Hoe een HDMI-schakelaar te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een HDMI-schakelaar te gebruiken
Hoe een HDMI-schakelaar te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een HDMI-kabel aan op de uitvoerpoort van de HDMI-switch en een HDMI-poort op uw tv. Sluit de voeding van de switch aan op de voeding.
  • Sluit de apparaten aan op de HDMI-poorten op de HDMI-schakelaar. U kunt dan de switcher gebruiken om tussen apparaten te wisselen.

HDMI-schakelaars sluit meer dan één apparaat aan op een HDMI-poort op uw tv. Met de schakelaar kies je welk apparaat je op de tv wilt weergeven. Als je niet veel HDMI-poorten op je tv hebt, is dit een geweldige manier om meerdere HDMI-apparaten efficiënt te gebruiken.

Hoe werkt de HDMI-schakelaar?

Omdat sommige tv's een beperkt aantal HDMI-ingangen hebben, kan het zijn dat je geen nieuw spelsysteem of streamingapparaat kunt aansluiten omdat alle ingangen in gebruik zijn. Met een HDMI-schakelaar kunt u echter één ingang op uw tv gebruiken en meerdere apparaten op de HDMI-schakelaar aansluiten. Vervolgens kunt u op een knop drukken om te selecteren welke ingang u op de HDMI-schakelaar wilt gebruiken.

Verwar HDMI-schakelaars niet met HDMI-splitters. Een switch kan meerdere apparaten opnemen en stuurt één signaal via één kabel naar de tv, terwijl een splitter het signaal van één apparaat verdeelt en dat signaal naar meerdere tv's stuurt.

Hoe sluit je een HDMI-switch aan?

Het maakt niet uit wat voor HDMI-schakelaar je krijgt, je stelt hem op dezelfde manier in. Het enige verschil tussen soorten schakelaars is hoeveel ingangen het heeft. Volg deze stappen om een HDMI-schakelaar op uw tv in te stellen.

  1. Zorg ervoor dat je tv en alle apparaten die je gaat gebruiken zijn uitgeschakeld. Sluit vervolgens de HDMI-schakelkabel aan op een HDMI-poort op uw tv.

    Image
    Image
  2. Sluit de HDMI-schakelaar aan op een stopcontact.
  3. Sluit de apparaten die je wilt gebruiken met je HDMI-switch aan op de ingangen van de switch met HDMI-kabels.

    Image
    Image
  4. Zet je tv aan en selecteer de ingang waarop de schakelaar is aangesloten. Selecteer het apparaat op de HDMI-schakelaar. Het apparaat verschijnt dan op je tv.

Hoe schakel ik over van HDMI naar TV?

Als je je HDMI-ingang niet wilt gebruiken en je tv wilt gebruiken, kun je tussen deze schakelen met je ingangsselectie. Het exacte proces kan per televisie verschillen, maar u kunt over het algemeen de onderstaande stappen volgen.

  1. Ga met de afstandsbediening van je tv naar je invoer- (of bron) selectiescherm.
  2. Verander de invoer van HDMI naar tv (waarschijnlijk uw kabel- of antenneverbinding).
  3. Je kunt dan je tv gebruiken en je kunt teruggaan naar je ingangsselectie om zo nodig je HDMI-ingang terug te schakelen.

Moet ik een HDMI-schakelaar gebruiken?

Als je te veel apparaten hebt in vergelijking met het aantal ingangen op je tv, is een HDMI-schakelaar het handigste antwoord.

FAQ

    Wat is een HDMI-schakelkast?

    Een HDMI-schakelkast, ook wel HDMI-schakelkast genoemd, is hetzelfde als een HDMI-schakelaar. Een HDMI-schakelkast is een audio/video-verbindingshub die invoer van HDMI-bronnen accepteert en vervolgens signalen naar een tv stuurt.

    Wat is beter, een HDMI-schakelaar of -splitter?

    Of je een HDMI-splitter of switch kiest, hangt af van je behoeften. Als u slechts een paar apparaten aansluit of langere kabels moet gebruiken, kan een HDMI-splitter het beste voor u werken. Wanneer u meerdere apparaten op één tv aansluit, is een HDMI-schakelaar een betere optie.

Aanbevolen: