Microsoft heeft een nieuwe Windows 10 Bestandsherstel-app

Microsoft heeft een nieuwe Windows 10 Bestandsherstel-app
Microsoft heeft een nieuwe Windows 10 Bestandsherstel-app
Anonim

Met talloze onofficiële tools van derden die er zijn, brengt Microsoft er eindelijk een uit die je kunt vertrouwen.

Image
Image

Microsoft heeft zijn eigen hulpprogramma voor bestandsherstel uitgebracht in de Windows Store, waardoor het veel gemakkelijker wordt om te beslissen welke tool u wilt als u belangrijke gegevens op uw pc kwijtraakt.

Hoe het werkt: de nieuwe app is een opdrachtregelprogramma, dus je zult een beetje bekend willen zijn met de opdrachtprompt-app van Windows. U kunt zich richten op interne harde schijven en externe, inclusief SD-kaarten.

Image
Image

Technisch gedetailleerd: U gebruikt de opdrachten die in de bovenstaande schermafbeelding worden getoond om specifieke bestandsnamen, trefwoorden, bestandspaden of extensies op uw harde schijf te targeten. Hoe eerder je dat doet nadat je per ongeluk een bestand hebt verwijderd, hoe beter natuurlijk.

Te herstellen bestanden: Microsoft zegt dat zijn bestandstool "JPEG-, PDF-, PNG-, MPEG-, Office-bestanden, MP3- en MP4-, ZIP-bestanden en meer herstelt … van HDD SSD, USB en geheugenkaarten." Het ondersteunt NTFS-, FAT-, exFAT- en ReFS-bestandssystemen, maar u kunt geen bestanden herstellen van cloudopslag, zoals Dropbox of OneDrive.

Bottom line: Met letterlijk honderden apps van derden die beloven uw bestanden te herstellen die malware kunnen zijn, zal de officiële tool van Microsoft het kiezen van een hersteltool in ieder geval veel minder maken stressvol.

Aanbevolen: