Kun je Siri voor Android krijgen?

Inhoudsopgave:

Kun je Siri voor Android krijgen?
Kun je Siri voor Android krijgen?
Anonim

Er is geen Siri voor Android, en dat zal er waarschijnlijk ook nooit komen. Maar dat betekent niet dat Android-gebruikers geen virtuele assistenten kunnen hebben die veel lijken op, en soms zelfs beter dan, Siri.

Image
Image

Waarom Siri alleen op Apple-apparaten werkt

Siri zal waarschijnlijk altijd alleen werken op iOS, iPadOS en macOS omdat Siri een groot concurrentieverschil is voor Apple. Als je alle coole dingen wilt die Siri doet, moet je een iPhone of ander Apple-apparaat kopen. Apple verdient het grootste deel van zijn geld aan de verkoop van hardware, dus als zo'n aantrekkelijke functie op de hardware van de concurrent zou draaien, zou dat ten koste gaan van de winst. En dat is niet iets wat Apple, of welk slim bedrijf dan ook, gewoonlijk doet.

Ook al is er geen Siri voor Android, Android heeft zijn eigen ingebouwde, spraakgestuurde intelligente assistenten. In feite zijn er meerdere opties waaruit u kunt kiezen.

Alternatieven voor Siri voor Android

Android heeft een heleboel opties voor stemassistenten zoals Siri. Hier zijn enkele van de meest populaire:

  • Alexa: Amazon's Alexa, de stem van zijn Echo-productreeks, wordt geleverd met Amazon's Fire-tablets en andere producten. Alexa kan ook worden gedownload en uitgevoerd op Android-telefoons. Bekijk op Google Play
  • Bixby: Bixby is de virtuele assistent van Samsung, gebouwd om de ingebouwde Google Assistent van Android uit te dagen. Het is ingebouwd in veel Samsung-telefoons en kan via een app ook op andere Android-apparaten worden geïnstalleerd. Bekijk op Google Play
  • Cortana: Cortana, oorspronkelijk ontwikkeld door Microsoft voor zijn Windows Phone-besturingssysteem, is nu beschikbaar op veel platforms, waaronder Android en iOS. Bekijk op Google Play
  • Google Assistent: In tegenstelling tot Siri, dat in feite doet wat je ervan vraagt, probeert de Google Assistent je gewoonten te leren en zich eraan aan te passen. Zodra de Google Assistent bijvoorbeeld uw woon-werkpatronen leert kennen, kan deze verkeersinformatie of metroschema's verstrekken voordat u het huis verlaat. Best handig. Het is ingebouwd in de meeste Android-telefoons. Google Assistent is ook beschikbaar voor iOS-apparaten.
  • Hound: Als alles wat je wilt een spraakgestuurde zoekfunctie is, kun je niet veel beter doen dan Hound. In staat om zeer complexe vragen en meerdelige vragen te begrijpen, beter dan bijna al het andere, is het moeilijk te stoppen. Bekijk op Google Play
  • Robin: Robin is een van de spraakgestuurde assistenten die is gemaakt door bedrijven die niet ook besturingssystemen voor smartphones bouwen. Robin is speciaal ontworpen om u te helpen bij het uitvoeren van taken op een smartphone terwijl u rijdt, zoals het opvragen van een routebeschrijving, het vinden van restaurants en winkels en het verzenden van sms'jes. Bekijk op Google Play

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor het gebruik van andere Apple-software, zoals Apple Music en de inhoud ervan, op Android? Meer informatie in Heb je Android? Dit zijn de iTunes-functies die voor u werken.

Pas op: er zijn veel nep-Siri-apps

Als je in de Google Play Store zoekt naar 'Siri', zul je een heleboel apps vinden met Siri in hun naam. Maar pas op: dat is geen Siri.

Dat zijn apps met spraakfuncties die zichzelf vergelijken met Siri (voor een korte tijd beweerde één zelfs de officiële Siri voor Android te zijn) om mee te liften op zijn populariteit en naamsbekendheid en om Android-gebruikers te verleiden die op zoek zijn naar Siri -type kenmerken. Wat ze ook zeggen, het zijn beslist geen Siri en ze zijn niet gemaakt door Apple. Apple heeft Siri niet uitgebracht voor Android.

Alternatieven voor Siri op iPhone

Siri was de eerste grote stemassistent die op de markt kwam, dus in sommige opzichten heeft het niet kunnen profiteren van de technologische vooruitgang die beschikbaar is voor zijn concurrenten. Daarom zeggen veel mensen dat Google Now en Cortana superieur zijn aan Siri.

Eigenaren van iPhones hebben echter geluk: zowel Google Assistant (download in de App Store) als Cortana (download in de App Store) zijn beschikbaar voor iPhone. Je kunt Alexa, de intelligente assistent die is ingebouwd in Amazon's lijn van Echo-apparaten (naast vele andere apparaten), ook als een zelfstandige iPhone-app krijgen. Download deze apps en vergelijk de slimme assistenten zelf.

Aanbevolen: