Gevaarlijke nieuwe Mac-ransomware verspreidt zich via torrent-sites

Gevaarlijke nieuwe Mac-ransomware verspreidt zich via torrent-sites
Gevaarlijke nieuwe Mac-ransomware verspreidt zich via torrent-sites
Anonim

Als je regelmatig torrent-sites gebruikt, moet je weten hoe deze malware zich verspreidt, wat het doet en hoe je ermee om moet gaan.

Image
Image

Nieuwe Mac-ransomware doet de ronde op verschillende bit-torrent-sites en vormt een potentiële bedreiging voor bestandsdelers.

Ransomware-oorsprong: Volgens Malwarebytes is de kwaadaardige code afkomstig van een Russisch forum en vermomt hij zichzelf als een installatieprogramma voor een echte app die bekend staat als Little Snitch. Het installatieprogramma "is aantrekkelijk en professioneel verpakt", wat betekent dat zelfs ervaren torrent-gebruikers erdoor voor de gek kunnen worden gehouden. Little Snitch wordt vaak gebruikt om netwerkverkeer te controleren en stelt gebruikers in staat apps toegang te geven tot gedeelde netwerken of deze te blokkeren.

Wat het doet: Hoewel de malware Little Snitch installeert, mislukken pogingen om de app te starten. Een installatieprogramma voor DJ-software genaamd Mixed In Key 8 is ook inbegrepen, en het vermoeden bestaat dat ook andere installatieprogramma's in de bestanden op de loer liggen. De malware zelf deed schijnbaar niets in Malwarebytes' eigen experimenten totdat ze het opzettelijk aanmoedigden om instellingen en sleutelhangerbestanden te versleutelen, maar zelfs toen was het "niet bijzonder slim over welke bestanden het versleutelde."

Is dat het? De macOS Finder begon prestatieproblemen te krijgen, zoals het lang reageren en vastlopen. Sommigen meldden dat ze bestanden zagen met instructies om losgeld te betalen, hoewel Malwarebytes dit niet kon repliceren.

Veilig blijven: Als je deze nieuwe ransomware tegenkomt, scan dan je systeem met antivirussoftware, die het probleem zou moeten detecteren en oplossen. Malwarebytes voor Mac zal het zien als Ransom. OSX. EvilQuest. Het wordt ook aanbevolen om meerdere back-ups te maken van de gegevens van uw Mac.

“Bewaar ten minste twee reservekopieën van alle belangrijke gegevens, en er mag er niet altijd één op uw Mac worden bewaard. (Ransomware kan proberen back-ups op aangesloten schijven te coderen of te beschadigen.)”

Bottom line: De beste manier om uzelf tegen malware te beschermen, is door nooit iets te downloaden dat er verdacht uitziet en om de bestanden en installatieprogramma's die er ongevaarlijk uitzien driemaal te controleren. Frequente torrent-gebruikers zouden dit al moeten weten, maar het kan nooit kwaad om herinnerd te worden aan het voor de hand liggende.

Aanbevolen: