Jabra Talk 45 Review: heldere audio en batterij die lang meegaat

Inhoudsopgave:

Jabra Talk 45 Review: heldere audio en batterij die lang meegaat
Jabra Talk 45 Review: heldere audio en batterij die lang meegaat
Anonim

Bottom Line

Met een slank, lichtgewicht ontwerp en ergonomische oortelefoon zorgt de Jabra Talk 45 ervoor dat uw oor tot wel 6 uur lang comfortabel blijft zitten.

Jabra Talk 45

Image
Image

We hebben de Jabra Talk 45 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Onlangs begon ik met de hulp van mijn grootmoeder aan de stamboom van mijn stamboom te werken, wat veel telefoontjes en aantekeningen betekent. Met de Jabra Talk 45 Bluetooth-headset heb ik urenlange gesprekken kunnen voeren, dankzij een comfortabele oorhaak in combinatie met instelbare geluidsinstellingen. Tijdens het testen heb ik ook gekeken naar de levensduur van de batterij en de algemene prestaties. Lees verder om te zien wat ik dacht.

Ontwerp: gemakkelijk te zien

Een van mijn grootste zorgen met Bluetooth-headsets is dat de meeste van hen een strak zwart ontwerp hebben dat moeilijk te herkennen is. Dat betekent dat als ik vergeet waar ik het heb ingesteld, ik het waarschijnlijk drie dagen later zal vinden. De Jabra Talk 45 was echter duidelijk ontworpen voor vergeetachtige mensen zoals ik.

Terwijl het frame van de headset zwart is met zilveren strepen, is de oordop fel oranje - en gemakkelijk te zien op een bureau of tafel. Wanneer het op je oor wordt geplaatst, verdwijnt het oordopje, waardoor alleen de slanke donkere headset zichtbaar is. Een doorzichtige plastic oorhaak zorgt voor een ergonomisch ontwerp en pasvorm (meer daarover hieronder).

Wat echt leuk is aan de Talk 45, is dat je kunt wisselen welk oor je het liefst wilt hebben. Het wordt voorgemonteerd geleverd om op het rechteroor te rusten. Als u echter liever met het linkeroor wilt horen en spreken, kunt u de plastic oorhaak eraf trekken, omdraaien en weer aanbrengen zonder de hik.

Image
Image

Comfort: stevig en comfortabel

Toen ik de Jabra Talk 45 voor het eerst begon te gebruiken, merkte ik dat mijn oor na een paar uur gebruik pijn zou doen. Na verloop van tijd zorgde het ergonomische ontwerp van de oorhaak echter voor ultiem comfort. Er zijn tijden geweest dat ik wilde ruilen om een koptelefoon op te zetten en helemaal vergat dat het in mijn oor zat, het is zo comfortabel. Het helpt ook dat, in tegenstelling tot andere modellen, zoals de Jabra Talk 25, de Jabra Talk 45 zeer veilig op het oor zit. U hoeft zich geen zorgen te maken dat het eruit v alt.

Er zijn tijden geweest dat ik wilde ruilen om een koptelefoon op te zetten en helemaal vergat dat het in mijn oor zat, zo comfortabel is het.

Configuratieproces: laad het op voor gebruik

De Jabra Talk 45 wordt geleverd met ongeveer half opgeladen, maar het is in uw eigen belang om hem volledig op te laden voordat u intensief gebruik gaat maken. Een oplaadsnoer wordt meegeleverd met de Jabra en u moet de klep naar de micro-USB-oplaadpoort wrikken. Als je het eenmaal hebt opgeladen, kom er dan later op terug; het duurt ongeveer een uur om volledig op te laden.

Wat betreft de headset zelf, deze wordt voorgemonteerd geleverd in de verpakking, met extra feloranje oordopjes voor verschillende pasvormen en plastic oorhaken voor het geval je ze verliest of breekt.

Ik wilde dat het zou werken, maar het kostte de Jabra Talk 45 meerdere pogingen om mijn spraakopdrachten te registreren.

Prestaties: kleine extraatjes die heel ver gaan

Een van de grootste kenmerken van deze headset is dat de zilveren strip eigenlijk een knop is. Als u erop drukt, ziet u niet alleen de resterende levensduur van de batterij, maar ook hoeveel gesprekstijd u nog hebt. Voor degenen zoals ik die vergeten een Bluetooth-apparaat op te laden, was dit een game-changer. Ik hoefde me geen zorgen meer te maken of mijn lading het wel zou volhouden tijdens een lang telefoongesprek.

Een andere fantastische functie is de Siri/Google-knop. De knop bevindt zich aan de onderkant van de headset - of bovenaan, als u ervoor kiest om naar het linkeroor te schakelen - biedt gemakkelijke toegang tot een overvloed aan opties. Je kunt spraakopdrachten gebruiken om apps te starten en programma's zoals de Crime Junkies-podcast of het nieuwste Kendrick Lamar-album te openen. Verbinding maken met elk is net zo eenvoudig als op de knop drukken en Google vertellen om het af te spelen.

Wat echt leuk is aan de Talk 45, is dat je kunt wisselen van welk oor je hem het liefst wilt hebben.

Hoe graag ik ook van deze knop en zijn functies hield, ik kreeg er uiteindelijk een haat-liefdeverhouding mee. Ik wilde dat het zou werken, maar het kostte de Jabra Talk 45 meerdere pogingen om mijn spraakopdrachten te registreren. Meestal ging ik handmatig naar Spotify en Google Maps om mijn podcasts en GPS-aanwijzingen op te halen.

Waar het Bluetooth-oortje schittert, is wanneer het wordt gebruikt voor zowel telefoongesprekken als Zoom-vergaderingen. Met dubbele microfoontechnologie zorgt de Jabra Talk 45 ervoor dat niet alleen uw stem helder en duidelijk overkomt, maar ongewenste omgevingsgeluiden worden gedempt. Audio aan de ontvangende kant komt ook net zo duidelijk door. Met automatische volumeaanpassing hoeft u uw telefoon niet eens aan te raken - de Jabra Talk 45 doet al het werk voor u. Omdat het geluid zo helder doorkomt, is Talk 45 mijn favoriet geworden voor alle vergaderingen.

Met een connectiviteit van maximaal 30 meter, kun je je telefoon zonder onderbrekingen beantwoorden als je je Android of iPhone op het bureau moet laten terwijl je naar die tweede kop koffie rent. Ik heb dit vergeleken met mijn ruime huis in het Midwesten van drie verdiepingen. Toen ik mijn telefoon op de derde verdieping achterliet, verloor ik alleen het signaal toen ik op de eerste verdieping een snelle lunch ging halen. Hoewel het de 98 voet niet helemaal ha alt, doet het nog steeds goed werk om de afstand te overbruggen als je van je telefoon af moet stappen.

Image
Image

Batterijlevensduur: hangt af van wat je doet

Na een uur opladen zou de Jabra Talk 45 6 uur gesprekstijd moeten hebben. In de meer dan 40 uur testen van dit apparaat kwam ik erachter dat dit sterk afhankelijk is van het gebruik. Als ik bijvoorbeeld aan de telefoon wilde praten, bleef de batterijduur redelijk constant. Overschakelen naar Spotify en Google Music vernietigde echter de levensduur van de batterij.

De Jabra Talk 45 duurde geen 40 minuten van een podcast, ondanks dat hij nog 2,5 uur opgeladen was. Als je dit direct voor podcasts wilt gebruiken, kijk dan ergens anders. Het is niet ontworpen voor zo'n zwaar afspelen (plus de audio is mono). Als de eerste oplaadbeurt van een uur is voltooid, kunt u ook plannen om maximaal twee uur oplaadtijd te reserveren voor de Jabra Talk 45.

De levensduur van de batterij gaat voor het grootste deel goed met praten. Tijdens het gebruik voor Zoom en gewone telefoongesprekken was de oplaadtijd nauwkeurig. De acht dagen automatische stand-bymodus van de Jabra Talk 45 zorgde er ook voor dat ik dagen later nog steeds kon chatten met collega's met een batterijduur van uren over.

Prijs: Hoger dan de rest

Voor ongeveer $ 80 (soms minder op Amazon), kan de Jabra Talk 45 van jou zijn. Toegegeven, dit is hoger voor een Bluetooth-oortje dan ik zou hebben uitgegeven. Vooral wanneer het apparaat niet zo handsfree is als andere modellen op de markt. Het comfort van de Jabra Talk 45 is echter onverslaanbaar, en dat alleen al maakt het de prijs meer dan waard.

Image
Image

Jabra Talk 45 versus Jabra Talk 25

Om apparaten te vergelijken, is het zinvol om de eigenschappen van de Jabra Talk 45 te vergelijken met een volledig handsfree apparaat, zoals de Jabra Talk 25 (zie op Amazon). De 25 is aanzienlijk gemakkelijker voor de portemonnee, rond de $ 40, en beschikt over handsfree-technologie.

Goedkoper betekent echter niet altijd beter. De Talk 45 heeft die zoete, dubbele microfoontechnologie die elke keer weer zorgt voor een heldere stem, evenals automatische volumeaanpassingen, afhankelijk van de ernst van achtergrondgeluid. Maak je geen zorgen: als Talk 45 niet zo luid is als je zou willen, kun je het handmatig wijzigen op je telefoon.

De Talk 25 heeft daarentegen maar één microfoon voor gebruik. Het heeft ook handmatige volume-aanpassingsknoppen aan de bovenkant van het apparaat. Dit is niet alleen in tegenspraak met de volledig handsfree functies van het apparaat, maar dit betekent ook dat als je meer controle over je apparaat wilt, de Talk 25 meer geschikt voor je is.

Hoewel ze allebei kunnen streamen tegen hoge kosten voor de levensduur van de batterij, is het belangrijk op te merken dat Talk 45 de Google/Siri-optie heeft om handsfree gebruik te garanderen. Talk 25 kan zeker ook muziek streamen - ik luister naar Panic! At the Disco terwijl ik dit schrijf, maar je zult het handmatig op je telefoon moeten halen. Als u handsfree wilt gebruiken, is de Jabra Talk 45 beter voor uw behoeften.

Een geweldige Bluetooth-headset boordevol functies voor een passende prijs

Hoewel de prijs me een pauze geeft, zijn de functies van de Jabra Talk 45 te geweldig om het opzij te schuiven voor een meer budgetvriendelijke optie. Het is comfortabel dankzij een ergonomische ooromslag en veelzijdig met zijn functies voor spraakopdrachten. Hoewel de batterij veel sterker zou kunnen zijn, maken de andere aspecten dit een sterke Bluetooth-headset die ik nog lang zal gebruiken.

Specs

  • Product Name Talk 45
  • Product Merk Jabra
  • UPC B07FKPYLNB
  • Prijs $79,99
  • Productafmetingen 4,2 x 1,3 x 6,9 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit iOS & Apple
  • Connectiviteitsopties Bluetooth, USB-poort voor opladen

Aanbevolen: