Hoe verbinding te maken met een server

Inhoudsopgave:

Hoe verbinding te maken met een server
Hoe verbinding te maken met een server
Anonim

Wat te weten

  • Windows 10: Open Bestandsverkenner. Selecteer Deze pc > Kaart netwerkstation. Selecteer het Drive menu en wijs een letter toe aan de server.
  • Vul het veld Folder in. Vink het vakje aan naast Opnieuw verbinden bij inloggen. Selecteer Finish om een snelkoppeling toe te voegen aan het computervenster.
  • Mac: Selecteer Finder in het Dock. Kies Netwerk. Dubbelklik op de server en kies Verbinden als. Selecteer Guest of Geregistreerde gebruiker.

Dit artikel legt uit hoe u verbinding kunt maken met een server met behulp van een Windows 10-pc of een Mac. Het bevat ook informatie over het automatisch opnieuw verbinden met een server via een pc of Mac.

Een pc verbinden met een server

Of je nu een Mac of een pc hebt, de kans is groot dat je moet weten hoe je verbinding moet maken met een server om toegang te krijgen tot gedeelde bestanden van je werkgever of andere bestanden die je mogelijk nodig hebt.

Windows 10 maakt verbinding maken met een server eenvoudig zolang je de juiste technische informatie en inloggegevens hebt. Volg deze stappen om uw pc met een server te verbinden.

  1. Open Verkenner en selecteer Deze pc.

    Image
    Image
  2. Selecteer Kaart netwerkstation in de werkbalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Drive vervolgkeuzemenu en kies een letter om aan de server toe te wijzen.

    Image
    Image
  4. Vul het veld Folder in met het IP-adres of de hostnaam van de server waartoe u toegang wilt.

    Image
    Image
  5. Vink het vakje aan naast Reconnect at sign-in om automatisch verbinding te maken met de server elke keer dat u uw computer opstart.

    Image
    Image
  6. Selecteer Finish om een snelkoppeling naar de server toe te voegen in het computervenster. Mogelijk moet u zich ook aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot gedeelde bestanden, afhankelijk van hoe de server is geconfigureerd.

    Image
    Image
  7. Als je eenmaal succesvol bent ingelogd op de server met je pc, kun je inloggen op de server zonder dat je de verbinding opnieuw hoeft in te stellen.

Verbinding maken met een server op Mac

Er zijn verschillende manieren waarop je je Mac kunt gebruiken om met weinig tot geen gedoe verbinding te maken met een server. Bovendien kunt u verbinding maken met Apple- of Windows-servers die verschillende protocollen gebruiken. Enkele van de meest natuurlijke methoden zijn het gebruik van Finder om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot gedeelde bestanden.

  1. Klik vanuit je startscherm op het Finder-pictogram in het Dock om een Finder-venster te openen.

    Image
    Image
  2. Klik in de zijbalk op Netwerk in het gedeelte Locaties. U kunt ook Go > Network.

    Image
    Image
  3. Je kunt mogelijk geen items zien in het gedeelte Locaties. Om ze te onthullen, beweegt u de muisaanwijzer over Locaties en klikt u vervolgens op Show.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op de server waarmee u verbinding wilt maken in het Finder-venster en klik vervolgens op Verbinden als.

    Image
    Image
  5. Kies hoe u verbinding wilt maken met de server:

    • Guest: Als de gedeelde server gasttoegang toestaat, kunt u deelnemen als gastgebruiker.
    • Registered User: Maak verbinding met de andere Mac met een geldige inlognaam en wachtwoord. Als je problemen hebt met inloggen, neem dan contact op met de serverbeheerder om te controleren of de inloggegevens die je gebruikt op de lijst met toegestane gebruikers staan.
    Image
    Image

Automatisch opnieuw verbinding maken met een server op een pc

In plaats van handmatig opnieuw verbinding te moeten maken met de server, kunt u elke keer dat u uw computer opstart automatisch inloggen. Volg deze eenvoudige instructies om dit in te stellen:

  1. Open Verkenner en selecteer Deze pc.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Computer en selecteer vervolgens Map Network Drive.

    Image
    Image
  3. Voer het IP-adres van de server of sharenaam in om het pad van de gedeelde schijf op te geven en vink vervolgens het vakje aan naast Opnieuw verbinden bij aanmelden.

    Image
    Image
  4. Wacht tot de schijf is toegewezen.
  5. Dubbelklik op de schijf om de verbinding en instellingen te controleren.

Automatisch opnieuw verbinding maken met de server op een Mac

Zodra uw computer verbinding heeft gemaakt met de netwerkschijf, kunt u een automatische aanmelding instellen die elke keer dat deze wordt opgestart, plaatsvindt. Volg deze eenvoudige instructies om dit in te stellen:

  1. Open Systeemvoorkeuren vanuit het Dock of onder het Apple-menu.
  2. Selecteer Gebruikers & Groepen.

    Image
    Image
  3. Klik op uw gebruikersnaam in de lijst en klik vervolgens op de Login Items tab.

    Image
    Image
  4. Sleep de gekoppelde netwerkschijf naar uw login items lijst.
  5. Vink het vakje Hide aan om te voorkomen dat het stationsvenster elke keer wordt geopend wanneer uw computer inlogt of opstart.

    Image
    Image

Aanbevolen: