4 Beste gratis video-editors voor YouTube in 2022

Inhoudsopgave:

4 Beste gratis video-editors voor YouTube in 2022
4 Beste gratis video-editors voor YouTube in 2022
Anonim

Zonder een solide editor voor YouTube-video's, zul je moeite hebben om diepgaande aanpassingen aan je video's aan te brengen. Met de basisbewerkingen die YouTube Studio biedt, kun je misschien prima werken, maar sommige projecten hebben een zwaardere behandeling nodig.

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden. Onder alle videobewerkingssoftware zijn er veel gratis video-editors, en daarbinnen zijn programma's die geweldig zijn voor het bewerken van YouTube-video's, met name.

Er zijn editors voor alle platforms: Windows, Mac, iOS, Android en andere. Met deze programma's kun je allerlei dingen met je video's doen: tekst toevoegen, clips samenvoegen, filters overlappen, fade-effecten maken, muziek importeren, ongewenste videosecties verwijderen, een watermerk weergeven, macro's uitvoeren en nog veel meer.

HitFilm: een gratis video-editor die u kunt upgraden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ruime gebruikersinterface.
  • Veel aanpasbare opties.
  • Updates vaak met verbeteringen/functies.

Wat we niet leuk vinden

  • Het kan even duren voordat een groot installatiebestand is gedownload.
  • Hoge systeemvereisten.

  • Veel functies moeten worden aangeschaft via add-ons.

HitFilm heeft veel functies waar elke YouTuber dol op zal zijn. Sommige van de meer geavanceerde mogelijkheden, zoals chroma key en beeld-in-beeld, zullen je kosten, maar ze zijn redelijk geprijsd. Bovendien v alt er nog veel leuks te beleven aan deze gratis YouTube-video-editor, zelfs als je nooit een add-on koopt.

Sommige van de beste eigenschappen van HitFilms zijn de mogelijkheid om zo vaak als elke minuut automatisch op te slaan, de tientallen sneltoetsen, gekleurde labels (voor 3D-effecten, tekst, modellen, samengestelde opnamen, afbeeldingen en meer), en de optie om een clip bij te snijden en te animeren om te bepalen welk deel zichtbaar is. Je kunt ook een aangepast maximum ongedaan maken, toegang krijgen tot verschillende standaardsjabloonopties, waaronder 1080p Full HD, audio mixen en balanceren, een handige selectietool gebruiken om alles voor of na de afspeelkop te pakken en onbeperkt video- en audiotracks toevoegen.

Deze gratis video-editor voor YouTube is ontworpen voor Windows 10 64-bit en macOS 11, 10.15 en 10.14.

Je moet een gebruikersaccount maken bij FXhome voordat je de software kunt downloaden, en dan inloggen met datzelfde account om de downloadlink te vinden en uiteindelijk het programma te activeren.

Clipchamp: online YouTube-editor voor eenvoudige projecten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geen softwaredownload.
  • Snel aanmeldingsproces.
  • Intuïtieve bewerking.
  • Gratis video- en audiobestanden om te gebruiken.
  • Exporteert tot 1080p.

Wat we niet leuk vinden

Sommige opties die je ziet zijn niet gratis.

Microsoft's Clipchamp heeft je gedekt als je alleen geïnteresseerd bent in een snelle editor voor je YouTube-video. Het leeft volledig online, dus er is geen softwaredownload vereist. Bovendien kan het niet eenvoudiger te gebruiken zijn.

Deze gratis videobewerkingswebsite produceert geen HD-video's, maar exporteert wel naar MP4 en accepteert audio, video en afbeeldingen. Je kunt er ook voice-overs mee maken door simpelweg tekst in te voeren, de snelheid van een videoclip te wijzigen, video's te verkleinen of bij te snijden zodat ze op het scherm passen, video's draaien en spiegelen, uit een tiental filters kiezen, elk video-/audiobestand in- en uitfaden, en gebruik overgangen tussen bestanden.

Je kunt inhoud aan je video toevoegen door de bestanden naar de Clipchamp-website te uploaden vanaf je telefoon of computer, door ze te importeren uit cloudopslagservices (bijv. Google Foto's, Google Drive, Box, Dropbox of OneDrive), of door uw scherm of webcam op te nemen. Sleep ze naar de tijdlijn om de bestanden te ordenen en uit te knippen wat je niet nodig hebt.

Omdat deze editor alleen online is, werkt hij met alle besturingssystemen. U kunt zich aanmelden met uw e-mailadres of uw Google-, Microsoft-, Facebook- of Dropbox-account.

Lightworks: een gebruiksvriendelijke YouTube-video-editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Upload rechtstreeks naar YouTube.
  • Blijf bewerken tijdens het renderen of exporteren.
  • Gratis video-tutorials.
  • Auto-save en achtergrondverwerking.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan niet exporteren naar UHD 4K.
  • Ontbreekt samenwerkingsfuncties in de Pro-versie.

Lightworks is een bekroonde video-editor die helemaal gratis is. Een belangrijke beperking is dat u geen ondersteuning krijgt voor alle exportformaten die u in Lightworks Pro zou vinden.

Deze gratis video-editor is om vele redenen perfect voor YouTubers: voeg je stem rechtstreeks toe aan de tijdlijn, importeer video's in batches, bouw macro's voor snellere bewerking, bekijk lettertypen in re altime, exporteer video's tot 720p en publiceer rechtstreeks naar je YouTube-account.

Sommige van de andere functies van dit programma zijn ondersteuning voor slepen en neerzetten, "fit to fill", modus voor volledig scherm, aanpasbare lay-outs, nauwkeurig bijsnijden via het toetsenbord, schakelen tussen clips met meerdere camera's, automatische synchronisatie bij importeren, overgangen en filters, batchexport en afspeelvergelijking van twee bronnen.

Als je hulp nodig hebt bij het gebruik, hebben ze video-tutorials en een actief communityforum.

De officiële lijst met besturingssystemen waarop het draait, omvat Windows 10, Windows 8, macOS 10.11 of hoger, en Ubuntu en andere Linux-versies.

FilmoraGo: functierijke YouTube-bewerkingsapp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verschillende handige functies.
  • Inclusief gratis muziek en andere add-ons.
  • Geen advertenties.
  • Wordt vaak bijgewerkt.

Wat we niet leuk vinden

  • Dwingt een watermerk onderaan.
  • Weinig ingebouwde thema's en mediabestanden.

Een andere gratis bewerkings-app voor YouTube-video's is FilmoraGo. Het is redelijk eenvoudig te gebruiken, terwijl het ook een aantal geweldige functies bevat, zoals een ingebouwde bibliotheek met muziek, video-overgangen en elementaire videobewerkingstools.

YouTube-editors zullen deze functies ook waarderen: export naar 720p, voeg je eigen stem rechtstreeks vanaf je telefoon toe, overlay een andere video voor een beeld-in-beeld-effect, stuur de video direct naar YouTube als je klaar bent, pas direct een thema toe aan de hele video, gebruik je eigen muziek, de presets of de gratis downloadables, voeg clipovergangen toe (stuiteren, vervormen, rollen, duwen, enz.), importeer bestanden van Facebook/Instagram of Google, snijd clips bij 16:9 of vervaag/knip de randen, bedek objecten zoals bladeren en harten, voeg titels toe met leuke stijlen, pas de snelheid van een clip aan, draai video's en pas helderheid, temperatuur, vignet, contrast en meer aan.

FilmoraGo draait op Android en iOS. Er is ook een desktopversie van Filmora voor Windows en macOS, maar deze laat een groot watermerk achter in het midden van de video, tenzij je beta alt om het te laten verwijderen.

KineMaster en Videoshop zijn enkele andere geweldige gratis YouTube-video-editors voor mobiele apparaten, maar we hebben ze weggelaten uit deze lijst omdat beide een watermerk bovenop de video zullen zetten, tenzij je beta alt om het te laten verwijderen. Met FilmoraGo bevindt het watermerk zich alleen aan de onderkant en je kunt een paar dollar betalen om het te laten verwijderen.

Aanbevolen: