphones. Hun dekkingskaart geeft informatie over waar u 5G kunt krijgen (mobiel en thuisservice). Een benchmarkrapport toont gemiddelde downloadsnelheden van meer dan 350 Mbps.

Telstra

Vóór 2019 had Telstra al meer dan 200 5G-compatibele mobiele sites, waaronder niet alleen elke grote stad in Australië, maar ook enkele minder populaire locaties. Van de duizenden sites die nu in gebruik zijn, hebben meer dan 3.000 buitenwijken en meer dan 200 steden en dorpen dekking, wat neerkomt op meer dan 75% van de bevolking, waaronder Queensland, Adelaide, Perth, Canberra, Melbourne, Tasmanië, Sydney, Brisbane, Hobart, Launceston en Toowoomba. Het doel is om medio 2025 95% van de bevolking te bereiken.

Bekijk al hun 5G-smartphone-opties. Er zijn meerdere abonnementen waaruit je kunt kiezen die werken met een van die apparaten, van een 40 GB abonnement tot een abonnement dat 180 GB ondersteunt.

De eerste Telstra 5G-klant was FKG Group in Toowoomba door het gebruik van de HTC 5G Hub.

Het bedrijf lanceerde eind 2020 een 5G-thuisservice. Begin 2021 verdubbelden ze de inbegrepen maandelijkse datalimiet van 500 GB naar 1 TB. In november 2021 werd 5G Home & Business Internet gelanceerd, met downloadsnelheden tot 600 Mbps.

Vodafone

In 2019 werkte Vodafone samen met Nokia om Vodafone Hutchison Australia-klanten te voorzien van 5G; diensten begonnen in 2020. De eerste gebieden waar 5G werd uitgerold, waren Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Canberra, Perth, de Gold Coast, Newcastle, Central Coast en Geelong.

Australische MVNO-netwerken

Als u service krijgt van een mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO), moet u mogelijk nog langer wachten op 5G omdat die operators hun toegang kopen bij andere telecombedrijven, een proces dat mogelijk niet overeenkomt met dat van het moederbedrijf 5G tijdschema.

Woolworths Mobile, Boost Mobile, Belong en ALDImobile bevinden zich bijvoorbeeld op het Telstra-netwerk; Hallo mobiel, KISA Phone en Kogan Mobile met Vodafone; en amaysim, iPrimus en Exetel gebruiken het mobiele Optus-netwerk.

Aanbevolen: